Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Sprzeczność w ogrodzie 12:05, 30 paź 2016

Do góry
Sprzeczność w ogrodzie 12:04, 30 paź 2016

Do góry
Ogród, mydło i powidło. 12:01, 30 paź 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Bezsenna noc widzę, ale przy takim towarzystwie i takich atrakcjach to ja się nie dziwię piękną jesień masz Kasiu, kolorową wbrew pozorom

Baletowanie krótkie było goście się o 21 zwinęli bo rano wyjazd mieli a ja jakoś spać nie mogłam .
Jesień z roku na rok ładniejsza u mnie bo coraz więcej mam roślinek - wczoraj podpisywałam drzewa i niektóre krzewy:

Marga napisał(a)
Co Wy dziewczyny, spać nie możecie?
Kasiu, cudna jesień u Ciebie

No właśnie bezsenność mnie dopadła

amelia_b napisał(a)
zmiana czasu,dziecko moje godzinę wcześniej wstalo, ale jest i plus tego godzinę wcześniej spać pójdzie

Jak ja się cieszę że moje to już tak wcześnie nie wstają
Sprzeczność w ogrodzie 12:00, 30 paź 2016

Do góry
Cdn
Sprzeczność w ogrodzie 11:58, 30 paź 2016

Do góry
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 11:56, 30 paź 2016

Do góry
następną odmiana zasługująca na uwagę to jest - acer palmatum Koto maru'

Sprzeczność w ogrodzie 11:56, 30 paź 2016

Do góry
Ato fotki z zeszłego tygodnia na poprawę humoru
Sprzeczność w ogrodzie 11:52, 30 paź 2016

Do góry
Sprzeczność w ogrodzie 11:46, 30 paź 2016

Do góry
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 11:45, 30 paź 2016

Do góry
witam,

U mnie też już lecą listki z klonów na ogrodzie ale nie na wszystkich równomiernie jest kilka odmian co trzymają się jeszcze całkiem dobrze.
Karolina - las jak jak las, ale jakiś mały zagajnik z klonami to będzię z czasem mile oczekiwany przeze mnie widokno a póki co wklejam następną serię złożoną z fotek o tematyce klony palmowe w jesiennym wybarwianiu sie listków:
acer palmatum 'Beni Shishigenge'

Malutki pod lasem 11:45, 30 paź 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Kurcze ledwo żyję, ale wsadzone Udało mi się między kolejnymi ulewami powsadzać je, ciężko było, bo duże są, bryła ziemi wielka, mokra, ciężka, masakra

Za dnia stały dwa prawie trzymetrowe grabiszcza Zaczęłam walkę z trzecim, największym i najcięższym i niestety stało się to czego się obawiałam. Rozlany fundament Ale, że ja się łatwo nie poddaję, to wzięłam młot i rozwaliłam toto Na szczęście w nieszczęściu to było tylko tak wylane na jakieś 10 cm, a pod spodem znowu ziemia. Skończyłam po ciemku i zdążyłam przed kolejną ulewą
W domu rozbierałam się w drzwiach, bo cała byłam mokra i w błocie. Pralka i prysznic był szybko konieczny Ale za to teraz jak wyglądam przez okno, to stoją dumnie

Mała relacja zdjęciowa
No to Aniu miałaś atrakcje pogodowe i rozrywkę zupełnie jak ja w piątek. Pot mi się lał po de...Deszcz swoje dodawał, polar tak mi nasiąkł deszczem, że kilka kilo więcej na sobie dźwigałam, ale najważniejsze, że dzieło ukończone. Ty cala dumna a graby dumnie stoją w szpalerku. Brawo!
Sprzeczność w ogrodzie 11:44, 30 paź 2016

Do góry
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 11:37, 30 paź 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Viola juz dzis troche zimniej, moze polecialo do Ciebie

Magda i dla Ciebie swiezo zrobione

Cudna maskotka.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 11:32, 30 paź 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Szkoda, że moje oczary tego nie wiedzą

Jak to nie wiedzą jak kwitna i przebarwiaja sie?
Lawendowy zawrót głowy 11:19, 30 paź 2016

Do góry
Bardzo dziekuje za miłe słowa )) aczkolwiek to zawsze zabawa i bez konkurencji nalezy to traktowac hihi ) uwielbiam Was ze człek cos zmaluje bawi sie jak przedszkolak i jeszcze pochwałe za to dostanie hihihi .

Z tymi cos poleciały z tym patosem to sie rozlicze jak wroce ) A teraz czujcie sie jak u siebie )))troche mnie nie bedzie )) bede tesknic )Dla mnie O to duza oskocznia )

buziaki i biel tez kocham przed domem nieustatnie i tego to chyba nigdy nie zmienie )

przepraszam , ze tak gromadnie ale juz w zasadzie mnie nie ma ) buzka )

Rododendronowy ogród II. 11:17, 30 paź 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
U nmnie też stałe towarzystwo dopomina się o karmę, siadają na parapecie, zaglądaja do okna, pukają w okno.... .. ale słonecznika w workach jeszcze nie sprzedajną w rolnym.. muszą poczekać. Ale ewidentnie się upominają..
Za to przyszła paczka do pracy, wielki karton opakowany, nawet nie chowałam nigdzie tylko leży pod drzwiami aż zabiorą karton na budowę. I tak od 2 dni słyszałam cały czas łomotanie za drzwiami.. na początku myślałam, że sąsiad trenuje na perkusji cały dzień, ale drugiego dnia to już było mal realne by miał 2 dni wolne.. Wyglądam za drzwi, a tam sikorki pracują nad kartonem.. myślały że tam słonecznik???

Schowaliśmy karton by nie jadły tego swiństwa i tej folii.. patrz jak poszarpany karton.. foto słabe bo szybki grube i takie zniekształcając ....

Rzeczywiscie sikorki juz jesc chcą, przyzwyczajone ze powinna byc stołówka i szukają gdzie jedzonko ukryte.
Zwierzęta dzikie w ogrodzie 11:16, 30 paź 2016

Do góry
A taki stwór przychodzi na śliwki i jabłka do mnie. Nie cały teren mam jeszcze zagospodarowany.

Wszystkiego po trochu 11:02, 30 paź 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)

Pamiętałam
Jak Ci się nie uda diabolo rozmnożyć a będziesz chętna to u mnie są dwie siewki. Jeszcze ich nie wywaliłam.
Skrętniki pamiętaj aby nie stały w wodzie. Ja za dużo jednego podlałam i nie zauważyłam że nie wypił całej wody z podstawka i niestety nie udało mi się go uratować. Pozostale rosną i mam nadzieję że do jakiegoś wiosennego spotkania dotrawją
Na zachętę wstawię zdjęcie kilku

to Denim, na wiosnę dostałam maleńką sadzonkę od Ewy

tego masz też to Jana

Kora

Angela

6001

Wawel

I tu dwie sadzonki Wawel z jednego listka ale różne kwiaty wyszły. Tego z lewej strony właśnie zalałam, teraz próbuję jego listek ukorzenić

Ale Ty masz rękę do kwiatów Mireczko. Denim wygląda jak najpiękniejsze okazy fiołków. Pozostale też cudaśne. Moje kwitną cały czas, ale wypuszczają po dwa kwiatki naraz a u Ciebie aż kipią od kwiecia. Pożądam!
frezja napisał(a)
Co to za piękności pokazujesz?? co jeden to bardziej zachwyca.
Prawda, że piękne? Nie miałam pojęcia o istnieniu skrętników, póki Mirka nie przywiozła sadzonek. Wzięłam bez przekonania i przepadłam.
Lawenda - Lavandula 11:02, 30 paź 2016

Do góry
Witajcie, chciałam pokazać moją lawendę a przy okazji podpytać o 3 rzeczy.

1. Czy może to być odmiana Viva? Mam ją z 3-4 lata. Ma bardzo wysokie, pokładające się łodygi kwiatowe. Zimuje bez problemu ale ją zabezpieczam - kładę gałązki z iglaków. Co dziwne nie przeszkadza jej kora - obsypuję nią całą rabatę na zimę. Wiosną przy lawendzie trochę rozgarniam. Teraz ma ok. 40-50 cm szerokości i z 25-30 cm wysokości. Jak kwitnie ma ok. 80 cm wysokości

2. Co zrobić żeby się tak mocno nie kładła? Jest może jakiś sposób? Tnę ją dosyć mocno a ona i tak rośnie jak szalona.

3.Czy lawendę można podsypać zmielonymi skorupkami jajka - podobno lubi wapienne gleby a w skorupkach jest tego dobra mnóstwo. Jeżeli tak to kiedy to zrobić - teraz czy na wiosnę? Zastanawiałam się czy nie teraz bo skorupki potrzebują czasu na rozłożenie w glebie. Z drugiej strony jak szybko się rozkładają to lepiej na wiosnę, aby zbytnio na zimę nie wybujały.

Kwitnąca

Na wiosnę - słabo widać ale lepszego zdjęcia nie znalazłam a chciałam pokazać jak szybko rośnie i się odbudowuje po zimie

Po przycięciu w sierpniu

I teraz
Malutki pod lasem 10:56, 30 paź 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Kurcze ledwo żyję, ale wsadzone Udało mi się między kolejnymi ulewami powsadzać je, ciężko było, bo duże są, bryła ziemi wielka, mokra, ciężka, masakra

Za dnia stały dwa prawie trzymetrowe grabiszcza Zaczęłam walkę z trzecim, największym i najcięższym i niestety stało się to czego się obawiałam. Rozlany fundament Ale, że ja się łatwo nie poddaję, to wzięłam młot i rozwaliłam toto Na szczęście w nieszczęściu to było tylko tak wylane na jakieś 10 cm, a pod spodem znowu ziemia. Skończyłam po ciemku i zdążyłam przed kolejną ulewą
W domu rozbierałam się w drzwiach, bo cała byłam mokra i w błocie. Pralka i prysznic był szybko konieczny Ale za to teraz jak wyglądam przez okno, to stoją dumnie

Mała relacja zdjęciowa

Ania kłaniam się w pas, nieomal czołem o podłogę szorując... pięknie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies