Ruszanie się z kijkami powoduje uruchamianie różnych innych mięśni i wzrost tętna, a nie biegasz, więc to korzystne dla babek co mają więcej latek niż nastolatki
Taki energiczny marsz fajnie "męczy" ale nie wykańcza jak te "skalpele" i "kilery". Ja bardzo jestem zadowolona z kijków, chodzimy całą rodziną.
Sam spacer jest fajny na rozmowy, a kijki na rozruszanie organizmu i spalanie większej liczby kalorii. To jak marsz na nartach. Trzeba się "odpychać" wtedy lepiej działa.
Przekwitnięte kwiaty lawendy nie mają pożądanego koloru, nasiona będą się wysypywały. Cel suszenia lawendy to otrzymanie ładnych snopków kwiatów tej rośliny.
Przekwitnięte możesz sobie zasuszyć, ale nie wiem do czego by się nadały?
Lawendy nie musisz ściółkować. Żwirek, kamyczki będą lepsze.
jestem starym forumowiczem ale link dla mnie cenny ... ciągle nie wierzę, że to co zobaczyłam latem można jeszcze poprawić ... a można jak się okazało ... pozdrawiam
Nie wiem, to zależy jak będą wyglądały, ale dzielić raczej nie, raczej nowe. Albo pooddzielać najmłodsze kępy, a stare wyrzucić. U mnie jeżówki się wysiewają i mam nowe co roku.
Może to daglezja zielona? Pokaż zbliżenia igieł. Po samym pokroju trudno odgadnąć
Picea pungens tez nie musi być wcale srebrny. Siewki mają różne odcienie, ale taki "zieloniasty" to też nie będzie.