Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 13:40, 21 lis 2016

Do góry
Tamaryszek napisał(a)
Ewo, wrócę do zdjęcia z ławką drewnianą, pod którą posadziłaś cisy repandens - jak zamierzasz je prowadzić? A na bokach ławki?
(Rajska jabłoń na pewno musi znaleźć się u mnie!)

Zamierzam cisy ciąć płasko. Nie wiem, czy to zda egzamin (czy nie będzie brakować im wody pod ławką). Po bokach też rosną cisy (półkole), są tam bergenie, carex montana i obiedka z drobnicy na brzegu. Duże rośliny to hortensje Annabelle - 4, złotliny - 3, azalie pontyjskie -3, miskanty - 5, oczary - 2.

Mam takie zdjęcia:

Pszczelarnia 13:29, 21 lis 2016

Do góry
roma2 napisał(a)
Bogdzia zagarnęła nagrodę dnia . Cudowności. Pszczółko, zastanawiam sie nad żywopłotem. Myślę o irdze błyszczącej (cotoneaster lucidus). Napisz coś, jak rośnie i czy w miarę zdrowo. Runął, pod wpływem kosztów pomysł na ceglany mur (marzenie męża) i wkraczam ja . Z żywopłotem.

Moja świeżo posadzona w lecie (taki kawałeczek jako tło dla oczara), 7 sadzonek. Może przemarzać (ale u mnie raczej nie, bo ma ciepłe zaciszne stanowisko).

Poniżej zdjęcie poglądowe takiego żywopłotu irga (c. lucidus), w Łańcucie:

Ogród w remoncie 13:18, 21 lis 2016

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Dzisiaj moje próby wiązania traw . Zawsze służył mi do tego sznureczek ale w tym roku zachęcona poczynaniami na O. spróbowałam innego sposobu

Jak ślicznie! Ale żeby moc takie warkocze zaplatać, trzeba mieć z czego... Za kilka lat może i mnie sie uda na swoich trawach takie cudeńka porobić. Póki co powiązałam te kilka drapaczków w łysy kucyk i już dzisiaj zauważyłam, że 3 z nich kucyk zgubiły targane wiatrem :/
Co do oczka wodnego, też mi się marzy szmer wody, ale nie będę sobie roboty dowalać oczkiem wodnym. Natomiast ciurkadełko na pewno sobie zmontuję. Takie z ukrytym pojemnikiem z wodą, by tylko sobie coś szemrało po kamieniach. A kiedyś to i ściankę bym chciała z kaskadą wodną, ale obawiam się, że sama nie dam rady wymurować. Zacznę więc od ciurkadełka.
Pozdrawiam Asiu.
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:16, 21 lis 2016

Do góry
Alicja Niuńka chyba sprawdzała zapach jak to dziewczyna
już napisałem

sosna Joppi

sosna Ophir

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 13:13, 21 lis 2016

Do góry
A tymczasem miałam dziś bojowe zadanie, dostałam 600 cebul lilii borello, były do wyrzucenia bo przerośnięte. Wiem że późno i w ogóle ale szkoda je wyrzucić skoro cebule są piękne i zdrowe. Wsadziłam 200! Chwilowo mam dość. Dobrze że chociaż pogoda cudowna

Specjalnie dla cebul zrobiłam nową rabatę wokół jabłonki, której mąż nie pozwala mi wyciąć...
Ogród w remoncie 13:10, 21 lis 2016

Do góry
Dzisiaj moje próby wiązania traw . Zawsze służył mi do tego sznureczek ale w tym roku zachęcona poczynaniami na O. spróbowałam innego sposobu

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 13:04, 21 lis 2016

Do góry
U mnie kwitną nawet róże, sezon w pełni
Ogród pod lasem 12:34, 21 lis 2016

Do góry
Ścierę przymocowali do płotu czymś, raczej mocno, bo jak była wichura, to aż 3 słupki połamało. Ci sąsiedzi to fleje, mają u siebie bajzel, ale wolałam jednak patrzeć na krzaki niż na tę ścierę:/ Miałam pod płotem od ich strony robić ten lasek z kolumnowych cisów i hakone, ale teraz się zastanawiam czy nie posadzić tam jednak choin, tak jak Ty. A kolumnowe posadzić na tej środkowej rabacie. Plus trawy i jeżówki, jak planowałam. Zobaczę, może na wiosnę natchnienie wróci.
Wrzucam te fotki, skoro już zrobiłam. Dobrze, że przynajmniej słońce wyszło.

Tu ma być ogród :) 12:34, 21 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Posadzone, rosną już na wyznaczonym miejscu, kilka fotek dla Was

No i proszę, nawet już posadzone.
Myślę, że jakieś szczególne podziękowanie powinnaś dla męża przygotować za spełnienie Twojego marzenia
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:17, 21 lis 2016

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
spacer w porannym słoneczku

czym się tak zachwycił ? kolorem czy zapachem? stan uniesienia w każdym bądź razie widoczny

Zbyszek, zidentyfikujesz tuje (u mnie)?
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:08, 21 lis 2016

Do góry
Basiu to całkiem fajna i rozsądna kocica, można się z nią dogadać

Ogród na piasku i z wielkim murem 12:06, 21 lis 2016

Do góry
A to już foto z natury . wykopane dzisiaj jakieś tuje, które zagłuszone w żywopłocie, marnie rosły i marnie wyglądają.
Nie mam pojęcia jak się zwą i co z nimi - wyrzucić czy dać szansę. jest ich 8 szt. Czy warto się trudzić, sadzić, formować itd. Czy coś z nich będzie ?
Kto poradzi , zidentyfikuje ?

Wizytówka - Borówcowy 11:17, 21 lis 2016

Do góry
Późna jesień 2016.

Borówcowy raj 11:10, 21 lis 2016

Do góry

No i trawa wykiełkowała. Siałam bardzo późno, kiedy już nastała zimnica. Jeszcze jest rzadka, ale jest. Tyły robią się coraz ładniejsze. Już się nie mogę doczekać, kiedy wyrównam świerki i żywopłot tujowy z tyłu. Posadziłam cebulowe pomiędzy zawilcami w nowej rabacie i hortensje pod drzewami. Jestem ciekawa jak będzie wiosną.

Dla Elinki mój żywopłot z buka pokazuję. Zdjęcie z dziś.

Borówcowy raj 11:05, 21 lis 2016

Do góry
U mnie dzieje się niewiele. Listopad i styczeń to najgorsze miesiące dla mnie. Miałam postanowienie, że tak już nie będę mówić, więc zaplanowałam prace w domu. Takie tam wiecie, dekoracje, sprzątanie itd. No i nadgarstek mi wysiadł. Słabo mam z przekręcaniem go z lewej na prawo. A przecież on głównie kręci. Jest lekko spuchnięty. Jadę z parówkami, kolagenem, D3 i K2, wszystko co się da. Trochę lepiej, ale niewiele mogę robić. Stawy chcą odpocząć i już. A ja nieprzyzwyczajona jestem do roli księżniczki w pierzu. Zatem cierpię na umyśle również, bo mnie nosi. Uprawiam gimnastykę i spacery. Na razie musi mi to wystarczyć .
Poszłam do ogrodu, bo takie słoneczko dziś. Nic nowego nie zobaczyłam, tylko doniczkowe, co je nabyłam niedawno, po mrozach okropne są. Muszę wywalić. Poza tym, te same w kółko kadry. Ale jestem. Dziękuję wszystkim, którzy tu przychodzą na mój wątek.

Coś jeszcze, coś więcej... 10:54, 21 lis 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

756 lajkow, ponad 200 komentarzy, 30 udostępnien A Wy byliście zażenowani tymi drobiazgami

Mój dzień nabrał barw dzięki temu zdjęciu

Hahahaha, padłam, no hicior
Pogubiłam się po drodze... 10:24, 21 lis 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Uwaga! Ogrodowo będzie
Trzciniaki mozna wykorzystać do takich staropolskich ozdób

Muszę to jeszcze dopracować

fajnei wyszło
Coś jeszcze, coś więcej... 10:23, 21 lis 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Gdy odwalisz takie zdjęcie, że powiadomienia będziesz dostawać do końca życia

och ty
Do raju daleko - u Ewy 10:20, 21 lis 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Mnie trochę przestraszyły pierwsze przymrozki. Jeszcze nie zrobiłam kopczyków, bo mam wszystkie soboty zajęte. Na razie muszę sobie poradzić Ambrowce nadal mają więcej zielonych liści, a co ciekawe nadal mają wszystkie liście

Piękne są! Tak bardzo wahałam się pomiędzy ambrowcami a platanami. Wybrałam te drugie, a gdy patrzę na Twoje piękności, to zaczynam mieć wątpliwości, czy nie ładniej ogrodowi mojemu do twarzy byłoby w ambrowcach. Ja je jeszcze gdzieś u siebie w przyszłości wcisnę. Nie byłabym sobą Póki co, zawsze mogę nacieszyć oko Twoimi pięknisiami.
Pozdrawiam Ewuniu.
NewLife w ogrodzie 10:13, 21 lis 2016

Do góry
Nie mam wyraźnych zdjęć moich szydełkowych śnieżynek, ale coś da się zobaczyć:

I tym sposobem doszlam do wspomnień świąt BN. Moja choinka sprzed dwóch lat i sprzed roku. Cieszę się już na kolejne..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies