Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

beata_m 15:48, 15 lis 2016

kasja83 napisał(a)

U mnie też szronik z rana.

strrrrasznie lubię zmrożone kotki rozplenic pięknie
kasja83 20:10, 15 lis 2016

wrobelki napisał(a)

Widzę, że masz podobny problem do mnie. Nie cierpię kupować czapek dla mnie, bo w każdej źle wyglądam i butów dla maluchów

A mówią, że ładnemu we wszystkim ładnie...
kasja83 20:11, 15 lis 2016

Mixtoorka napisał(a)

nie pomogę, mam dach płaski

Lepiej sadzić rośliny, które są mniej podatne na połamanie. Trafffki np. i tak wiosną odbijają, prawie latem...

Marzę o płaskim dachu...może w przyszłym życiu
kasja83 20:12, 15 lis 2016

AnnaCh napisał(a)
A może takie płotki na dach założyć? Mojej koleżance ciągle na podjazd spadał śnieg, a wiadomo taka góra z dachu, to ciężko nawet odgarnąć i nie raz nie mogła wyjechac z garażu, więc płotki założyła
Ja nie mam, bo mi śnieg zlatuje akurat w takie mao uczęszczane miejsce i nie przeszkadza.

A widzisz, o tych płotkach to nie pomyśleliśmy, a pewnie zdałyby egzamin.
kasja83 20:13, 15 lis 2016

lindsay80 napisał(a)
Kasia, ja też mam kilka takich miejsc gdzie śnieg spada z dachu, rosną tam kule bukszpanowe i ciemierniki, w ubiegłym roku takie zrzuty im nie zaszkodziły.
Nie wiem czy jest na to w ogóle jakiś sensowny sposób, ja nie znam.

Wiesz odkąd mieszkam to jakoś mnie ten śnieg nie przeszkadzał, bo spadał na NIC,ale roślinek byłoby mi szkoda.
kasja83 20:14, 15 lis 2016

iwka napisał(a)
Najgorszy to taki mokry ciężki śnieg, jak walnie to uszkodzić może. Ja też nie bardzo się znam, na razie nic nie mam posadzone ale już wiem, że będzie mi prosto na schody i taras spadał Wczoraj właśnie walnęło z połowy dachu

łooo mamo-to ładnie u Ciebie Iwonka śniegu-jak już zsuwa się z dachu. U mnie póki co-niewiele prusznęło.
20:14, 15 lis 2016
a w coś ty się odziała ?..myślałam ze watki pomyliłam
kasja83 20:15, 15 lis 2016

nawigatorka napisał(a)
chyba że śnieg z dachu spadnie w tedy na Ciebie....a taki Mokry zagęszczony spawaniem śnieg to niezły grobowiec

No i grobowa atmosfera gotowa
kasja83 20:16, 15 lis 2016

AniMa napisał(a)
Widziałam takie "piramidki" zmontowane nad roślinkami...albo drewniane 3-5 desek albo takie bardziej juz wypasione z żelastwa...coś jak stojaki dla róż....

Zobaczymy co wymodzę na rabatach znajdujących się w strefie zrzutu-póki co nie ma nad czym daszków robić
kasja83 20:18, 15 lis 2016

eee_taam napisał(a)

ja mam płotki założone od wejscia i od tarasu ...zeby nas nie pozabijało ...bo to horror jest jak taka masa jedzie ...płotki sie spisuja idealnie

a na dwa boki nie mam płoków ..śnieg spada na trawe ...albo na krzaki porzeczek ...łamie je masakrycznie ...przesadzanki planuje na wiosne ....sugeruje jeśli nie masz płotków ...zrobić tam trawnik ...albo rabaty bylinowe ...drzewa i krzewy sie nie sprawdza

No w zeszłym roku się mi zapomniało i zostawiłam auto przed bramą garażową-dokładnie w strefie zrzutu-dobrze, ze mnie coś tknęło i wróciłam cofnąć, bo śnieg rozwaliłby nam maskę. Będę musiała chyba w płotki pójść.