Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 00:03, 26 sie 2012

Do góry
ewa_piasecka napisał(a)

Na pocieszenie .............. zakupiliśmy ............... ławkę ogrodową "Pomorską" jak Wam się podoba ? )

Czy dalej czytam to widzę, że na maxa profesjonalnie i dużo pracy

o rety!!!! to było właśnie mega nieprofesjonalne )) to jest ten moment o którym myślę, jak mówię, że żałuję, że nie wcześniej trafiłam na Ogrodowisko!!!! to jest moment kiedy można było pewne rzeczy zrobić inaczej zamiast potem poprawiać ale dużo pracy faktycznie tak ))) no i od czegoś trzeba było zacząć , tylko dlaczego tak bezmyślnie )))
ławka fajna i wygodna co najważniejsze i mogę polecić, jak kolorek nie zblednie to dostanie nowe oblicze I jest jeszcze widoczna jedna z leszczyn - trzeba było ją wtedy już wykopać (drugą też zamiast kopać w 2012 koparką) i zaorać porządnie cały teren i wypoziomować a nie na oko (w tym roku w wielu miejscach dosypywaliśmy ziemi).
Co jeszcze? obecnie cegły zostały tylko i wyłącznie na tym fragmencie pokazanym bezpośrednio za ławeczką - już mi się nie podobają jako obwódki i poszły out, co innego mur z cegły ) no i oczywiście ćwiczę się w kancikach - to jednak elegancka sprawa
aaaa, no i nie robiłabym teraz tej siatki ogrodzeniowej tylko wymurowała od razu ogrodzenie, bo w tym przypadku tak już w tym miejscu zostanie, jedyne pocieszenie, że zarośnie ) a sąsiad kiedyś pewnie też coś posadzi ) na samiutkim początku Sebek radził mi wyższą podmurówkę pod siatką żeby chwast nie przełaził i tutaj jest wsadzony wysoki krawężnik, ale głównie wkopany w ziemię, a nad ziemią za mało - chwast przełazi przez siatkę ;( podsumowując - trzeba było od razu wymurować ogrodzenie z wysoką podmurówką to już rada dla Ciebie, bo w dokładnie tym miejscu ja już tego nie zmienię, ale w pozostałej części jaknajbardziej tak będzie )
Ogród Magdalenka 00:02, 26 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

No to może zamieść ten artykuł Chętnie wszyscy poczytamy, bo Kasia się oczywiście nam nie pochwali

a jak mam to zrobić technicznie ? .... Kasia ma pięknie w domu ....

Kasia ma cudnie - wszystko gustownie urządzone

A wstawić zdjęcia to nie bałdzo widać będzie....Chyba będę musiał kupić tą gazetkę

To jest sierpniowa czy wrześniowa?

wrześniowa .... jestem pod wrażeniem samej gazety.... bo dawno nie kupowałam i wiele się w niej zmieniło na lepsze..... bardzo fajny numer kosztuje 3,99 zł

o Iza już mnie uprzedziła ..... dzięki Izuś , bo po Twoim wpisie pobiegłam do kiosku ....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:59, 25 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

zajefajna trawa, przy takim zbliżeniu nic nie da się ukryć, żadnej ściemy naprawdę dbasz super, pogratulować!!
Ogród Magdalenka 23:59, 25 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

No to może zamieść ten artykuł Chętnie wszyscy poczytamy, bo Kasia się oczywiście nam nie pochwali

A wstawić zdjęcia to nie bałdzo widać będzie....Chyba będę musiał kupić tą gazetkę

http://www.urzadzamy.pl/miesiecznik-moje-mieszkanie/biezace-wydanie/ to ten numer ... aktualnie powinien być w kiosku ... jak nie to zawsze można zamówić
Ogród na Cedrowej 23:59, 25 sie 2012

Do góry
Widoki rodem z ogrodowiska - kulkowe pola!
Ogród Magdalenka 23:52, 25 sie 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Ogród Magdalenka 23:50, 25 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Ogród... reni 23:49, 25 sie 2012

Do góry
reni napisał(a)
Lubicie maliny bo ja tak... zerwane z ogrodu

Maliny to ja kofffam
Ogród Magdalenka 23:47, 25 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Miło zobaczyć jak pracujecie, a nie tylko spotykacie się i odpoczywacie

Sebek .....uśmiałam się .... ale zaraz zaraz .... ostatnio widziałam Cię na spotkaniu u Alinki i u Ell

Na prawdę???? E no coś Ty U Ell nie byłem

okokok.... sorki .... pomyliło mi się, bo z Ell byliście u Alinki ..... .... fajne spotkanie ..... widziałam fotki
Ogród Magdalenka 23:43, 25 sie 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Sebek .....uśmiałam się .... ale zaraz zaraz .... ostatnio widziałam Cię na spotkaniu u Alinki i u Ell

Na prawdę???? E no coś Ty U Ell nie byłem
Zielony galimatias 23:41, 25 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Czytam i czytam, ale nie nadążam

a z czym?... dzisiaj zaledwie kilka postów... Ty po prostu za rzadko u mnie bywasz, to się gubisz, ot co...

Po tym jak się mi upomniałaś jestem codziennie
Ogród Magdalenka 23:40, 25 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Zieleń to życie 2012 23:40, 25 sie 2012

Do góry
Dzisiaj byłam i było tak sobie. Zdecydowanie słabsze stoiska niż w zeszłym roku. Pomysły te same.
Sebek, poprzeczka zdecydowanie nie jest wyżej.
Ogród pokazowy zeszłoroczny duuuużo bardziej mi się podobał.
Ogród Magdalenka 23:38, 25 sie 2012

Do góry
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:38, 25 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Możesz jeszcze posypać ziemię piaskiem - będzie jeszcze luźniej

Sebku nie mam już piasku Ale ostro przekopałam ziemię i już jest lekka Będzie ok
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:36, 25 sie 2012

Do góry
Możesz jeszcze posypać ziemię piaskiem - będzie jeszcze luźniej
Cztery łapki - zwierzęta domowe 23:34, 25 sie 2012

Do góry
I to nawet bardzo - i choć nie pomagają fizycznie to jednak milej się kosi czy plewi w towarzystwie

Zielony galimatias 23:32, 25 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Czytam i czytam, ale nie nadążam

a z czym?... dzisiaj zaledwie kilka postów... Ty po prostu za rzadko u mnie bywasz, to się gubisz, ot co...
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:31, 25 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Kotki przeurocze

A na tak przygotowaną ziemię nic tylko sadzić - najprzyjemniejsza czynność dla nas

Kotki przeurocze jak ich właścicielka ,wiadomo kto nasza Bożenka
Ogród na Cedrowej 23:28, 25 sie 2012

Do góry
anieszka napisał(a)
To wielki plusik dla niego
Mój tak się zna na roślnach, że ostanio jak z nim rozmawiałam oświadczył ,że
- jedna z roślin na tyłach ogrodu mu się podoba
na moje pytanie która, odpowiedział :
NO... TA ZIELONA

Dobre!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies