Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 14:24, 03 paź 2016

Do góry
W tak zwanym międzyczasie ciut przed pracą, rankami, czasami po pracy w sezonie i w tygodniu mam 1 dzień.
dzięki za odwiedzinki Boguś
tu najnowsze dzieło, za rok chyba bujnie
Kiedyś będzie tu ogród 14:21, 03 paź 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
Pod cisy nie trzeba tak dużo - mniej więcej 1 worek na 5-6 krzaków... aj, ty dzieci będziesz mieć... niech no pomyślę... nie wiem... 3, max. 5. Nie więcej.
Ważniejsza mączka i dolomit.

aaaaa, to dobrze, że zapytałam o tą korę. Kurczę, muszę zamówić bo objeździłam dzisiaj wszystkie ogrodniczy dzisiaj i nigdzie nie ma drobnej. Iwonko oczywiście mączkę mam i dolomit też.

makadamia napisał(a)
O matko - tu piszą że deszcz, tam narzekają na deszczową niedzielę, a u nas przez cały wrzesień ledwie raz podało. W sobotę w nocy trochę pochlapało, ale co to jest...
Jakoś nierówno ta natura rozdaje....
Problemy z tujami 14:17, 03 paź 2016

Do góry
Przepraszam za poprzedniego posta, próbowałam go dodać z telefonu i nie mogłam wgrać zdjęć, a jak potem próbowałam go edytować/usunąć to pozostał taki twór, a dopiero teraz mam dostęp do laptopa.
Tuje posadzone na wiosnę, nie wiem jaki gatunek, bo dostałam w prezencie, a dla darczyńcy nie było to istotne Całe lato były zieloniutkie, teraz końcówki zasychają. Nie widzę pajęczyn ani żadnych stworzonek.
PS. A szmaragdy z zeszłego roku co chorowały na szarą pleśń mają się świetnie Jak patrzę na te drzewka, nie widzę na nich takiego nalotu jak na tych poprzednich. Podłoże wygląda źle, ale toczę nieustająca walkę z perzem, który niszczy każdą moją pracę

Miłkowo - sezon 2016-2022 14:10, 03 paź 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Dobre posunięcie z poszerzeniem tamtej rabaty
Bronzity jak Ci się chce to cofnij jeszcze, bo one u Ciebie pewnie metr srednicy będą miały

Zostały cofnięte
Ja je 3 razy w roku strzygę, nie lubię jak im te długie włosy z nasionami się plątają i tak srylion ich siewek wywaliłam.
Teraz czekam, co pokażą za rok miskanty, osobiście je targałeś
A botaniczne cebule, ostro się przy okazji poniszczyło, trudno.
a te rozchodniki jakies krwiste teraz

a cedrówka Flamingo rośnie w oczach, idealnie horyzontalnie, jak nie będzie miec różowych liści wiosną, to nie wiem....no
Miłkowo - sezon 2016-2022 14:06, 03 paź 2016

Do góry
an_tre napisał(a)
Święte słowa Bogdziu Irenko jesteś wulkanem energii i przyciągasz jak magnes

Ania, żebyś ty mnie wczoraj widziała po robocie, brudna i krok 100-latki
zresztą nie ja jedna, mąż też
tu zrywał darń, 40 cm, wywoził taczkami, wykopywał kostrzewy i na nowo sadził, bo one właziły juz na berberysy Admiration

ziemia sucha na głębokość 2 szpadli, korzenie miskanta straszne
ja bym nie dała radę
miskant Malepartus posadzony, dereń Sibrica wykopany i poszedł w inne miejsce
poszerzona rabata, gdzie carexy Bronzita, na nowo posadzone, zachowanie odległości i przystrzyżone

i posadzone tu 5 miskantów Memory, 3 molinie Transparent i 2 molinie Windspiel

nie wiem tylko czy zabrać stąd sasanki i łubiny? jakoś dziwnie wygladają, a tarwy mikre, ale nabiorą masy,oczywiście czeka mnie tu podlewanie.
Przy okazji pseudo trawnik, zabrudzony i zdeptany, ale odżyje.
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:52, 03 paź 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Marzenko nie tylko tobie Irenko kusisz

Bo one warte grzechu, jak już masę mają'
tu po prawej sadziłam siewki jeżówek i dzielone hakone, a w tle widzę, że jednak limki ciut się wybarwiły. tak człowiek ryje, że dopiero na fotach to widzi
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:50, 03 paź 2016

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Jak patrzę na te jałowce, to przypominam sobie, kiedy zastanawiałaś się co z nimi zrobić. Okazuje się, że raz podjęta trafna decyzja procentuje.
Przeglądam strony, tu i ówdzie czytam i stwierdzam, że ogrodnik ma ciężki żywot.
Pozdrawiam

Też tak myślę Basiu, tniemy je raz wiosną, zanim lawendy ruszą i po kłopocie. A co do trudów, to prawda, byliśmy brudni, zmęczeni, a to gdzieś zadrapanie, a to sinika, ogr to orkapozdrawiam

w donicach dobrze się dzieje, w tym niebieskim zakątku jakoś wszystko sobie radzi
lobelie z siewu nawet zakwitły, a heliotrop w słońcu marniał i sechł, tu jest wręcz modelowy, az mnie to dziwi.

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 13:48, 03 paź 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Irenko, to właśnie pigwowiec odmiana "wspaniały".

Tak kwitł 5 maja br. u mnie on jest wysoki ponad 2,5 m

Piękny Haniu, robi niesamowite wrażenie, dopóki swoich nie cięłam, też były ok, ale zbyt inwazyjne, nic by mi nie rosło poza nimi, ale i tak mi odrasta. Jeden nie tnę, to jest grzeczny
Szarobiałego ogrodowe początki. 13:48, 03 paź 2016

Do góry
Szarobialy napisał(a)
Efekty mojej wczorajszej pracy. 1/3 już prawie posadzona.

szpaler wymiata
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:39, 03 paź 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Przyleciałam zobaczyć czy Ci ML zakwitły w tym roku...a piszesz, że nie...miałam nadzieję, bo moje Zebrinusy po przerwie kwitną, to myślałam...

U nas do 15,00 było lato, potem zaczęło padać i temperatura się wybitnie jesienna zrobiła Czy to już koniec???

Buziaki

Moje teraz wszystkie rosną w półcieniu, cierpią na brak wody, może dlatego nie chcą kwitnąć, na patelni kwitły
ale za to sprawił mi ogromną niespodziankę miskant Cosmopolitan.
Sadzony latem, już budzi mój zachwyt wzrostem, kolorem liści, pokrojem, łodygi pięknie się wybarwiają na różowo-fioletowy.
W sobotę nie było żadnego kwiatka, a w niedzielę przez przypadek tam wlazłam i są. Dopiero zaczynają.
U nas też leje, akurat skończyliśmy i zaczęło lać, wszystko z Wojsławic posadzone..jeszcze będzie ciepło, goście jutro z Kanady przylatują, ma być pogoda
chyba duży kwiat będzie

Szarobiałego ogrodowe początki. 13:27, 03 paź 2016

Do góry
Szarobialy napisał(a)
Efekty mojej wczorajszej pracy. 1/3 już prawie posadzona.

Twoje Cisy to wypas piekna sciana na niej wszystko bedzie pieknie wyglądało.leje teraz ro podlewać nie musisz , uwaga na przelanie , cis mało a czesto wody potrzebuje ))
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:23, 03 paź 2016

Do góry
i po całości
to samo miejsce

kolejne suche miejsce i półcień, a obok molinie variegata
latem sadzone

Miłkowo - sezon 2016-2022 13:16, 03 paź 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Chyba po obejrzeniu twoich fotek zamarzył mi się trawiasty ogród

U mnie powoli taki się robi
była rozmowa o Elatach, obfociłam ich stan aktualny, różne miejsca i ilość wody i słońca, niektóre miejsca zapomniałam

w cieniu, rzadko podlewana, na dodatek w upał podzielona

pod sosnami, sucho jak diabli, woda od czasu do czasu, z naciskiem na rzadziej

pod sosnami, trudne warunki

sporo słońca, sucho od drzew, regularnie podlewana
wiadomo, że to ta pora i juz suche się pokazuje, jak w innych trawach, ale uważam, że to świetna trawa
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:11, 03 paź 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Irenko gdyby Ci jakaś pojedyncza gałązka z korzonkiem odpadła przy dzieleniu nie wyrzucaj nigdzie się na nie nie natknęłam jeszcze

Wyślę ci kawałek hakonki

a to mój nowy rozchodnik, ma sliczny kolor, liście niebieskie, choc jakies plamy sa, może od wody

azalia mi kwitnie, a ten rozchodnik przed gąsienicami uratowałam, jest bardzo ładny, jakos mus go rozmnożyć

Fairy ma się super

tak samo hebe
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:05, 03 paź 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Irenko u Ciebie zawsze minimum 10 stron do przeczytania, pędzisz z tym wątkiem jak rakieta. Cudnie wszedzie .

Staram się nie pędzić
dzięki Bożenko, jednak juz jesień po trawach widać i po magnolii parasolowatej.

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 12:55, 03 paź 2016

Do góry
Irenko, to właśnie pigwowiec odmiana "wspaniały".

Tak kwitł 5 maja br. u mnie on jest wysoki ponad 2,5 m

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:50, 03 paź 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Jak patrzę na te jałowce, to przypominam sobie, kiedy zastanawiałaś się co z nimi zrobić. Okazuje się, że raz podjęta trafna decyzja procentuje.
Przeglądam strony, tu i ówdzie czytam i stwierdzam, że ogrodnik ma ciężki żywot.
Pozdrawiam
Choroby i szkodniki sosen, sosna - Pinus 12:50, 03 paź 2016

Do góry
Witam,
Mój problem dotyczy sosny szwerina. Posadzona w ubiegłym roku we wrześniu podłoże dobrze przepuszczalne, zimę przetrwała bardzo dobrze. Od tygodnia zaczynają żółknąć igły - co może być tego przyczyną.

Malutki pod lasem 12:48, 03 paź 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Problem z cisami jest jeszcze jeden... plac zabaw moich dzieci. Jak już M usunie deski pozostałe jeszcze po budowie, to jest fajny pas do obsadzenia od modrzewia rosnącego przy garażu aż praktycznie do brzegu domu, niestety po drodze jest plac zabaw moich dzieci i nie wiem co zrobić. Przesunąć się go nie da, bo po pierwsze nie będę miała przejścia koło domu, po drugie zwyczajnie jest za ciężki. Pomyślałam, że może te dwie czy trzy sztuki które tam wypadną po prostu na razie wsadzę w duże donice i będą rosły, a za kilka lat jak plac zabaw zniknie, to się je przesadzi.

Ja bym kombinowała by drabinkę przenieść, plac zabaw nie jest wkopany?
U mnie huśtawka dla dzieciaków nie dość że wkopana to jeszcze przyszpilona prętami. O ruszeniu jej mowy by nie było
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:48, 03 paź 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Trawy u Ciebie to genialny pomysł. Łuki bosko zarosły a mimo to stylowo nieco odsłonięte. Teraz są takie jak powinny. Buziolki

Tak
Chcę aby w całości były obrośnięte, ale na to trzeba czasu, wiosną dopiero tu sadziłam. Ma tam być jednak wodospad, a nie fontanna, ale kiedy to już nie wiem, jakoś wolni jesteśmybuziole

winogrona te łuki zniszczyły, mąż już nie miał siły wszytko poprawiac, więc te powojniki mają to zrobić.
montany ładnie się wybarwiają, a jesienny powojnik wciąż kwitnie

za niskimi marcinkami i werbenami mam takie wysokie, o ślicznym kolorze, pełne, dopiero zaczynają, minus taki, że co rok mączniaka łapały

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies