Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

violka171 11:11, 28 lis 2016

Basilikum napisał(a)
Zapraszam na ciasteczka

Przepis TU

Chętnie się poczęstuję
w zielniku masz cudeńko no tak ślicznie wygląda,a czapeczki wspaniałe-dobre serduszko masz że o dzieciaczki z daleka dbasz-chylę czoło
Pszczelarnia 13:31, 28 lis 2016

Dlaczego Andrzejki to pogańskie święto? Z powodu wróżb? Mnie się ono raczej kojarzy z taką ludową zabawą przy krosnach albo przy darciu pierza.

Ta brązowa czapeczka z różowym kwiatkiem jest śliczna, inne też.
Pszczelarnia 13:54, 28 lis 2016

To jeszcze ja: byłam przejazdem gdzieś i po drodze była taka galeria przy drodze. Czapkę sobie kupiłam:

AniMa 13:55, 28 lis 2016

Ja tam lubię pogańskie - słowiańskie święta....Szkoda, że celebrujemy je mniej niż amerykańskie....Szkoda....
Basilikum 14:57, 28 lis 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Dlaczego Andrzejki to pogańskie święto? Z powodu wróżb? Mnie się ono raczej kojarzy z taką ludową zabawą przy krosnach albo przy darciu pierza.

Ta brązowa czapeczka z różowym kwiatkiem jest śliczna, inne też.

Ewo tak wlasnie ze wzgledu na wrozby. A co to za Andrzejki bez wrozb.
Sliczne te czapeczki. Teraz kupilam zielona welne i bede dla nas robic klubowe czapki do biegania

Viola wcinaj wcinaj M mowi, ze te mu najbardziej smakuja

hanka_andrus napisał(a)

Czapeczki urocze. A diamentów nie zazdroszczę.

Haniu diamenciki takie piekne byly w sumie to nie mroz byl tylko takie kropelki wody na tych wlochatych listkach super wygladaly.

za uklony dziekuje mam zajecie dla rak na dlugie podroze poprostu. A zaczelo sie od tego, ze tesciowa zostawila mi w spadku kilka pudel welny i szkoda jej bylo wyrzucic. A ze z kazdego koloru bylo po 1-3 motkow to na czapki jak najbardziej sie nadalo. Teraz juz mi same takie bure kolory zostaly wiec dokupuje cosik i mieszam
Iwk4 19:24, 28 lis 2016

Basilikum napisał(a)
...

Iwonko ja nie swietuje Andrzejek, dla mnie to poganskie swieto. My bylismy na urodzinach sasiada. Smiesznie bylo hihi

a czapeczki poszly hurtem do Domu Dziecka na Ukrainie

Brawo dla ciebie
Nie będę mówić, dlaczego
pestka56 02:09, 29 lis 2016

Jak bym Wam, Kobitki, wykład historyczno-archeologiczny zrobiła, to byście się zdziwiły jak głęboko pogańskie korzenie mają obrzędy chrześcijańskie. Takie np. palenie światełek na grobach, to czyste pogaństwo wywodzące się ze sķładania bogom ofiary. Hi, hi,hi... co tam takie Andrzejki.
Basilikum 07:36, 29 lis 2016

Pestko ja wiem, swiatelek na grobach tez nie swiece Chociaz poganska choinke mam nie co roku ale miewam czasami jak mi sie zechce.

a ogolnie to przylecialam zobaczyc kto tu u mnie buszuje o 2 w nocy
Kindzia 11:59, 29 lis 2016

Poczęstuję się. Coś mi ostatnio słodkie smakuje
Pszczelarnia 12:13, 29 lis 2016

Czapeczki zielone z nausznikami?