Coby mojego wpisu nie kończyć słomą pokażę kalendarz jaki kupiłam taki do zapisków - argumentem było że ładny, że taki format jak potrzebuję no i że obrazki z kolekcji Szmitów
z przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogrodzie jakie słoneczne fotki żałuję teraz że wycięłam większoścć bylin, jak będziesz miała mróz to to dopiero będzie malownicze widowisko ale i tak jest cudnie też chciałabym zacząć sezon od lutego, a może zacznę już w styczniu kupując nasionka? ps. fajne zakupy skimia - muszę zapamiętać
Jaka to odmiana kosodrzewiny? Jakie masz odmiany śnieguliczki?
Ja też ogród zostawiłam do lutego (tylko obornik rozwożę). Niech się sam stroi - dorosły jest i ma swój gust.
Mój Mikołaj przysłał mi "Dendrologię" Senety.
Urokliwy spacer po Twoim ogrodzie i to jeszcze z przewodnikiem.
Piękne ogrodowe przedzimie, a opowieść jeszcze fajniejsza. Dobrze, że idzie zima, bo w sezonie bardzo mi brakowało Twoich ogrodniczych refleksji. Dzisiaj miałam kilka stron świetnej lektury.
A bratki to Twój znak rozpoznawczy. Od nich chyba zaczęłaś swój wątek.
Jaka przyjemna przechadzka po Twoim ogrodzie Slicznie masz Dziękuję za opisy zdjęć. Dzięki temu wiem, że jeszcze duuużo muszę się nauczyć. Bardzo cenne informacje
Czy skimmia lubi ziemię o pH 7 ? Jak często ją tniesz?