Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

Efffa 14:35, 15 lis 2016

AniMa napisał(a)
Aniu po wczorajszej walce z czasem i bólem ramienia, wygląda to tak:

Muszę pokombinować jeszcze kształt na żwir....stwierdziłam też, że jeszcze 3 kulki buksowe tam będą pasować

Hejka, ja przydreptałam za naszą Jolcią do Ciebie, i zaczynam czytać Twój watek dopiero, ale powiedz co planujesz jeszcze na tych rabatach? A pod potem to są szmaragdy?
Basilikum 20:35, 15 lis 2016

mi wyglada na to, ze tam na tych rabatach jeszcze duzo sie zmiesci

a grzybowa co tydzien czemu nie, przez pierwsze trzy tygodnie hihi
Madzenka 06:16, 16 lis 2016

AniMa napisał(a)
Reniu dziekuje ze mówisz. A juz sie balam, że nie zdarzylam. U nas dzisiaj piękny brokat z mrozu był... Opatulilam klony palmowe i hortensje Limelight, które są w dosyć duzym przeciągu... Na razie odwine,poczekam...a trawy kiedy wiązać???
yyyyy

Aniu u nas przecież nawet -5 w nocy nie było. Zdejmij osłony z klona. Limelight niczym nie okrywaj nawet na silne mrozy. Dzisiaj u nas +7 i deszcz, grzyb ci zeżre klona...

Zajmij się wiązaniem traw
AniMa 08:34, 16 lis 2016

Efffa napisał(a)

Hejka, ja przydreptałam za naszą Jolcią do Ciebie, i zaczynam czytać Twój watek dopiero, ale powiedz co planujesz jeszcze na tych rabatach? A pod potem to są szmaragdy?

Witam Cie Ewelinko.
Pod płotem to szmaragdy, zgadza się, pomiędzy kulkami będa czosnki Ivory Queen i tulipany yyyy...zapomniałam nazwy, muszę sprawdzić Będzie tez oczywiście trawa, ale to na wiosnę,..marzy mi sie hakone, ale całą zimę mam na przemyślenia...Tam, gdzie jest"goła" ziemia będzie wysypany szary żwir a w nim jeszcze kulki buksowe, tylko mniejsze...Jak sie cofniesz, to zobaczysz na projektach Asi MakadamiiNo i oczywiście drzewo - szukam wielopniowego
AniMa 08:39, 16 lis 2016

Basilikum napisał(a)
mi wyglada na to, ze tam na tych rabatach jeszcze duzo sie zmiesci

a grzybowa co tydzien czemu nie, przez pierwsze trzy tygodnie hihi

Izuś, zgadza sie, ale tyły na razie czekały aż się front wykrystalizuje, aby konsekwentnie tam sadzićNa pewno pójde w trawy i kulki. Rośnie tam tez trzmielina, która w tym roku idealnie na stożki sie ukształtowala, więc ją tez wykorzystam

Odnośnie zup: Ja to wogóle zupowa nie jestem, zjem, ale jakbym mogla to bez łączenia z II daniem. U nas w domu to eM zupy gotuje...ja tylko i wyłącznie jak go nie ma w domu a dzieci wołają
AniMa 08:42, 16 lis 2016

Madzenka napisał(a)
yyyyy

Aniu u nas przecież nawet -5 w nocy nie było. Zdejmij osłony z klona. Limelight niczym nie okrywaj nawet na silne mrozy. Dzisiaj u nas +7 i deszcz, grzyb ci zeżre klona...

Zajmij się wiązaniem traw

Madżen a ty wiesz, że się przestraszyłam tych WIELKICH mrozów i poszłam jeszcze pompasy otulić????
Dzisiaj wszystko będe ściągaćRobota głupiego(albo niedouczonego)
Trawy zaczęłam wiązać, ale mnie deszcz pogonił
Dzięki że piszesz:*
lindsay80 14:29, 16 lis 2016

Ania, ale Ty masz porządek na tyłach ogrodu i za płotem chyba sad, pięknie musi być jak drzewa kwitną!
Wróciłam się do fotek wnętrz, w kuchni też mam czarny granitowy blat i czarny lacobel, o ile blat mi problemów nie stwarza to lacobel przeklinam, nie cierpię go wycierać a robić to trzeba niestety często.
Basilikum 14:46, 16 lis 2016

ojej co to jest lacobel?
lojalna_ 14:53, 16 lis 2016

Uczymy się całe życie tutaj przynajmniej zawsze ktoś zawsze podpowie i do pionu postawi )))
AniMa 08:04, 17 lis 2016

lindsay80 napisał(a)
Ania, ale Ty masz porządek na tyłach ogrodu i za płotem chyba sad, pięknie musi być jak drzewa kwitną!
Wróciłam się do fotek wnętrz, w kuchni też mam czarny granitowy blat i czarny lacobel, o ile blat mi problemów nie stwarza to lacobel przeklinam, nie cierpię go wycierać a robić to trzeba niestety często.

Zdjęć z "porządkiem" taczkowo- doniczkowym przy kotłowni nie widziałaś

Odnośnie lacobelu i blatu- mam juz nawyk, że codziennie po szykowaniu posiłku przecieram. Używam płynu do mycia szyb i ściereczki z mikrofibry....a tak poza tym kilka innych natręctw też jeszcze posiadam...