Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 13:59, 13 lis 2016

Beatko Ech, ja to najbardziej lubię oglądać ogród przez otwarte drzwi balkonowe, jak jest na zewnątrz temp plus 20 i więcej

Gosiu nie trzeba obrywać, ja to robię żeby choroby grzybowe mniej atakowały latem. Ale w tym roku pomimo że liście miałam oberwane, robiłam profilaktyczne opryski a czarna plamistość i mączniak wystąpiły.
Nie wiem czy dam radę oberwać ze wszystkich róż, postaram się przynajmniej z tych zaatakowanych.

Ewa ja właśnie tak oglądając u innych zakochałam się w skrętnikach

Anusia u mnie tęsknota za śnieżną zimą, nawet bajkową nie występuje

Kasiu rozplenica teraz piękna, nie wiem czy już należy ją wiązać ? Szkoda byłoby już zrezygnować z takiego widoku.

Bożenko bo Ty mieszkasz chyba w cieplejszych rejonach kraju.

Karolku Oby ta zimowa szata nie była za długo
Margo 13:42, 14 lis 2016

Mireczko, dziękuję za odpowiedź. Zajrzałam dziś na ogród, te róże które były zdrowe nadal trzymają prawie komplet zdrowych zielonych liści i nawet śnieg i mróz im nie zaszkodził, tych chyba ruszać nie będę. Te co chorowaly już prawie łyse są, resztę oberwę i wyzbieram liście z ziemi. Jestem wogole w szoku, bo to co kwitło to zamarzło, a za to pąki wyglądają ok. Ciekawe czy zdążą jeszcze zakwitnąć
zawitka 08:29, 15 lis 2016

Mirka --dziękuję za dobre chęci poczęstowania mnie listkam przypomnę się wiosną Pozawolisz że wpiszę się na pv bo wtedy ja nie zapomnę ha ha
sylwia_slomc... 13:20, 15 lis 2016

mirkaka napisał(a)
Witajcie, u mnie dzisiaj biało za oknem, nie oberwałam jeszcze liści ze wszystkich róż, dopiero kilka jest przygotowanych do zawijania. Czekałam na suchy słoneczny dzień. Podobno zima w tym roku ma być wyjątkowo zimna

Dzisiejszy poranek, słoneczko wychodzi i ociepla swoimi promyczkami gdzieniegdzie

Bajeczne widoki Mogłabym nie wychodzić od Ciebie
mirkaka 16:39, 15 lis 2016

Margo napisał(a)
Mireczko, dziękuję za odpowiedź. Zajrzałam dziś na ogród, te róże które były zdrowe nadal trzymają prawie komplet zdrowych zielonych liści i nawet śnieg i mróz im nie zaszkodził, tych chyba ruszać nie będę. Te co chorowaly już prawie łyse są, resztę oberwę i wyzbieram liście z ziemi. Jestem wogole w szoku, bo to co kwitło to zamarzło, a za to pąki wyglądają ok. Ciekawe czy zdążą jeszcze zakwitnąć

U mnie te zdrowe tak samo trzymają liście. Też mi się nie chce ich skubać. Dzisiaj znów byłam w ogrodzie i obrywałam. Jak ja nienawidzę tej roboty. Już planuję że połowę róż powinnam wywalić, żeby mieć mniej roboty przy nich
mirkaka 16:40, 15 lis 2016

zawitka napisał(a)
Mirka --dziękuję za dobre chęci poczęstowania mnie listkam przypomnę się wiosną Pozawolisz że wpiszę się na pv bo wtedy ja nie zapomnę ha ha

Och, w takim razie wiosną wysyłam skrętniczki
mirkaka 17:07, 15 lis 2016

Sylwia bajka, ale już się skończyła i to dobrze bo za długa byłby ta zima
mirkaka 16:07, 16 lis 2016

Dzisiaj zrobiło się cieplej więc wyszłam do ogrodu i przesadziłam i rozdzieliłam piwonię różową. Myślę że nie zmarznie zimą.
Już nie będzie wyglądać zza krat

Przy okazji wysadziłam pełno przebiśniegów, i teraz nie wiem co z nimi robić. Nie chce mi się ich wsadzać bo mam za dużo. Przebiśniegi już kiełkują

A tak dla ocieplenia, pamiętacie jak pięknie było w czerwcu rabata przy tarasie

pod koniec lata chciałam się pozbyć tej kocimiętki przy Leonardo ale teraz jak oglądam zdjęcia z czerwca to raczej tego nie zrobię. Pięknie wypełnia przestrzenie pomiędzy różami.
jolanka 17:15, 16 lis 2016

Mirka, ju,z Ci sie lata zachcialo Mnie tez
Ewa777 17:18, 16 lis 2016

Fajne wspomnienia z lata Nic jeszcze nie robiłam z różami przed zimą