Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowy ogród na piasku 00:08, 09 lis 2016

Do góry
Zaskoczona jestem wytrzymałością klona Dissectum. Tak się prezentował dzisiaj

a to jego wiosenne listeczki

-

Kolorowy ogród na piasku 00:02, 09 lis 2016

Do góry
Gabriela napisał(a)

Ulotnie, a pięknie. Ale kompozycja tarasowa z niebieskim oknem, mniej ulotna a niemniej piękna.
A jak się staw prezentuje w mrozowej poświacie? Drzewa po drugiej stronie pewnie wspaniale przebarwione.
Pozdrawiam.

Gabrysiu, niestety za stawem nic się pięknie nie przebarwia, bo tam jest bagno i rosną same olchy. Ale i tak je lubię, bo zimą uwielbiam rysunek drzew liściastych. Siedzę sobie w oknie i gapie się na nie, choć nie są zbyt blisko. Za stawem czekam teraz na wybarwienie trzcin. Przy niskim, zachodnim słońcu (oby było często) pięknie są podświetlone i widoczne przez bezlistne drzewa.
Staw się jeszcze obronił przed mrozem ale rzeczywiście prezentował się doskonale

Tu ma być ogród :) 23:44, 08 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Liczyłam na pięknie przebarwione Umbry, ale niestety nie w tym roku, większość liści już opadła.

I tak jest pięknie Naprawdę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:32, 08 lis 2016

Do góry
Tutaj jest podobny układ - propozycja Iwonki
Kolorowy ogród na piasku 23:31, 08 lis 2016

Do góry
viva napisał(a)

Ulotnie, a pięknie. Ale kompozycja tarasowa z niebieskim oknem, mniej ulotna a niemniej piękna.
A jak się staw prezentuje w mrozowej poświacie? Drzewa po drugiej stronie pewnie wspaniale przebarwione.
Pozdrawiam.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:24, 08 lis 2016

Do góry
Przy okazji robienia zdjęć znowu powróciły myśli o klonie cynamonowym w tym miejscu
Ogród w budowie - nieustającej 23:22, 08 lis 2016

Do góry
mira napisał(a)
W starym, wywaliłam jabłonkę jest miejsce, wywalę piwonię jest miejsce, rozchodnik i bodziszek tez gdzieś wyleci jest miejsce itd zima mi nie straszna z różami

U mnie też ogórecznik wygląda jakby czerwiec był i to wysiane nowe jeszcze przed kwitnieniem cale krzaczki - szalony

Czyli droga eliminacji. W tym roku po raz pierwszy od lat nie kupiłam żadnej róży, sama jestem sobą zdziwiona, ale zwycieżył rozsądek, bo mam te ukorzenione przez siebie, plan na nową rabatę różaną wiosną z eliminacją (przesadzeniem) pięciu niemek spod altany w celu wkopania zamiast róż trzech powojników włoskich, które nigdy nie chorują i bardzo pasują do angielek.

Coś ładnego na koniec, posiedziałoby się...

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 23:17, 08 lis 2016

Do góry
Kolorowy ogród na piasku 23:13, 08 lis 2016

Do góry
Tulipanowiec, po lewej dąb czerwony i żółta parocja, która powinna być czerwona

Bodziszek udaje, że nie ma jesieni

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:13, 08 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Zastanawiam się nad kształtem ścieżki i zastanawiam ... może coś takiego?

A jakbyś jeszcze dopisała co poeta miał na myśli, byłoby łatwiej
Co to jest to jasno zielone? Trawa?

Nie wiem co to za kółka ale mi się ździebko przekombinowane to wydaje.
Chyba, ze to jakaś roslina, o której nawet bym nie pomyślała.
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 23:11, 08 lis 2016

Do góry
Idę już spać bo padam, może jutro jakieś foto będzie bo dziś mi zabrakło czasu już na to
I tak za bardzo niema co fotografować bo wszędzie bałagan i liści pełno brak czasu na sprzątanie. idę spać dobranoc

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 23:10, 08 lis 2016

Do góry
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 23:04, 08 lis 2016

Do góry
Przymroziło ale za późno wyszedłem i już tylko rosa została. Jutro wstanę wcześniej

Ogrodowe dylematy, czyli jak stworzyć mały ogródek 23:03, 08 lis 2016

Do góry
Zuza, wymyśliłam coś takiego jeszcze

To białe to ścieżka

Chodzi mi o taki efekt
https://pl.pinterest.com/pin/518476975829801544/
https://pl.pinterest.com/pin/489485053229853350/
https://pl.pinterest.com/pin/97742254383429481/

Wydaje mi się, ze teoretycznie powinny pasowac do Twojego ogrodu linie proste, ale jak sobie rysowałam, to nie wychodziło. Może ktoś inny będzie mial koncepcję na linie proste.
Ogród w budowie - nieustającej 23:03, 08 lis 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Jesienny widok na rabatę z róży pomarszczonej i nie tylko to jest to!

W tym roku kolory na tej rabacie naprawdę są piękne i trawnik na nowo założony tworzy z tymi kolorami kontrast, bo jego zieleń jest majowa. A suchelce barwne jesiennie.

Choroby i szkodniki cisów, cis - Taxus 22:57, 08 lis 2016

Do góry
Zrobiłem kilka zdjęć, lecz niestety lampa do aparatu zepsuta i jakość przy latarce pozostawia wiele do życzenia. Wybrałem dwa zdjęcia, na których coś tam chyba widać i mam nadzieję, że to wystarczy. Dodatkowo znalazłem dwa, niestety nieco niemrawe, podejrzane osobniki. One jako jedyne łażą w okolicach żywopłotu.
Dąb, który niszczą i na którym żerują, rośnie bardzo blisko lecz on na wiosnę będzie wycięty z powodu uszkadzania dachu domu. Czy po wycięciu drzewa te robaczki zadomowią się na dobre na cisach?

Ogród w budowie - nieustającej 22:56, 08 lis 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Na tak duży i piękny ogród to fotek za wiele nie było... i tym sposobem jestem u Ciebie na bieżąco.. czyli to drugi wątek po swoim w którym jestem na bieżąco I zleciało mi tu ponad pół godziny.... auć.. dlatego nigdzie nie zaglądam, bo ginę..

I dalie mus wykopać.. auć.. u Ciebie przymrozków w tym roku nie było, a u nie pozamiatało wszytko już dawno temu..

Buziak.. na liliowce jak zawsze się piszę, a czy pojadę to czas pokażę, ale planowa i marzyć mogę Do Wojsławic bardzo chętnie pojadę jeszcze raz Raz była i to na szybko..to za mało.

Aniu, ja jeszcze rzadziej i o na bieżąco nie ma najmniejszej mowy, nigdzie.

Dalie teraz wykop, bo mrozy idą, niże ze wschodu, dobre się skończyło. W zeszłym tygodniu musiało być w nocy koło zera i dalie liznęło, więc w sobotę je już wykopałam, a dzisiejszy szkód jeszcze nie narobił.

Liliowce będą w połowie maja, jak zwykle, czyli wtedy kiedy kwitną, chyba że wiosna zacznie się w lutym i wszystko się przesunie o dwa tygodnie, bywało.

Archiwalna dalia z mojego ogrodu, a liliowce i lilaki z Wojsławic.

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:55, 08 lis 2016

Do góry
Czy ktoś wie co mi się wysiało w opasce przy domu ?

nawet ładne ale nie wiem co to

pozdrawiam

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:52, 08 lis 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Dziękuję za informacje o sadzarce

Irenko nie wiem które info bo raz pisałam że jest be a raz że super - więc jest super tylko trzeba wbijać w ziemię i nic tam nie grzabać bo kolejne wbicie powoduje wybicie ziemi i tak raz po raz.

Nie zmienia to faktu że ja jeszcze starych cebul nie posadziłam ale to już na dniach i finito z cebulami.

I zacznie się domowa robótka a w zasadzie już trwa

segregowanie, porządkowanie ....

nasion

Kolorowy ogród na piasku 22:51, 08 lis 2016

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies