Ja z zasady w weekendy w ogrodzie nie pracuję, ze względu na gorszy dojazd, A tej jesieni gmina coś kombinuje z drogą dojazdową do działek i dalej na osiedle domków, Droga rozjeżdżona przez ciężki sprzęt i czasami jest zatarasowana. Po deszczach zrobiło się śliskie błocko. TRzeba przemykać między wywrotką, a koparką, które na zakręcie mają hałdowisko z piachem.
Mam kolejny problem z moimi tujami . Kupione w Obi 90 szt. wsadzone 18 Września tego roku podlewane podsypane torfem. A wyglądają jakby schły. Błagam o poradę co zrobić żeby je utatować.
Witam serdecznie! Potrzebuję pomocy w rozpoznaniu dwóch iglaków (sosen, chyba ):
Pierwszy ma ok. półtora metra wysokości, drugi jest o połowę niższy. Będę wdzięczna za podpowiedź!
Gruszeczko pięknie dziękuję, zimą będę tworzyć plan nasadzeń.
Poza tym ja też podziwiam ogrody minimalistyczne, nowoczesne i oszczędne w treści, ale wiem że to nie moja bajka. Ja kocham swoją bylinówkę właśnie za tą zmienność w czasie i za naturalność, za lecące liście, pochylone kwiaty po deszczu, za zapachy, kolory... nie umiałabym z tego zrezygnować..