Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród... reni

Ogród... reni

reni 21:17, 24 sie 2012

Zobaczymy jak to będzie.. mi strasznie się rozrósł jeszcze trochę i będę musiała części się pozbyć.

a, moim nie smakuje

Bogdzia napisał(a)
Tak myślałam ze to nie lilie. Miałam kiedyś żabiściek ale od razu ryby go zjadły. A przez zime go przechowywałaś czy pierwszy rok jest u Ciebie?
reni 17:00, 25 sie 2012

Lubicie maliny bo ja tak... zerwane z ogrodu

eliza3 17:06, 25 sie 2012

Apetyczne... mniam.
Mala_Mi 17:45, 25 sie 2012

reni napisał(a)
Zobaczymy jak to będzie.. mi strasznie się rozrósł jeszcze trochę i będę musiała części się pozbyć.

To pójdziemy na wymiane...bo ja posadziłam bardzo dużo lilii wodnych A w wodzie czym wiecej roślin tym woda czystsza
Rozplenica przy hortensjach się rozrośnie i hortensja też.. i nie ma potrzeby dosadzanie pomiedzy niczego Ja tam tylko sadzę cebulowe ...na wiosnecieszą oko.. a potem trawki zasłonia brzydkie liście cebulkowych
reni 17:55, 25 sie 2012

asc napisał(a)

To pójdziemy na wymiane...bo ja posadziłam bardzo dużo lilii wodnych A w wodzie czym wiecej roślin tym woda czystsza
Rozplenica przy hortensjach się rozrośnie i hortensja też.. i nie ma potrzeby dosadzanie pomiedzy niczego Ja tam tylko sadzę cebulowe ...na wiosnecieszą oko.. a potem trawki zasłonia brzydkie liście cebulkowych

Mówisz wymiana...Aniu nie ma sprawy.

Tylko kiedy to się rozrośnie hmmm...
Też mam tam posadzone cebulowe...
sylllwia 23:27, 25 sie 2012

reni napisał(a)

Malinki, mniam, mniam... jutro lecę poobrywać moje, bo teraz to już ciemno, a narobiłaś mi smaka
Sebek 23:49, 25 sie 2012

reni napisał(a)

Maliny to ja kofffam
dajana 23:50, 25 sie 2012

Lubię maliny a jakże ,zrobiłam kilka słoików całych w syropie Będą w zimie na desery ,jeśli nie wyjem ich wcześniej .Pozdrawiam
dajana 00:04, 26 sie 2012

reni napisał(a)
Widzę, że tu tyle dobrych duszyczek to może pomożecie.

Chcę zrobić porządek z tym

mam tam posadzone
1.hortensja 'Vanille Fraise
2.rhodendron hybr. Cunningham,s White
3. rhodendron hybr. Roseum Elegans
4.dwa peris jap. Forest Flame
5.tawułki
6.hosty
7.krzewuszka weigela bristol
8.lawenda
9. floksy -były
? krzew z jabłuszkami- był

Najbardziej zależy mi aby odsłonić się od sąsiada nasze domy są blisko siebie... floksy zostaną przesadzone, a w to miejsce myślałam o tujach ale nie wiem czy to dobry pomysł, lawenda też zostanie przesadzona i tak są tylko trzy krzaczki, a co z resztą?
No i chyba ten płotek do likwidacji

Chciałabym połączyć tą część z tym... aby była jakaś spójność
Posadziłam tam wierzbę smoczą za nią jest tuja która już była, bliżej oczka liliowce, hosty
No i rosną tam dwa duże świerki, mniejszy będzie jesienią wycięty, a duży w miare możliwości przycięty

i z prawą stroną... po poprzednich właścicielach został jakiś niski iglak, bukszpan i chyba sosna... wybaczcie ale ze mnie ogrodnik- amator i nazw nie znam

Nie wiem czy to dobra pora na zmiany ale jak by co to będę miała czas na zorganizowanie wszystkiego

Ładnie u ciebie Reni a ogród tworzy się wiele lat wiec wszystko przed tobą Róże sa sliczne bo ja tez jestem miłośniczką róż.Zauroczyła mnie twoja biała brama na drugim zdjęciu,, czy możesz mi powiedzieć z czego ją masz ? czy ona jest z drewna ? szukam takiej do siebie Gdzie mogę taką kupić ? jest bajeczna i bardzo pasuje do mojego domu Całe ogrodzenie jest sliczne
Madzenka 09:04, 26 sie 2012

reni napisał(a)
Ja osobiście lubię astry, ale w tym roku mam jakieś gorsze niż w poprzednim.

Przyszły dziś zamówione hortensje
Dwie posadziłam z trawkami... tylko czegoś mi brakuje, może powinnam dokupić jeszcze trawy albo posadzić coś pomiędzy nimi?

Następne dwie czekają na swoje miejsce

]

Reni nie dosadzaj nic już, bo za rok będzie pięknie gęsto ewentulanie coś pod nóżki hortensji ale wstrzymaj się do przyszłego roku