Mam prośbę do wszystkich zaglądających....mam problem z tym miejscem pod siatka wkopane płyty chodnikowe, dla wstrzymania wody w razie powodzi, żeby wylała na boisko i sad a nie budynki i przydomowy, od tamtej strony, czyli od rowu ziemia będzie po wykopkach z rowu do samej góry płyt i wymyśliłam, że na całej długości siatki posadzę clematisy jako tło dla bylin nad rowem, ale od strony przydomowego mam taki widok, osypałabym ziemią, ale mam tam brzozy i nie zasypię ich niestety , a muszę sobie ten widok zasłonić bo to widok za oczkiem z balii. Planuję tą rabatę z irysami syberyjskimi przeciągnąć między drzewami w stronę orzecha kulkowanego, ale muszę coś na niej posadzić i nie mam pomysłu. Po prawej stronie jest moja rabata zimozielona z krzewami świerkami, sosnami, ta co się ciągnie do drewutni i kuningamii. Nie wiem czy dać tu byliny, czy zimozielone niskie krzewy. Musi się dać usunąć z niej liście co polecą z jabłoni i brzóz, oraz orzecha No to czekam na Wasze pomysły O to miejsce chodzi:
Pozdrawiam, Sylwia zawsze podziwiam Cię za ogromną wyobraźnię A oznaki wiosny u mnie też już są U mnie kły irysów cebulowych wiosennych już są i krokusów
Witaj SylwioW bieżącym temacie nie doradzę, bo ja świeżak jestem. Nie mogę wyjść jednak z podziwu dla odwagi w oswajaniu takiej przestrzeni
Ale wtryniaja bidulki . U mnie znów był dziś grubodziob .