o rety!!!! to było właśnie mega nieprofesjonalne )) to jest ten moment o którym myślę, jak mówię, że żałuję, że nie wcześniej trafiłam na Ogrodowisko!!!! to jest moment kiedy można było pewne rzeczy zrobić inaczej zamiast potem poprawiać ale dużo pracy faktycznie tak ))) no i od czegoś trzeba było zacząć , tylko dlaczego tak bezmyślnie )))
ławka fajna i wygodna co najważniejsze i mogę polecić, jak kolorek nie zblednie to dostanie nowe oblicze I jest jeszcze widoczna jedna z leszczyn - trzeba było ją wtedy już wykopać (drugą też zamiast kopać w 2012 koparką) i zaorać porządnie cały teren i wypoziomować a nie na oko (w tym roku w wielu miejscach dosypywaliśmy ziemi).
Co jeszcze? obecnie cegły zostały tylko i wyłącznie na tym fragmencie pokazanym bezpośrednio za ławeczką - już mi się nie podobają jako obwódki i poszły out, co innego mur z cegły ) no i oczywiście ćwiczę się w kancikach - to jednak elegancka sprawa
aaaa, no i nie robiłabym teraz tej siatki ogrodzeniowej tylko wymurowała od razu ogrodzenie, bo w tym przypadku tak już w tym miejscu zostanie, jedyne pocieszenie, że zarośnie ) a sąsiad kiedyś pewnie też coś posadzi ) na samiutkim początku Sebek radził mi wyższą podmurówkę pod siatką żeby chwast nie przełaził i tutaj jest wsadzony wysoki krawężnik, ale głównie wkopany w ziemię, a nad ziemią za mało - chwast przełazi przez siatkę ;( podsumowując - trzeba było od razu wymurować ogrodzenie z wysoką podmurówką to już rada dla Ciebie, bo w dokładnie tym miejscu ja już tego nie zmienię, ale w pozostałej części jaknajbardziej tak będzie )
No to może zamieść ten artykuł Chętnie wszyscy poczytamy, bo Kasia się oczywiście nam nie pochwali
a jak mam to zrobić technicznie ? .... Kasia ma pięknie w domu ....
Kasia ma cudnie - wszystko gustownie urządzone
A wstawić zdjęcia to nie bałdzo widać będzie....Chyba będę musiał kupić tą gazetkę
To jest sierpniowa czy wrześniowa?
wrześniowa .... jestem pod wrażeniem samej gazety.... bo dawno nie kupowałam i wiele się w niej zmieniło na lepsze..... bardzo fajny numer kosztuje 3,99 zł
o Iza już mnie uprzedziła ..... dzięki Izuś , bo po Twoim wpisie pobiegłam do kiosku ....
Dzisiaj byłam i było tak sobie. Zdecydowanie słabsze stoiska niż w zeszłym roku. Pomysły te same.
Sebek, poprzeczka zdecydowanie nie jest wyżej.
Ogród pokazowy zeszłoroczny duuuużo bardziej mi się podobał.
To wielki plusik dla niego
Mój tak się zna na roślnach, że ostanio jak z nim rozmawiałam oświadczył ,że
- jedna z roślin na tyłach ogrodu mu się podoba
na moje pytanie która, odpowiedział : NO... TA ZIELONA