Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Katkak 22:33, 14 cze 2016

Łukasz męcz mnie, dręcz mnie tą rabatą , obłędna jest. Nie mów, że szałwie z siewek tegorocznych już kwitną??? Mój Szekspir dolne kwiatki też ma takie obwisłe, ale te u góry póki co stoją ładnie, na baczność . Ascot ma czarną plamistość i jakoś pozbyć się jej nie mogę, ale będzie kwitnąć. Szekspir też ją miał, ale jemu jakoś przeszła. Pysznogłówki giganty .
Kacha123 22:35, 14 cze 2016

I jak tu teraz usnąć po takich fotkach, jak się człowiek tak rozmarzył
Przetacznikowiec cudny! Mistrzuniu, szacun!
nawigatorka 22:42, 14 cze 2016

chyba bym cie nie wypatrzyła
fajny ten przetacznikowiec, czochy wymiataja.
a zapachu jasminu zazdroszczę...wącham go wszedzie gdzie tylko spotkam
anna_g 22:43, 14 cze 2016

Luki napisał(a)
Tak dla odmiany pozachwycam się czymś w moim ogrodzie. Po ósmej wracając z nieprzyjemnych prac ogrodowych w drugim ogrodzie tak zapatrzyłem się na rabatę, że musiałem skoczyć po aparat bo tak świetnie wyglądała.
Jak już będę zanudzać tą rabatą to proszę mnie kopnąć

Róże opanowane przez szałwie, nie spodziewałem się takich olbrzymów z siewek

O matulu ale cudne połączenie szałwi i róż - jak to różyczka jest? ma cudny kolor... A jakie szałwisko wielkie... i jaki kolor - Łukasz ukłony... słów mi brakło
JulkAd 22:44, 14 cze 2016

Jeju wieki nie byłam, ale szał na bylinowej masz...szałwia Ci oszalała...no w szoku jestem...po jednym roku?...chyba u siebie muszę poszukać, bo kolor fajny...pamiętasz odmianę? no i jak wysoko rośnie u Ciebie? Pozdrawiam
Luki 23:07, 14 cze 2016

Alicjo normalnie do łóżeczka i spać , dziękuje.

Bożenko to dobrze bo to dopiero początek, byliny całe w pąkach, aż zaskoczony jestem bujnością

Kasiu w zeszłym roku przetaczikowiec nie miał nawet jednego listka z mączniakiem, teraz też nic.
W zeszłym roku kupiłem już spore sadzonki, ale miały po 3-4 pędy, teraz po minimum 12, ale jest dość wąski i bardzo sztywny.
Lukasz2013 23:09, 14 cze 2016

Łukasz super efekt. Brawo za koncepcję.
butterfly 23:17, 14 cze 2016

Luki, zaczyna się szaleństwo ! Nie dziwie sie że zatrzymałeś się na dłużej przy tej rabacie - piekna zapowiedź bajkowego raju
Za kocimietka nigdy nie przepadaąłm ale ta twoja nie daje mi spokoju (jeszcze jak powiesz że słabo pachnie to już jest moja ).
A przetacznikowiec to kolejny który od ciebie zgapiam
Luki 23:18, 14 cze 2016

Katkak Kasiu u mnie już też na Williamie zauważyłem pierwsze plamki, bardzo chorowity jest, niestety trzeba opryskać i po kilku godzinach oberwać wszystkie listki z plamkami.
Szałwie wzeszły pod koniec zeszłego roku w większości, ale nie wszystkie bo z wiosny też kilka jest(takie po 1-2 pędy kwiatowe mają). Zaskoczyły mnie rozmiarem ogromnie, siewki są o wiele większe od tych co sadzone z doniczek były

Kacha tu mogę powiedzieć otwarcie, że sam jestem zachwycony efektem jaki się tworzy, już niedługo będzie wybuch kwiecia. Teraz to w sumie nawet nie ma miejsca na trawy, które wypadły, ale mimo wszystko będzie ich troszkę brakować jesienią, ale teraz ciekawsze rzeczy mnie czekają

Asiu jaśminowiec jest też w blado lawendowym kolorze, nawet bardziej widoczny z daleka.
Z jaśminowcem to ja gapa byłem delikatnie mówiąc bo przez 3 lata ścinałem go mocno wiosną by nadać mu kształt i marudziłem, że słabo kwitnie, a najlepsze jest to, że za każdym razem czytałem kiedy powinno się go ciąć W tym roku wiosną nie tknąłem i odwdzięczył się kwiatami dosłownie na każdej gałązce.

Aniu to róża Munstead Wood, piękne pachnące cudo, całe w pąkach. Będzie szał jak zakwitnie w pełni, a szałwia będzie trzymała fason

Julka macham energicznie busz się robi straszny, ale jeszcze po rabacie da się spacerować chociaż czasem przydają się te lata spędzone nad gimnastyką
Niebieska szałwia to Blue Queen siewki o wiele sztywniejsze od tych posadzonych z doniczek. Potrzebowały czasu tylko od jesieni, aby tak wyrosnąć. Różowa szałwia to Rosenwein, ale ta się pokłada i już mam powiązaną, mimo to ładna
Katkak 23:22, 14 cze 2016

Czyli najpierw się pryska, a potem obrywa listki? Ja robiłam odwrotnie - obrywałam chore listki, a potem pryskałam.