Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z motyką na słońce 09:56, 02 lis 2016

Do góry
Tak łaziłam koło tej mojej Ablicji, chuchałam dmuchałam, palcem sprawdzałam, podlewałam, gadałam...

Chyba jest ziarenko nadziei. Myślicie, że przeżyje?

Róża "Chopin" 09:43, 02 lis 2016

Do góry
Chopin jest moją pierwszą różą, najstarszą w ogrodzie, przesadzana wielokrotnie, mocno cięta, wyrastała każdorazowo do 1,60 m. Zazwyczaj tnę w czerwcu na bukiety dla nauczycieli syna. Do domu mi zawsze żal, uwielbiam ją. Dla mnie terminator, jeszcze teraz ma jeden pąk, ale pewnie nie zdąży. Czasami łapie plamistość jesienią.
Lawendowy zawrót głowy 09:38, 02 lis 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Jola dynie wymiatają A mnie ciekawi ten ..? klonik? taki wąskokolumnowy się wydaje, co to?
Lilie - Lilium 09:38, 02 lis 2016

Do góry
To ja może uprzedzę. Jeżeli jest to taka sama lilia jak u mnie na ostatnim zdjęciu to lepiej nie sadź. Tylko znajdź karton obsyp piaskiem czy trociną i umieść w pomieszczeniu w granicach 8 st.cel
Jest to lilia długokwiatowa / Longiflorum/ i wytrzymuje zaledwie -8 - 10 st. cel, także nie może zimować w gruncie. Cudów nie ma w tym przypadku, chociaż sama lilia jest cudem . Dla widoku i zapachu warto się z nią cackać .

siostra bliźniaczka również trzeba je wykopywać Bell Song

W sklepie wam nie powiedzą. Kupując teraz na jesieni przywieźli właśnie lilie longiflorum rozszarpali ludzie wszystkie kartony , ale nie przezimują. zwracałem uwagę, że ta lilia nie zimuje i trzeba ludzi uświadamiać, jak grochem o ścianę. Jest to lilia, która wedle poradników hodowana jest w szklarni na bukiety. Nie wyjdzie z ziemi na wiosnę. Pośród wszystkich jakie mam, na nią czekałem najbardziej White Heaven
Ogród pod lasem 09:35, 02 lis 2016

Do góry
No i czosnki posadzone...oczywiście zamiast robić to kiedy była pogoda, to mokłam w deszczu. Ale za to miałam pomoc, więc nie narzekam A jak tam u Was, dziewczyny?
Kilka widoczków zostawiam.

Najpiękniej przebarwiający się berberys, piękny jest.

Strzępiastokory nareszcie zarumieniony.

I ostatnie letnie ulubienice.
Kamienny ogród patykiem malowany 09:34, 02 lis 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)
Wylazły mi z ziemi czosnki główkowate....czy to oznacza, że mam je już pożegnać i w przyszłym sezonie się nie zobaczymy?????

Spoko NIC im nie będzie, moje są znacznie wyższe. Czosnki nie przemarzają. I na 100% mają dzidziusie 1-2 szt. (cebulki przybyszowe). W przyszłym roku możesz je rozsadzić.

Ściągi wysłałam.

I dosyć smędzenia o jakiś depresjach. Słońce jest w złotych liściach, zachodzące słońce w cudnych purpurach... i ten nostalgiczny szelest pod stopami. Kiedyś specjalnie jesienią jeździłam na stary Żoliborz by pospacerować i poszurać wśród liści. Cudowna mżawka tak zdrowa dla cery i ta angielska pogoda. Trzeba nauczyć się dostrzegać pozytywne walory jesieni to cud natury i trwa tak krótko. A poza tym rośliny też muszą się przespać, to czas na ich odpoczynek a dla nas zwariowanych ogrodników to czas na projektowanie nowych kompozycji roślinnych, próbowanie nalewek i przetworów domowych. Ja np. mam czas na dom i swoje pasje, bo latem szkoda mi na to czasu i tylko zimą mogę nadrabiać zaległości i odgruzowywać dom. No i oczywiście Ogrodowisko - to najlepszy lek na każdą deprechę. Polecam, to się sprawdza.
Danusia nie zdaje sobie nawet sprawy a może i zdaje, jak portal, który założyła leczy i pomaga ludziom. Muszę jej za to podziękować, ale jeszcze nie teraz, zbieram odpowiednie słowa, bo to nie może być zwykłe podziękowanie.

całuję was wszystkie dziewczyny, pomyślcie, że kwiatki i drzewa też muszą od Was odpocząć
Ogród Nety- moje marzenie 09:23, 02 lis 2016

Do góry
Znalazłam w weekend takiego pina
https://pl.pinterest.com/pin/288652657351371136/
i zaczęłam się zastanawiac czy na moim skraju skarpy nie powinnam posadzić 2 niewysokich drzew.

Ciągle nie mam pomysłu na to miejsce, więc kombinuję. Co myślicie?
Anulajda w raju 09:18, 02 lis 2016

Do góry
Chodzi mi o to zdjęcie
anulajda napisał(a)
/original.JPG[/img] [img size=640x480]http://a
Ogródek z futrzakami i kamieniami 09:17, 02 lis 2016

Do góry
Jakie cudne psiaki

Też nic nowego nie napiszę jak to, że bardzo lubię Twój ogród

A to bordowe piękne to rozchodnik jakiś? tak po listkach poznaję, śliczny kolor

Od nowa ... na przekór wszystkim 09:11, 02 lis 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
A moje o takie, Iwonka a twoje czego takie?
Amelka, te "brzydkie" to carex ptasie łapki, evergoldy mam takie jak Twoje
Anulajda w raju 09:03, 02 lis 2016
Do góry
anulajda napisał(a)

Co roku sobie obiecuję że nie będę już kupować aż tylu

mam jeszcze z wiosennego suszenia takie malizny i nie wiem czy warto je sadzić ?

ja na pewno nie myślę swoich cebul wykopywać ...chyba ze rewolucja na rabacie ...te malizny trzeba zadołować ...raczej wiosna powypuszczają po jednym liściu i nie zakwitna ..ale jast dla nich nadzieja kwitnienia na wiosne 2018.
Ogród do odnowy 08:51, 02 lis 2016

Do góry
krany pozakręcałam, to przyda się zbiornik na wodę, choć nie o takiej wodzie myślałam, nawet zagrzmiało

Ogród do odnowy 08:50, 02 lis 2016

Do góry
ostatnie takie widoki tej jesieni

nie wszystko się poddaje

Anulajda w raju 08:45, 02 lis 2016

Do góry
anulajda napisał(a)

Co roku sobie obiecuję że nie będę już kupować aż tylu

mam jeszcze z wiosennego suszenia takie malizny i nie wiem czy warto je sadzić ?

Ja takie sadziłam i jeszcze mam nadzieję że zakwitną
Droga do spełnienia 08:39, 02 lis 2016

Do góry
rozchodnik i nieodgadniny miskant
Droga do spełnienia 08:39, 02 lis 2016

Do góry
wszystko zrobione
zostało związać kilka rozplenic i trzcinników i koniec na ten rok
ambrowiec już go koffaaam ślicznie się przebarwia
zadołowany za krzaczorem żeby go osłaniał od wiatrów zawsze to coś
później dostanie agrowłókninę
na siatkę nie patrzymy - szmaragdy odgrodzone od piesełów

żurawki od Gosi z ogrody na glinie bardzo ładnie się rozrosły
Gosia dzięki
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 08:39, 02 lis 2016

Do góry
Za berberysów przycinaniem nie tęskni na Pomorzu Hania,
ale dla zmiany koloru posadziła dwa. Do wyboru.
Jeden co stale jest w purpurze, i drugi w kolorze jej róży.
I tak na rabatach królują i stale po nogach ją kłują!

Poprawiam humor:

Ambrowiec amerykański - Liquidambar 08:28, 02 lis 2016

Do góry
Tego nikt nie jest w stanie powiedzieć, że będzie tak lub tak.

Ambrowiec sam zdecyduje, co zrobi. Zależy od pogody jaka będzie w danym roku, wody, temperatury i nie wiem, czego tam jeszcze.

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:20, 02 lis 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
NR 10 - PREMIERA ROKU I ODKRYCIE ROKU - Pashmina = Pompon Flower Circus - chyba w przyszłym roku bedzie zdecydowanie wyżej
Zachwyt wzudza kształt kwiatów - nigdy nei rzowija ich do końca. Kwiaty utrzymywała przez 3 tygodnie nawet w uelwnych deszczach, nie złapała plamistosci.

U Ciebie na 10 miejscu a mi najbardziej przypadła do gustu...wiem co zasadzę u mojej mamy
Nasz przydomowy ogródek 07:53, 02 lis 2016

Do góry
Basiu dzięki. U nas pogoda fatalna. Padało całą noc a Bari przed chwilą zrezygnował ze spaceru i wycofał do domu.

Haniu, no to szykuj flagę.

Berberysy dzielnie się trzymają.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies