Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z łezką II 17:19, 02 paź 2016

Do góry
Po rocznej przerwie zakwitł Zebrinus

a to Dronning Ingrid i zadołowany Malepartus

Mój ogród pod lasem 17:17, 02 paź 2016

Do góry
I jeszcze pare fotek jesiennych skoro słońce jeszcze pozwala

To Pink Diamond

taki dalszy plan

Vanilki w jesiennych różach (tzn barwach

Ogród z łezką II 17:16, 02 paź 2016

Do góry
Ogród z łezką II 17:14, 02 paź 2016

Do góry
Rododendronowy ogród II. 17:13, 02 paź 2016

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

"..a w górach już jesień.." https://www.youtube.com/watch?v=AdDwQEfnYDw

Bogdzia tydzień dwa (góra trzy) i naprawdę będzie kolorowo

Dzieki Zbyszku za piosenke i piękne widoki. Trzmielina juz sie przebarwiła wiec teraz juz poleci.

Ogród z łezką II 17:13, 02 paź 2016

Do góry
Ogród z łezką II 17:11, 02 paź 2016

Do góry
W sobotę udało mi się skończyć plewienie róż, udało mi się mimo wnuczków obok Pierwszy raz plewiłam z Cysią na kolanach...nie jest to łatwe
Róże teraz wyglądają jak powinny. Bardzo chorują teraz, tak jeszcze nie było. Kwitną ładnie, ale oprócz Candlelight i trochę złapanej Barkaroli przez ospę, reszta to katastrofa...mączniak, plamistość, mączniak rzekomy, skoczek i mszyca. Nie mam pytań. Wczoraj dostały oprysk na robale, dziś rano na grzyba...nie wiem na ile to pomoże, bo rozpadało się na dobre i preparat może nie zdążył zadziałać.
Leonardo da Vici mają mączniaka rzekomego i nie wiem czy dadzą radę młodziaki przeżyć zimę...czyli leośki też chorują
Ale kwiaty są ładne, czyli mogę pokazać

Ogród z pergolą 17:10, 02 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
te rododendrony chyba nie wyglądaja najlepiej? powinny mieć chyba ciemnozielone liscie a nie takie seledynowe??

Ania nie wiem co zrobiłas ale faktycznie kiepsko wyglądaja. Piszesz że posadziłas wg moich wskazówek ,,do torfu" Ja nigdy nie kazę do torfu tylko zmieszac pół na pół kwasny torf z ziemia z ogrodu. Niemożliwe jest zeby tak wyglądały gdybys zrobiła tak jak zawsze pisze. Widziałas mojego jak byłas a przeciez był kupiony razem z Twoimi. Jesli sadziłas tak jak ja to jedynie możliwym wytłumaczeniem jest że torf nie był kwasny. Szkoda że nie pokazałas ich wczesniej bo trzeba by je było przesadzic a teraz to troche późno. Aż nie wiem co Ci poradzic , najlepsze jest przesadzenie ale czy mi sie wydaje że juz je przesadzałas???? Po namyśle proponuje jedno z dwóch wyjsc , obydwa nienajlepsze jak na tą pore roku, albo opryskaj je dolistnie kilka razy w odstępach kilkudniowych mieszanka żelaza i nawozu dolistnego do iglaków albo podsyp siarka ale ona zadziała za jakies pól roku.Pojac nie mogę że wczesniej ich nie pokazałas.
Mój ogród pod lasem 17:03, 02 paź 2016

Do góry
Specjalnie dla Margi i innych fanów host fotka hosty Orange Marmolade i moje wczoraj zrobione podsosnowe hostowisko z Patriotków i Christmas Cookies Ale sie napracowałam

Za plecami Chcristmas Cookies są tawułki Vision in Red zgapione od Anuli Zobaczymy czy będzie fajnie .Na ściółkę z igliwia nie patrzymy...jest zwichrzona

Działka prawie w Borach Tucholskich 17:02, 02 paź 2016

Do góry

"magiczne ognie tej jesieni.." https://www.youtube.com/watch?v=QJO-2v8x6SM

Indian Summer
Ogród Małej Mi - sezon 2016 17:01, 02 paź 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Wyjścia do ogrodu nie było w planie..

Dziś w radiu mówią, że Alternatywy 4 było kręcone.. w Pułtusku

Po 2 tygodniach skosiliśmy trawnik.. trochę wybujał, chwila na wnuki .. i .. brak czasu na forum i na ogród.. nawet nie mam co pokazać. bo walka z kosiarką i tyle.. potem wnusie... z ciężkim sercem muszę Muminkowi tłumaczyć dlaczego nie może u mnie się zostać..
Dla Ciebie Muminkowo od prysznicem .. a oszołomy skrytykują za danie do zabawy wózka.. bo to dla dziewczynek.. ale mam to w nosie.. wózek do zabawy fajny jest..

I motor też jest fajny.. starzy Muminek kierowca jak się patrzy.. i ubaw po pachy jak młodszemu kazał odłożyć butle z sokiem..bo jak się jedzie to się nie pije .. idzie umrzeć ze śmiechu z nich.. teraz dzieci są dużo mądrzejsze niż kiedyś... a jak dorosną to jakim cudem są głupsze???? Mam nadziej żę, że to nie spotka moich...

Zabawa dzieci czymkolwiek tylko je rozwija a w dzisiejszych czasach jest takie pomieszanie ról damsko-męskich ze na pewno nie powinno się bronic zabaw które dotąd były dla innej płci.
Nie wiem gdzie krecono ,,Alternatywy 4" ale chyba nie pod prawdziwym adresem bo tak jak ja to wiem to osiedle na Ursynowie powstało później , nawet chyba dużo później. Tu jest z Google map kawałek mapy z tym adresem a skarpa o której piszę jest miedzy blokiem a tym okrągłym które tez jest blokiem.

Dzieki za zdjecia chłopaków ,uwielbiam ich , są niepowtarzalni.Mały szybko dobija do starszego. Buziaki.
Elinkowy ogród 16:41, 02 paź 2016

Do góry
I jakies plamy na gruszy, czy to rdza moze. Tutaj sytuacja jest lepsza tylko pojedyncze listki maja plamy
Elinkowy ogród 16:38, 02 paź 2016

Do góry
A teraz agrest i porzeczka
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:34, 02 paź 2016

Do góry
I takie tam

Rododendrony są dobrze przygotowane do zimy, zapączkowały się, liście są zielone, bez oznak braku pierwiastków. Wygięte ku górze- znaczy wilgoci mają akurat.

Gaura i lawenda powtarzają kwitnienie.

Żółte i zielone hakone wciąż w swoich naturalnych barwach.

Elinkowy ogród 16:32, 02 paź 2016

Do góry
Teraz magnolia

Tu ma być ogród :) 16:30, 02 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A tu tereny odzyskane - tzn. fragment działki, który do niedawna przypominał pobojowisko, zdjęcia musiałam robić tak, żeby domów sąsiadów nie było widać, więc nie oddają do końca stanu rzeczywistego, a jest to powierzchnia 8 x 30 m, która ma być przeznaczona na część użytkową (drzewka i krzewy owocowe).

Czy to jest teren za garażem? Jeżeli tak to S Z A C U N
Elinkowy ogród 16:23, 02 paź 2016

Do góry
Dziewczyny w swoich watkach powklejaly takie ladne obrazki a ja Wam dla odmiany wkleje kolejne chore drzewka.
Zrobilam obchod i kiepsko to wyglada i oczywiscie standardowo Toszka, Mazan ratujcie !!

Na poczatek milorzab wsadzony koncem czerwca tego roku
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:22, 02 paź 2016

Do góry
Ładnie przebarwia się mahonia.

Wciąż cieszą oko dalie i werbena.

Przebarwił się klonik ussyryjski i gałązki derenia Variegata. Jego liście niestety już nie.

Działka prawie w Borach Tucholskich 16:11, 02 paź 2016

Do góry
Krysia

Karol pendulowatych można więcej zmieścić na metrze kwadratowym albo takie kolumnowe

NN?

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 16:02, 02 paź 2016

Do góry
Krysia chyba 4lata, okrywam zabezpieczając głównie przed mroźnym wiatrem, niezabezpieczona też zakwitła(później)jak podsypiesz teraz i powtórzysz wiosną na bank niebieska

Unique

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies