Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Typografia ogrodu 11:43, 16 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
I w detalu

Świetna, w pasmanteryjnym mówisz można dostać?
Sweterek lub bluzeczkę miałabym ochotę uszyć sobie z takiego materiału.
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 11:42, 16 lis 2016

Do góry
Zielona napisał(a)

Marto,
od dawna podglądam z ukrycia Twój piękny ogród i każde nowe zdjęcie oglądam z zachwytem.
Nie inaczej tym razem, zastanawiałam się co mi przypominają te hortensje i mam dwa skojarzenia:
stara, ręcznie dziergana koronka i sękacz
Tak czy siak - bajeczne!
Ogród w cieniu brzozy 11:36, 16 lis 2016

Do góry
Filomeno, fajnie, że jesteś. Nie wiem o które pytasz, proso rózgowate tam jest ale najmniej widoczne. Z przodu jest hakonechloa, ulubiona przeze mnie, wszędzie ją rozsadzam, za chwilę może jej być za dużo. W tle trzcinnik krótkowłosowy, polubiany również, masz je?

Wiesz, że niedawno szukając informacji natknęłam się na książkę Krzysztofa Kluka, sprawdziłam, że to wspomniany przez Ciebie u Ewy ks. Jan.
Ogród w cieniu brzozy 11:16, 16 lis 2016

Do góry
Gosia, ja na wiosnę muszę się udać w Twoim kierunku, może coś bym jeszcze zmieściła większego niż byliny i trawy, choćby i parocję, która gdzieś tam była na moich listach.
Nie wiem czy miałaś taką zieloną dynię, ja czekałam aż nabierze właściwego koloru, a ona ciągle zielona. Dopytałam dopiero, że ona taka ma właśnie być.

Sadzisz cisy, a ja znalazłam pierwsze cisowe siewki, taka jesienna niespodzianka.

Gabiela, a co powiesz na taki egzemplarz, kupiony rok temu, a w tym - jeden kwiatek? Kolor jednak ciekawy.
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 11:01, 16 lis 2016

Do góry
Zimowe krajobrazy to coś ehhh
Zobaczcie sami jak ogród wygląda zimowym puchem oblepiony,
czasem tylko coś kolorowego przebiegnie po śniegu
Zapraszam na spacerek

Ogród w cieniu brzozy 10:58, 16 lis 2016

Do góry
Ando, nowość to był aster, a róża to Spirit of Freedom, takie wyraziste pączki ma jesienią, niestety nie rozwinęły się przy tej mokrej pogodzie.

Rene, Sylwio to jest wiąz Jacqueline Hillier, to był taki mój pomysł kiedyś na wielopniowe drzewo, które nie będzie duże, takie krępe w budowie się okazało. Trochę czekałam na to by urosło.

Renato, astry dość długo się nawet trzymały ale małe te moje kępy, to dużo koloru nie było. Większy przymrozek był dopiero w tym tygodniu. Dalie wykopywałam tuż przed.

Mirka, to suszki dla Ciebie.

Nasz przydomowy ogródek 10:33, 16 lis 2016

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
A później lepienie bałwana - jak zima to zima.

Powiem, że pięknie to wyglada, faje dziewczyny
Ale wole opcję pogody wg Amerykanów, liczę na ten ciepły listopad, bo mam fachowców i ciepła bez deszczu mi potrzeba
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 10:29, 16 lis 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
No tak jest w życiu: ja mogę wszędzie chodzić, byle by było gdzie usiąść!
Takie hasło słyszałam na deptaku!

I takie urlopy morsko siedzące, czy górsko knajpiane, często sie spędza właśnie , żeby zaliczyć pobyt, bo inni mówili, że warto pojechać, bo jest ładnie.

Siedzieć to mogę w domu, a jak gdzie jadę, to chcę jak najwięcej widzieć. Czego i Wam wszystkim życzę.

Na dzisiejszy mokry i pochmurny dzień coś słonecznego

Na aktualna chlapę, orzeźwiający widok
Na zielonej... trawce :) 10:26, 16 lis 2016

Do góry
Danusiu zależy jak bardzo nerwowa jesteś

A poważnie, myślę że tragedii wielkiej nie ma - po prostu usuwam połamane i tyle (mam podpory metalowe także nie leżą całkowicie na ziemi). Ale jak pisałam wyżej jeśli Incrediball (czy Strong bo to to samo) są sztywniejsze to nie zastanawiałabym się i wybrałabym te drugie - wyglądają tak samo.

Ile chcesz posadzić? Cały szpaler czy jeden krzew? Zawsze możesz posadzić na próbę

A to moje dwa kwiatuszki (przepraszam za kiepską jakość zdjęcia - robione telefonem)

I oczywiście zapraszam Gości do dyskusji - Czy warto czy nie warto

ps. Idę oglądać Twoją kolekcję hortensji

Ogród z widokiem na jezioro 10:18, 16 lis 2016

Do góry
yolka napisał(a)

Ale piękne widoki
Jezioro w jesiennej scenerii również
Ogród na piasku i z wielkim murem 10:17, 16 lis 2016

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Czy coś jeszcze mogę zrobić dla tego rododendrona, w tym roku?
Wyrażnie nie jest zdrowy?

Miałam jednego takiego biednego, wiosną dolistnie go pryskałam nawozem do iglaków, potem do ziemi nawóz długo działający i pięknie odbił.
Twój też odżyje.
Typografia ogrodu 09:59, 16 lis 2016

Do góry
I w detalu
Typografia ogrodu 09:58, 16 lis 2016

Do góry

Obiecalam dziewczynom pokazać wełnę która kupuje na metry.boska jest.
U mniebubralam e nia... Świeczniki

Ogród na piasku i z wielkim murem 09:52, 16 lis 2016

Do góry
Jeszcze jedno foto, z boku.. kiepsko to wychodzi

Rododendronowy ogród II. 09:51, 16 lis 2016

Do góry
Adela napisał(a)

Żywopłot tniemy, nie chcemy całkowicie zamykać się "murem" od sąsiadów, bo " dobrze mieć sąsiada, on wiosną się uśmiechnie, jesienią zagada ..." ale o wysokość żywopłotu trochę się spieramy. Wolałabym trochę wyższy.
Natomiast rh 1 m byłyby ok. Nie myślałam o bardzo niskich azaliach japońskich. Poza tym, to gdyby wybujały zbytnio, przecież można je przycinać, prawda? Fajnie było by wybrać takie, które nie kwitną w jednym czasie.
Skrzętnie notuję sobie Twoje porady

Elu ja jestem innego zdania na temat ,,by nie kwitły w jednym czasie" .Ja bym posadziła takie by kwitły w jednym czasie bo wtedy sa zachwycajace.Jeden krzak nie robi takiego wrazenia jak cały ich szereg np jak tu

Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:18, 16 lis 2016

Do góry
yolka napisał(a)
stuk puk enter...

Stu puk.. enter i zwiewam.. zapomniałam napisać, że zaczęło ładnie padać.. i pomyśleć, że 60km ode mnie nie ma ani grama śniegu..

Śnieg połamał mi róże.. wyłamało pędy przy ziemi.. ciężki śnieg zrobił swoje..

Trawy niezwiązane w większości jak naleśniki.. oj będę zbierać siano dłuuugo..

Oczko zamarznięte..

Ogród Nety- moje marzenie 09:14, 16 lis 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

W tych trójkątach zastosować złudzenia optyczne (odpowiednim nasadzeniem roślin) Wykorzystać drzewa, ekrany

Haniu już w tej chwili za późno na takie rozwiązanie. Jest już podjazd, ścieżki, skarpa, parę drzew, więc na pewno nie w tym kształcie. Można pomyślec czy dałoby się na tych miejscach, gdzie jeszcze nie ma utwardzonych powierzchni, gdzie mają być rabaty.

Ale zanim cokolwiek zmieniłabym, musiałabym mieć kompletny projekt nasadzeń, bo na jesieni zmieniłam na kółka i widze, ze było za szybko. Teraz morduje się z planem nasadzeń. Jakbym miała znowu zmieniać, to tylko pod konkrety.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:14, 16 lis 2016

Do góry
A u mnie nadal tak..

Kwiatki kwitną..

Sezon ogrodniczy jeszcze trwa..

Nagrobek z lotosów dzięki zniczom ma się jeszcze dobrze.. dorzuciliśmy światełek i się grzeje.. dywan od Izy służył dla Everesta, a teraz służy dla lotosów

Iza.. żyjesz???

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:08, 16 lis 2016

Do góry
polinka napisał(a)
A teraz Gracilimus...Piątkowe, ranne podnoszenie rolety przywitało mnie takim widokiem za oknem...

Wow-nie dziwię Ci się, że Cię zaskoczyło...wygląda jakby jakieś nadprzyrodzone moce w nich grasowały
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 07:53, 16 lis 2016

Do góry
wiunia napisał(a)

Lawenda obłędna, też taką chcę
Ja swojej nie opłaciłam na zimę, bo szkoda mi było kwiatków i jak wiosna nie trafię z cięciem, to będę mieć tak jak w tym roku marne kwitnienie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies