Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

pestka56 20:52, 18 lis 2016

Winko trzeba robić z aronii. Będzie regulacja ciśnienia połączona z przyjemością
https://www.winiarze.pl/artykuly/wina/przepis-na-domowe-wino-z-aronii

Ja ma dwie duże i dwie młode, które w tym roku zaczęły owocować.
Tamaryszek 14:02, 19 lis 2016

Ewo, wrócę do zdjęcia z ławką drewnianą, pod którą posadziłaś cisy repandens - jak zamierzasz je prowadzić? A na bokach ławki?
(Rajska jabłoń na pewno musi znaleźć się u mnie!)
Bogdzia 14:56, 19 lis 2016

To i ja zachęcę Cię do jabłonek. To sa dwie moje a trzeciej zdjecia nie mam bo w tym roku kupiona-Ola.

To Rudolph

a to Royal Beauty, kwitnie razem z rh CW.

Basilikum 14:57, 19 lis 2016

Ew przy wjezdzie nie moge drzewa posadzic, bo tam rury jakies sa w ziemi i nie moge nic co a troche wieksze i dluzsze korzenie. Pomysle jeszcze i moze wiosna kupie
pestka56 21:44, 19 lis 2016

Ta Royal Beauty cudownie kwitnie.
Gruszka_na_w... 16:56, 20 lis 2016

Bogdziu, dzięki Twoim zdjęciom listopadowy dzień nabrał kolorów. Piękne to zestawienie jabłonki z białym rododendronem.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
roma2 17:24, 20 lis 2016

Bogdzia zagarnęła nagrodę dnia . Cudowności. Pszczółko, zastanawiam sie nad żywopłotem. Myślę o irdze błyszczącej (cotoneaster lucidus). Napisz coś, jak rośnie i czy w miarę zdrowo. Runął, pod wpływem kosztów pomysł na ceglany mur (marzenie męża) i wkraczam ja . Z żywopłotem.
Pszczelarnia 13:29, 21 lis 2016

roma2 napisał(a)
Bogdzia zagarnęła nagrodę dnia . Cudowności. Pszczółko, zastanawiam sie nad żywopłotem. Myślę o irdze błyszczącej (cotoneaster lucidus). Napisz coś, jak rośnie i czy w miarę zdrowo. Runął, pod wpływem kosztów pomysł na ceglany mur (marzenie męża) i wkraczam ja . Z żywopłotem.

Moja świeżo posadzona w lecie (taki kawałeczek jako tło dla oczara), 7 sadzonek. Może przemarzać (ale u mnie raczej nie, bo ma ciepłe zaciszne stanowisko).

Poniżej zdjęcie poglądowe takiego żywopłotu irga (c. lucidus), w Łańcucie:

sylwia_slomc... 13:37, 21 lis 2016

Zostawiłam Ci u mnie wczoraj inspirkę na ule
Pszczelarnia 13:40, 21 lis 2016

Tamaryszek napisał(a)
Ewo, wrócę do zdjęcia z ławką drewnianą, pod którą posadziłaś cisy repandens - jak zamierzasz je prowadzić? A na bokach ławki?
(Rajska jabłoń na pewno musi znaleźć się u mnie!)

Zamierzam cisy ciąć płasko. Nie wiem, czy to zda egzamin (czy nie będzie brakować im wody pod ławką). Po bokach też rosną cisy (półkole), są tam bergenie, carex montana i obiedka z drobnicy na brzegu. Duże rośliny to hortensje Annabelle - 4, złotliny - 3, azalie pontyjskie -3, miskanty - 5, oczary - 2.

Mam takie zdjęcia: