Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 13:05, 04 lis 2016

Do góry
GorAna napisał(a)
Pospacerowałam, posiedziałam, wsłuchałam się w szelest liści.....pięknie u Ciebie
Pozdrawiam

Liście, kłosy i źdźbła:

Pszczelarnia 13:02, 04 lis 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
"Sekretne zycie drzew" jest na moje liscie do przeczytania od jakiegos czasu. Musze ja wrszcie kupic i jeszcze polecano mi z tej samej serii (ale nie wiem czy tego samego autora) "Sekretne zycie zwierzat"

Iza Bello, niesamowite w tej książce jest to, że pewnych opisanych sytuacji sama doświadczyłam obserwując lasy i drzewa. I aż chcę na głos mówić tak, tak. Autor wyraźnie podkreśla siedliskowość drzew, ich wzajemne relacje i wspieranie się. Chociaż robię sobie też ołówkiem uwagi i nawet wirtualne pytania zadaję Autorowi, bo chwilami nie umiem "nadążyć" za tokiem myślenia Autora albo są jakieś uproszczenia myślowe.

I jeszcze raz pachnąca świecznica:

Pogubiłam się po drodze... 13:02, 04 lis 2016

Do góry
iwka napisał(a)

Ty to źle narysowałaś popraw się
o matko i córko... już
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 12:59, 04 lis 2016

Do góry
makadamia napisał(a)
Makusia, przegrzebałam trochę wątek, znalazłam taki plan:

Naniosłam go wraz z aktualnym projektem na wrzucony przez Ciebie plan i wyszło mi coś takiego

Czy to się zgadza z rzeczywistością?

O kurdeczka!!!
Powiem Ci- nie wiem jak Ty to zrobiłaś, ale oddałaś to idealnie! Widać też na tym Twoim rysunku mój problem z kółkiem na tyłach- że chciałabym większe, ale więskze nie wchodzi, bo albo miejsce na ognisko wypada w kojcu Albo na suszarką mi zachodzi.
Idealnie to oddałaś!

Widać też jak wąska rabata wyjdzie na wprost wykusza i jak blisko świerków kończy się łuk!
Nie no Asia- m a j s t e r s z t y k ! ! !

Ale żeby zbyt słodko nie było
Jodeł jest sześć, jeśli wręcz nie 9- przy kojcu. Między jodłami, a trzema świerkami są dwa lilaki zwane bzami

I mam pytanie ale nie wiem jak go sformułować...chodzi mi o to, że środek kółka to trawiszcze, a poza kółkiem to rabaty. A prawa strona? Takie ogromne rabaty?? I to miejsce koło suszary- suszara w środku rabaty?
Pszczelarnia 12:56, 04 lis 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
Ewo, Twój wątek sobie zostawiam na zimowe wieczory

Ja swój nie. Ale dokumentuję online.

I tak: był wianek listopadowy, dynie i przetwórstwo jabłeczne. Nasz ogród oprócz litrów miodu, naręczy kwiatów do wazonów, dostarcza nam co roku również wiele jabłek - zaczynamy produkcję napoju jabłecznego. Dam znać jak wyjdzie i co wyjdzie.

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:56, 04 lis 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Jestem z Ciebie dumna! Takie samoograniczenie wymaga sporego hartu ducha.

Moim zdaniem szafirki są na tyle nienachalne wizualnie, że jako rzeczka mogą się spokojnie wić wzdłuż podjazdu. Tulipany trochę skomplikują sprawę, bo co ukryje ich liście po kwitnieniu? Mogą straszyć.

Dosadzam szafirki, bo nie mam ich gdzie wcisnąć... Będzie mi brakować tych kolorów, które tam wiosną były... Chociaż szafirki więc i ciemierniki.

Hmmm... a może i czosnki główkowate jeszcze? Było ich tu dużo. A wykopałam jeszcze więcej, każdą najmniejszą ratowałam. I czekają na upchnięcie gdzieś...
Z czosnkami było wcześniej tak...
Pszczelarnia 12:50, 04 lis 2016

Do góry
Z ławeczki:

Koło ławeczki:

Inne:

I magnolia nad ławeczką:

Pogubiłam się po drodze... 12:48, 04 lis 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
tak jest teraz, czarna plama na dole to wejście do domu

Ty to źle narysowałaś popraw się
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:45, 04 lis 2016

Do góry
i planik
Pszczelarnia 12:45, 04 lis 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Rewelacja

Resztę obejrzę potem..
ławeczka liściach też super..
Cisy od Karoli tez super..

I jeszcze u Ciebie tak cudnie jesiennie.. u mnie już pozamiatało wszytko. Na szczęście wycofali się z temperatury -12 ... może coś jednak zrobię z porzadków

Jeszcze jest tak:
Pogubiłam się po drodze... 12:41, 04 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Amelko
A tak? same trawy?
Reniu nie mam mowy żeby mi taki okrąg tam wyszedł, ta droga w rzeczywistości jest dłuższa niż na tym rysunku, nawet jak bym spróbowała to po ogrodzeniu by mi wyszło i nie wiem czy by mi to koło 4 umbry objciąć zdołało. Pomysł fajny ale nie da rady, za dużo trawnika zabierze, wojna by była
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:35, 04 lis 2016

Do góry
bacowa napisał(a)
Gosia ty mi powiedz kiedy nasiona z aminka mam zbierać ?On jeszcze kwitnie i jest zielony .

Powiadasz że ciemierniki posadziłaś, hmmm...

Hej, prawie zaginiona Ewo! Wiedziałam, że ciemierniki Cię wywabią z kryjówki
W tamtym roku nasiona aminka zbierałam w listopadzie. Bałam się, że październikowy śnieg mnie ich pozbawi, ale im nic nie zrobił. W listpadzie zdążyły dojrzeć. A te baldachy, które zakwitły jako pierwsze, jeszcze nie są dojrzałe? Nasionka muszą być lekko brązowe.
Ewuś, czy to zgrubienie między łodyżkami to pączek?? Kilka sadzonek już je ma. Będą kwitły?? Mam nadzieję, że im nie zaszkodziłam tym przesadzaniem teraz, ale były takie upchnięte za orlikami, że postanowiłam je wyswobodzić.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 12:34, 04 lis 2016

Do góry
AniMa napisał(a)

Nett dla Ciebie jeszcze wstawiam zdjęcie kuchni z obrazkami z napisami... bardzie pasowałyby kolorowe napisy, ale biorę co jest no i masz przykład na duo kolor

są kwiateczki

Przyznaję, że przyleciałam, bo by mnie ciekawość zeżarła w całości gdybym nie zobaczyła Twojej kuchni. Łaaaadnie Przy okazji pozdrawiam Gospodyni i jej ogródkowy wątek. Do następnego razu.
Pogubiłam się po drodze... 12:27, 04 lis 2016

Do góry
Amelko
A tak? same trawy?
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:24, 04 lis 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Rabata frontowa wzdłuż siatki. Jestem zadowolona. Póki wszystko małe, ciemierniki będą zagęszczać. Z czasem może dojrzeję - albo wymuszą to rosnące rośliny - do tego, że zostanie sam cis i grab Ale, ale... wtrąciłam swój kokoszkowy grosik i zrobiłam coś jakby przedrabatkę bylinową Jak się wreszcie doczekam w tym miejscu kostki, łatwo będzie to zmienić. Póki co niechże sobie tu coś zakwitnie.

Widzę, widzę i jakże się cieszę. U mnie przetwórstwo jabłeczne. Istny szał!
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:21, 04 lis 2016

Do góry
Jana napisał(a)
ale praca wre ....super

Super, też się cieszę, choć ręce bolą. A jeszcze cały warzywnik do przekopania, do wykopania karpy dalii, do posadzenia grab, choć samo sadzenie to pikuś. Wpierw muszę pod niego skończyć wyrównać teren...
Gunnera - parzeplin 12:01, 04 lis 2016

Do góry
Gunnera - parzeplin 12:00, 04 lis 2016

Do góry

Sylwio mocno twoja urosła gratuluję
Moja też wieksza6
Ogród Ani :) 11:57, 04 lis 2016

Do góry
Czuję się zmobilizowana
A więc do roboty!
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:57, 04 lis 2016

Do góry
Rabata frontowa wzdłuż siatki. Jestem zadowolona. Póki wszystko małe, ciemierniki będą zagęszczać. Z czasem może dojrzeję - albo wymuszą to rosnące rośliny - do tego, że zostanie sam cis i grab Ale, ale... wtrąciłam swój kokoszkowy grosik i zrobiłam coś jakby przedrabatkę bylinową Jak się wreszcie doczekam w tym miejscu kostki, łatwo będzie to zmienić. Póki co niechże sobie tu coś zakwitnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies