Wracając do łąki żeby się relacja znów nie rozjechała bo sama chcę potem obejrzeć ją po kolei by zobaczyć jak to idzie i co do poprawy w sensie dosadzenia
Wygląda jakby wiosna tuż, tuż...ale pamiętam jak było w tamtym roku, że to przedwiośnie się strasznie długo ciągnęło Dziś był u nas spory przymrozek nad ranem. Było bialutko od szronu. Potem słoneczko i ogólnie pogodnie lecz chłodno, potem popadał deszcz, ale króciutko.
Ale za zimno na prace ogrodowe. Dobrze, że w tamtym tygodniu udało mi się trochę ogarnąć, bo denerwowały mnie już te wszędzie fruwające trawy. Jeszcze pełno na trawniku szyszek , gałązek, ale zagrabię po uprzątnięciu reszty rabat.
W warzywniaku to jeszcze mikruski,ale coś już widać
Dla Sylwi:
Moje Ewergoldy po zimie.
Te do donic dzielone z tych w gruncie 20 października. Ładnie przezimowały i tak wyglądają:
Tak wyglądały we wrześniu przed podziałem.
Tak, właśnie przed chwilą przyniosłam z garażu, ale tak jak już chyba pisałam wolę to mniejsze.
Tego dużego to, szczerze powiedziawszy jeszcze nie użyłam, bo doniczek miałam wystarczająco na moje wysiewy. W tym roku jak posieję choć połowę z tego, co kupiłam, to już będę musiała użyć większego. Ten mały mi pasuje, bo mogę po jednym nasionku dawać, a jak już coś wyrośnie, to pojedyncza kosteczka ląduje już w większej doniczce.
Takie stworzenie mi się pęta po ogrodzie od lata. Zimą dokarmiamy ale nie chce się oswoić. Nawet jej budkę specjalną przygotowałam ale też nie korzystała.
Wczoraj pierwszy raz udało mi się karmić z ręki ale dotknąć się dalej nie pozwala. Ale krąży wokół mnie jak pracuję w ogrodzie. Obwąchuje moje rzeczy.
Ciągle nie mam kiedy zdjęć wstawiać.
Kupiłam ciemiernika, całkiem spory ale cena też znaczna.
Dodatkowo w gratisie otrzymałam paletkę hiacyntów. Niektóre niemal przekwitnięte inne nie rozwinięte ale zapach w domu oszałamiający.
Posadzę potem do ogrodu
Myślę, że sekret tkwi w dwóch aspektach. Proste narzędzie, ale rownież ten drugi ruch łopatą. Czyli najpierw pionowo w linii od sznurka, a potem pod kątem by taki trochę rowek zrobić.