Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

10:37, 15 lis 2016
Iwk4 napisał(a)

Tą wersję choinki już też miałam. Na drugi rok moje dziecko się zbuntowało, że taka bez koloru... Musiałam dołożyć czerwony i złoty
Najbardziej nie lubię rozbierania choinki. Nikt wtedy nie che pomóc

Ja miałam na złoty, potem złoty z czerwonym, a teraz tak dla odmiany chce na biało, zobaczymy co mój łobuz na to, chyba będzie mu bez różnicy byle by leżały prezenty pod choinką

Z ubieraniem i rozbieraniem sama walczę. Młody w tamtym roku zaczął ubierać to oczywiście straty były i więcej biegania nad nim niż choinką, więc wole na razie sama. Może w tym roku już będzie bardziej ostrożny i krzywdy sobie nie zrobi.
anna_t 11:05, 15 lis 2016

Iwk4 napisał(a)

Łucjo, mój buk to Dawyck Purple. Polecam go
Ten większy nadal ma listki

Mi też brakuje pokoju z regalami. Żeby wszystkie książki, dokumenty w jednym miejscu były ... Właśnie myślę o takim kąciku w sypialni

M wynajmował taki mały pokoik. Rozumiem twojego męża doskonale
cudny ten buk..ciekawe czy to taka cecha charakterystyczna tego gatunku że długo liście trzyma..
Jest teraz taki trend robienia polki na rzadko używane książki na ścianie nad drzwiami.tak na całą długość ściany, super to wyglada
LyraBea 11:09, 15 lis 2016

Lubię zaczynać przegląd ogrodowiskowych wątków od Twojego Iwonko. I dzisiaj też się nie zawiodłam. Taki tu przyjemny gwar. Zmrożone klimaty piękne, ale ja tak nie lubię mrozu. Wydaje mi się, że roślinki cierpią w zimnie. Takie zmarznięte, skulone bidulki. U mnie na plusie, ale resztki śniegu tu i ówdzie wciąż zalegają.
Sporo się u Ciebie w domu dzieje. Niemal generalny remont na całej płaszczyźnie. To nie jesienne zmęczenie Cię dopadło tylko fizyczne. Tyle sie napracować. Ja mam o tyle dobrze, że dopiero 2 lata w domu mieszkam, to jeszcze wszystko w miarę czyste. Na dole dominuje kolor biały i czarny. Zeszłej jesieni nudziłam się, więc wycięłam sobie szablon i pomalowałam dwie ściany w marokańską koniczynkę. Uwielbiam ten wzór i bardzo jestem zadowolona z efektu. Na gorze też pewnie wykorzystam szablony, bo to fajna sprawa. A góra prawie pusta (oprócz pokoju Młodej), w sypialni tylko łóżko stoi, garderoba w pudłach. Kiedyś się za te pokoje wezmę. Oczywiście sama. Bo mnie najlepiej się samej ze sobą pracuje. Maluję tynkuję, tapetuję, dziury wiercę, lampy wieszam. Dobrze, że Wam ze Zbyszkiem się razem sprawnie pracuje. To faktycznie duża pomoc. Może być też przyjemnie. To moja wina, że nie umiem pracować w zespole

Choinkę od dwóch lat mam na biało-srebrno. W tym roku nie zamierzam nic zmieniać. Lubię takie klimaty. Już się jej nie mogę doczekać...W przyszłym tygodniu przyjdzie nowy stół, krzesła. To z myślą o Wigilii.
Sylvana 11:27, 15 lis 2016

Wszędzie już klimaty świąteczne, a ja jeszcze w ogrodzie spod liści się odkopuję. Śniegu u mnie nie ma, mrozik na razie -1, a ma być cieplej więc mama nadzieję, że uda mi się skończyć co nie co.

Choinka u mnie to istny misz masz jak na odpuście - ale tak lubimy....nowoczesność kłóci mi się ze Świętami czyli tradycją. Niektóre bombki są starsze ode mnie i zawsze przy ubieraniu przypomina się jakaś śmieszna historyjka związana z nimi, przypominają się bliscy których już nie ma i dzieciństwo, które dawno minęło - dla nas to czas magiczny.

Buczek jest śliczny, a ogród aż nie do wiary, że taki młody, bo wszystko w nim już tak pięknie rośnie i każda roślinka jest w miejscu wprost wymarzonym dla niej - gratuluję wyczucia i wyobraźni.

PS. Dziękuję Ci bardzo za ostatni wpis u mnie....dla mnie to bardzo ważny wpis
Margo 18:13, 15 lis 2016

Iwk4 napisał(a)

Przepiękne ...
kasja83 20:39, 15 lis 2016

Iwk4 napisał(a)

Bardzo nostalgicznie i pięknie!
GorAna 20:45, 15 lis 2016

Iwk4 napisał(a)

Przepiękne
Pozdrawiam Iwonko
Margo 23:14, 15 lis 2016

Zmrożone róże robią furorę
Iwk4 23:46, 15 lis 2016

Jak cały zmrożony ogród. Pięknie to wygląda o poranku, kiedy mgła opada i mrozi.

Dziś zmiana aury: pada

A ja siedzę jeszcze w kotłowni, a potem w kuchni i czyszczę por, seler i pietruszkę. Włożę do woreczków do mrożenia.
I nie dziwcie się godzinie. Dziś wróciłam późno ze szkolenia. A warzywa wczoraj wykopane wołały:
Zrób coś z nami

Co zrobić z korzeniem selera? Do zup wolę liście selera.
TeresaK 23:51, 15 lis 2016

Iwonko, jesteś bardzo, bardzo zapracowana, ale pamiętasz o mnie ? Uśmiecham się do Ciebie nieśmiało w sprawie linku do Any_art.