Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ja i mój ogródek, a może ogród 11:41, 15 lis 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
I z frontu robót
postępujące prace w łazience

i zrobiona konstrukcja pod pókę

i pod kibelek

i stół/blat

Ja się cieszę razem z Tobą bo też lubię takie postępy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:20, 15 lis 2016
Do góry
ana_art napisał(a)
Co zrobić z różami ? Oto jest pytanie... należałoby je obkopcxykowac a tu liści mnóstwo... co robić obcinać...

Jejku, wcale u ciebie jesieni jak u mnie nie widać. Pięknie kolorowo u ciebie.
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:09, 15 lis 2016

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
krwawe niebo strach się bać

Jesteś szczęściarzem, że trafiają Ci się takie! widoki.
To przyroda szczególnie Cię faworyzuje?

Ogródek Iwony II 11:05, 15 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Łucjo, mój buk to Dawyck Purple. Polecam go
Ten większy nadal ma listki

Mi też brakuje pokoju z regalami. Żeby wszystkie książki, dokumenty w jednym miejscu były ... Właśnie myślę o takim kąciku w sypialni

M wynajmował taki mały pokoik. Rozumiem twojego męża doskonale
cudny ten buk..ciekawe czy to taka cecha charakterystyczna tego gatunku że długo liście trzyma..
Jest teraz taki trend robienia polki na rzadko używane książki na ścianie nad drzwiami.tak na całą długość ściany, super to wyglada
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:59, 15 lis 2016
Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

snieżkiem przypruszone tu i ówdzie

a perukowce jeszcze sie złocą i czerwienią i za to je kocham

koteczek i baniaczek śliczne

czytałam,że debolistna jest na mróz wrażliwa,może okryc lepiej jak jeszcze młoda sadzoneczka?tez mi sie marzy taka tylko z miejscem cienko u mnie
Ogród Loczka 10:36, 15 lis 2016

Do góry
Ogród Loczka 10:35, 15 lis 2016

Do góry
Ogród Loczka 10:34, 15 lis 2016

Do góry
Dzisiejszy poranek
Moja codzienność - ogród Oli 10:34, 15 lis 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

więcej wtorkowych pstryków coby się nie przeterminowały

Przyszłam do Ciebie wiedziona wątkiem Nety...a tu szok! Jaki piękny masz ogród! Brak mi słów normalnie. Jestem zachwycona. Bedę Cię odwiedzać jeśli pozwolisz
Ogród Nety- moje marzenie 10:33, 15 lis 2016

Do góry
Nie ma, nie ma! Jakby miała, to by sobie poszła

Na razie widzę to tak:

Jasnozielone kółka oznaczają miejsca gdzie na pewno widzę nieduże drzewko.
Czyli:
- przy tarasie górnym,
- na skarpie przy placyku (jeżeli na placyku ma być pergola obrośnięta winem, to już bym nie dawała tych dwóch drzewek ocieniających)
- przy kontenerze; dodatkowo, przy kontenerze dałabym tego buczka kolumnowego z tyłu (oznaczonego czerwonym kółkiem)
- przy podjeździe.

Pytanie tylko - czy wszędzie mają być świdośliwy? Przy górnym tarasie na pewno. Ale w pozostałych miejscach trzeba się zastanowić, jakie będziesz chciała nasadzenia. Drzewko wielopniowe narzuca niskie nasadzenia. Trzcinnika pod nim nie posadzisz. Na pewno tego chcesz? Może lepiej dać zwykłe, nieduże drzewko i pod nim będziesz miała wtedy większą swobodę co do nasadzeń?

Czarne kółko oznacza drzewko, co do którego nie mam pewności: faktycznie na wybrzuszeniu rabaty, przy rogu warzywnika "coś" by się przydało. Ale boję się, że wielopniowe w tym miejscu będzie przeszkadzało w komunikacji, a z kolei wyższe - zacieni warzywnik.
Do przemyślenia.
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:32, 15 lis 2016

Do góry
iwka napisał(a)
i dowód tego że u mnie zima

a najlepsze jest to, że dopiero teraz wiem gdzie postawiłam szpadel haha parę razy chodziłam i nie mogłam znaleźć

Nie dziwię się, żę już na temacie masz klimaty świąteczno skoro Ci tyle śniegu napadało Fajna kula z liści
Ja do tej pory nie odnalazłam dwóch par nożyczek, posiałam na ogrodzie i nie wiem gdzie, ani kiedy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:32, 15 lis 2016

Do góry
malkul napisał(a)

Oj...jak zimno!! brrr ale jak pięknie zmrożone

na godzinkę do Castoramy wyskoczyłam a tu już 46 postów!
Mój ogród pod lasem 10:31, 15 lis 2016

Do góry
malgol napisał(a)
Mua? Nie chowam tylko jak jest brzydko to nie pokazuje no i jak nic się nie dzieje to tez

Poniżej to to jest ta rabata pod lasem ,która chcę wiosna zmienić i pytałam o radę na 71 stronie mojego watku.Na środku widać zielone krzewiszcza borówki amerykańskiej do wywalenia a po bokach po prawej anabelki a po lewej Vanilki Fraise( obok vanilek kepa piwonii,ale już przycięte wiec pusto).Pomiędzy jest 3,5 m i tam chce derenie, miskanty , choiny Jedelloh i tuje Golden Tuffet. Moze cos jeszcze wejdzie? Teraz tam chaos tylko a zimą pusto .

Wyobrażam sobie, że zima pomiędzy tymi brązami hortek będą czerwienić się pędy derenia , zdobic będą też kępy traw a w stopach choiny i Golden Tufetki.Wiosna i latem rozjaśnią dodatkowo całośc derenie, moze turzyce Ice Dance pod stopami hortek i piwonii?
To taka próba...

Może jak Jedelloh to już nie Golden Tuffet? Pisałaś o cisach kolumnowych na wątku projektowym: one pasowałyby bliżej dereni zamiast zawilców, chyba. Niwe na brzegu rabaty, bo na brzegu masz raczej niższe rośliny.

Piękne zdjęcia.

Ogrodowy spektakl trwa ... 10:28, 15 lis 2016

Do góry
mira napisał(a)
Mam jeszcze inną siewkę i też nie wiem co to
tym razem usadowiła się pomiędzy różą a iglamiem

kto wie co to

fotka z 28.10

pozdrawiam wszystkich jesiennie
Przypomina ciut śliwkę, ale pewnie się mylę

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:26, 15 lis 2016

Do góry
ana_art napisał(a)

Trawy świetnie powiązane. A róże może same zgubią liście, jeszcze bym nie kopczykowała.
U Agi - czyli słońce i piach 10:15, 15 lis 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
Takie widoki też mam

Intryguje mnie co to za drzewka zimozielone są tłem???Sosny takie gęste, czy jakiś gatunek tui?
Wizytówka- podwórko Ryski 10:14, 15 lis 2016

Do góry
Zima 2018/2019

Jak to wszystko ogarnąć? 09:56, 15 lis 2016

Do góry
A tak wyglądają dziś, wcześniej pokazane ML
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:54, 15 lis 2016

Do góry

Uwielbiam ten łan - ale wiązania Cie czeka Gosia - wspieram
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies