Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 22:08, 05 gru 2016

Coby mojego wpisu nie kończyć słomą pokażę kalendarz jaki kupiłam taki do zapisków - argumentem było że ładny, że taki format jak potrzebuję no i że obrazki z kolekcji Szmitów

miły styczeń sie zapowiada co ?
Jana 22:53, 05 gru 2016

z przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogrodzie jakie słoneczne fotki żałuję teraz że wycięłam większoścć bylin, jak będziesz miała mróz to to dopiero będzie malownicze widowisko ale i tak jest cudnie też chciałabym zacząć sezon od lutego, a może zacznę już w styczniu kupując nasionka? ps. fajne zakupy skimia - muszę zapamiętać
Ewik 23:12, 05 gru 2016

Zimowy ogród w promieniach słońca śliczny
Pszczelarnia 14:35, 06 gru 2016

Jaka to odmiana kosodrzewiny? Jakie masz odmiany śnieguliczki?
Ja też ogród zostawiłam do lutego (tylko obornik rozwożę). Niech się sam stroi - dorosły jest i ma swój gust.

Mój Mikołaj przysłał mi "Dendrologię" Senety.

Urokliwy spacer po Twoim ogrodzie i to jeszcze z przewodnikiem.

Sebek 14:37, 06 gru 2016

U Ciebie sezon trwa chyba cały rok
Gruszka_na_w... 18:37, 06 gru 2016

Piękne ogrodowe przedzimie, a opowieść jeszcze fajniejsza. Dobrze, że idzie zima, bo w sezonie bardzo mi brakowało Twoich ogrodniczych refleksji. Dzisiaj miałam kilka stron świetnej lektury.
A bratki to Twój znak rozpoznawczy. Od nich chyba zaczęłaś swój wątek.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Jana 23:37, 06 gru 2016

jestem ciekawa Twojej opinii na temat książki jaką Ci Mikołaj przyniesie podziel się nią potem proszę bo mnie też kusi
mira 18:54, 07 gru 2016

Jana napisał(a)
z przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogrodzie jakie słoneczne fotki żałuję teraz że wycięłam większoścć bylin, jak będziesz miała mróz to to dopiero będzie malownicze widowisko ale i tak jest cudnie też chciałabym zacząć sezon od lutego, a może zacznę już w styczniu kupując nasionka? ps. fajne zakupy skimia - muszę zapamiętać

Cieszy mnie to że z przyjemnością - teraz już chyba wszyscy szukają inspiracji i ozdabiają co się da,

ja jakoś niemrawo podchodzę, coś mnie zbiera a to oznacza bycie na O.

Ja na razie za wiele śniegu nie miałam i mrozu - więc malowniczo nie było - czekam bo już mi się opatrzyły te burości

dlatego zimozielone teraz w cenie - co prawda teraz skimia ma takie kwiatki w smutnym kolorze ale jak kwitnie to są białe i pięknie ! pachną

te jest kwasolub - czyli gdzieś do roslin z tej grupy

mira 18:57, 07 gru 2016

Ewik napisał(a)
Zimowy ogród w promieniach słońca śliczny

promienie słońca w zimie zawsze śliczne - dziś je miałam i inny dzień od razu

dzięki pozdrawiam
Anda 19:04, 07 gru 2016

Jaka przyjemna przechadzka po Twoim ogrodzie Slicznie masz Dziękuję za opisy zdjęć. Dzięki temu wiem, że jeszcze duuużo muszę się nauczyć. Bardzo cenne informacje

Czy skimmia lubi ziemię o pH 7 ? Jak często ją tniesz?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies