Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z pergolą 20:16, 07 gru 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
jest jeszcze ciepłe!

a gdzie polewa ?
ja robilam na spodzie brownie
Ogród z pergolą 20:10, 07 gru 2016

Do góry
jest jeszcze ciepłe!
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:06, 07 gru 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Jaka przyjemna przechadzka po Twoim ogrodzie Slicznie masz Dziękuję za opisy zdjęć. Dzięki temu wiem, że jeszcze duuużo muszę się nauczyć. Bardzo cenne informacje

Czy skimmia lubi ziemię o pH 7 ? Jak często ją tniesz?

Cieszę się że coś się nada z tego mojego pisania. Fajnie.

Ph 7 to odczyn obojętny więc teoretycznie do przyjęcia ale lepiej by było dołek zakwasić albo posadzić w ziemi dla kwaśnych.
Wydaje mi się, że jednak ważniejsze jest stanowisko.
Skimia lubi zaciszne stanowiska i ocienione. Przy zimnych wiatrach i sporym mrozie może wymarznąć. U Ciebie mrozy chyba nie występują ale zimne wiatry nie będą sprzyjać.

Pięknie pachnie i kwitnie w kwietniu.

pozdrawiam

Ps.
Nie tnę wolno rośnie to maly krzaczek sam sie ładnie formuje
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:46, 07 gru 2016

Do góry
Cebule hippeastrum są w doniczkach, w których je zakupiłam, przykryte dla kamuflażu mchem

Dla zaglądajacych poinsencja oczywiscie tez biała a własciwie limonkowa 3 szt w betonowej donicy stoja na podłodze.

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:38, 07 gru 2016

Do góry
Jana napisał(a)
jestem ciekawa Twojej opinii na temat książki jaką Ci Mikołaj przyniesie podziel się nią potem proszę bo mnie też kusi

Dobrze, podzielę się - pewnie zejdzie mi do stycznia bo styczeń to będzie miesiąc w książkach - no bo w lutym startujemy znaczy w styczniu z nasionami heh.

A tymczasem gmyram po starych moich ogrodowych - bardzo lubię tą serię - taka lajtowa do przeglądania

i znowu zapomniałam o zrobieniu prezentów samodzielnie ! brrr nie nazbierałam odpowiednich ilości czego tam
a tak wogóle to cieszą takie prezenty ? czy ja wiem - mnie cieszą takie najbardziej

nazbierałam płatki róż i nagietków ale już kończą mi się - dodane do herbaty zielonej - super = a jak pachną naprawdę pięknie

zostawiam Wam zapach i uciekam

pozdrawiam
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:30, 07 gru 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękne ogrodowe przedzimie, a opowieść jeszcze fajniejsza. Dobrze, że idzie zima, bo w sezonie bardzo mi brakowało Twoich ogrodniczych refleksji. Dzisiaj miałam kilka stron świetnej lektury.
A bratki to Twój znak rozpoznawczy. Od nich chyba zaczęłaś swój wątek.

Na Ciebie zawsze można liczyć że zaglądniesz i poczytasz. Dziękuję. Właśnie z myślą o m.in o Tobie szykuję nowy wątek z opowieścią o ogrodzie z kanapką w tytule. Nie zdążyłam na Mikołaja i pewnie jeszcze kilka dni zejdzie.

Ja początkowo miałam bratka w avatarze . Niemożliwe że to pamiętasz, chciałabym zmienić avatar ale nie ma kto mi fajnej fotki zrobić niestety. Muszę zrobić w końcu wizytówkę. Muszę. A mam stale tyle innych tematów i jakoś nie ogarniam.
Miałam przecież ogród Vivy pokazać - skandal akndaliczny.
Ogród Vivy będzie na sylwestra i zrobię też moją klasyfikację róż bo już wiem jak.

A dziś znalazłam brylanty w wysianej dziewannie -

mnie takie widoki cieszą.

takie śmieszą

a takie irytują - nie mogę nic wymyślić sensownego na ten dekielek - tała tu donica - a teraz chcę coś niskiego szerokiego na wodę - będzie oczko a raczej element wodny - jak coś znajdę

pozdrawiam
Ogród z widokiem na jezioro 19:28, 07 gru 2016

Do góry
Szok z tymi warkoczami, jeszcze tyle gości nie miałam, ale nie tylko ja plotę, to jest miskant Margerytki40. Jeszcze jedną muszę znaleźć i pokażę

Ogród Małej Mi - sezon 2016 19:20, 07 gru 2016

Do góry
Bambina dzis sama domagala sie wpuszczenia do domu... wskoczyla na biurowe okno i zagladala stojac na lapach. Malo nie padlam ze smiechu. Jak przez biuro nie wejdzie.. to dzis i biurowe drzwi byly dobre. Nie lubie kotow .. i mam kota dochodzacego... powoli sie oswaja i reaguje jak ja wolam...

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:12, 07 gru 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
U Ciebie sezon trwa chyba cały rok

Sebek zgodnie z tytułem wątku - dzięki za rozszyfrowanie

Katalpe kupowałam tylko dla tych strączków one były zasadniczym argumentem zrozumie ktoś ??

pozdrawiam

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:10, 07 gru 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Jaka to odmiana kosodrzewiny? Jakie masz odmiany śnieguliczki?
Ja też ogród zostawiłam do lutego (tylko obornik rozwożę). Niech się sam stroi - dorosły jest i ma swój gust.

Mój Mikołaj przysłał mi "Dendrologię" Senety.

Urokliwy spacer po Twoim ogrodzie i to jeszcze z przewodnikiem.

Akurat odmianę kosodrzewiny pamiętam bo to łatwe - "Winter Gold".

Ja mam sporo kosodrzewin bo skupowałam kiedyś jak miałam wizję ogrodu leśnego i oczywiście sadziłam gdzie popadło. No cóż taki grzech dzieciństwa
Ta rośnie wolno i zmienia kolor na zimę dosłownie jak przysłowiowy kameleon z zielonego na żółty - jeszcze apogeum wybarwienia nie osiągnęła.

Śnieguliczkę z różowymi kulkami dostałam od swatowej i niestety co rok ja przesadzałam ale już będzie rosła i czekam na krzaczek. To chyba Ametyst.

Śnieguliczki mi się podobają od zawsze.
Widziałam taki żywopłot z białej u moich znajomych pszczelarzy
Innym razem zobaczyłam wielki bukiet taki swobodny róż z gałązkami śnieguliczki z wielkimi różowymi kulkami - więc zapragnęłam.

A w tym roku postanowiłam kupić z białymi kulkami, wpadłam do szkółki zlapałam krzak za 5 zł bez metki i patrze teraz a mam takie gałązki

czyli jeszcze białej nie mam

Twoje pozycje książkowe są ambitne - ja na razie luzik.

pozdrawiam

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 19:06, 07 gru 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
jeszcze kilka fotek z Schärding

jak w bajce
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 19:04, 07 gru 2016

Do góry
Bardzo dziękuję za odwiedzinki
A Wy czekacie na cos specjalnego ,o raju no nic takiego nie mam dla Was
skończyłam bombki papierowe i trochę gwiazdek to wszystko ,a no i wstążki do bombek dla dzieci skończyłam i na tym chyba kończę,muszę trochę za dom się zabrać

Ogrodowy spektakl trwa ... 18:57, 07 gru 2016

Do góry
Ewik napisał(a)
Zimowy ogród w promieniach słońca śliczny

promienie słońca w zimie zawsze śliczne - dziś je miałam i inny dzień od razu

dzięki pozdrawiam
Ogrodowy spektakl trwa ... 18:54, 07 gru 2016

Do góry
Jana napisał(a)
z przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogrodzie jakie słoneczne fotki żałuję teraz że wycięłam większoścć bylin, jak będziesz miała mróz to to dopiero będzie malownicze widowisko ale i tak jest cudnie też chciałabym zacząć sezon od lutego, a może zacznę już w styczniu kupując nasionka? ps. fajne zakupy skimia - muszę zapamiętać

Cieszy mnie to że z przyjemnością - teraz już chyba wszyscy szukają inspiracji i ozdabiają co się da,

ja jakoś niemrawo podchodzę, coś mnie zbiera a to oznacza bycie na O.

Ja na razie za wiele śniegu nie miałam i mrozu - więc malowniczo nie było - czekam bo już mi się opatrzyły te burości

dlatego zimozielone teraz w cenie - co prawda teraz skimia ma takie kwiatki w smutnym kolorze ale jak kwitnie to są białe i pięknie ! pachną

te jest kwasolub - czyli gdzieś do roslin z tej grupy

Osiedlowy ogródek 18:12, 07 gru 2016

Do góry
I jeszcze to, placyk zrobiłam w innym miejscu pod czereśnią, wzorowany na :
https://pl.pinterest.com/pin/35465915796137495/

Między cisami derenie, miskant Variegatus i hortensje Limki.
Od lewej u góry hortensje ogrodowe różowe, dalej rodki.
Nie wiem co pod modrzewiem?
I znowu problem co dać zamiast trawy pod wiśnią z lewej

Osiedlowy ogródek 18:00, 07 gru 2016

Do góry
A to? Placyk w kwadracie? No nie wiem...

Sugerowałam się tym kształtem:
https://pl.pinterest.com/pin/35465915796137508/
Osiedlowy ogródek 17:57, 07 gru 2016

Do góry
Chyba jednak nie umiem rysować

Miało być podobnie do:
https://pl.pinterest.com/pin/35465915796137771/

Tylko jaka nawierzchnia miałaby być pod wiśnią, jak nie będzie tam trawy, kora?
Roślin chyba nie mogę dać aż pod sam pień?
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 17:07, 07 gru 2016

Do góry
beata_m napisał(a)

a jakieś pierwsze przymiarki mam i czarne bombki w pudełkach na choinke

w tym zestawie nic nie zmieniaj bo jest piękny!
Podwórkowa rehabilitacja 17:05, 07 gru 2016

Do góry
Super miałaś zakupy, nawet oglądanie pewnie sprawiało przyjemność
Właśnie do tej trzeciej- bez ozdób włożyłam świecidełka
U nas myszy są w stodole i w P. warsztacie, bo tam trzyma żarcie dla ryb. Znów mu podbieraki i akcesoria rybne pocięły.

Na razie taki mam stroik po urodzinowy ale żal mi wyrzucać tego co dobre, toteż dołożyłam gałązki wierzby mandżurkiej

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 16:41, 07 gru 2016

Do góry
No to jest nadzieja i u mnie na ocieplenie! Poproszę jeszcze kilka takich dzionków jak wczoraj!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies