To prawda , hortensja dębolistna jest już i wysoka i szeroka.
Dla tej damy trzeba zarezerwować sporo miejsca
Fajnie, że twoja już kwitnie
Możesz swoją przesadzić na jesień czy wiosnę
Między kępami z fotki jest jakieś 26 cm. Wykopałam dziś dorosłą kępę, na fotce z grabiami, dla skali. Zmierzyłam stopami, szerokość to trzy moje, czyli ok. 78 cm.
Na fotkach jest zielona, mam jeszcze odmianę Thinny Thin i ona jest trochę mniejsza.
Rusza podobnie jak hochla, w maju i jedna i druga jest już ładna i duża.
Aniu, bardzo dziękuję. Liliowce lubię, nadają ogrodowi lekkości i u mnie są alternatywą dla traw.
------
U mnie w tym roku Eden Rose nie zachwyca. Cały czas miała białe kwiaty i szybko niszczył je deszcz, robiły się brązowe. Pierwsze, które jako tako wyglądają.
To właśnie utrzymywanie pionu jest głównym celem analizy.
Wydaje mi się, że kwiaty Lime Rickey będą mniej okazałe, a dzięki temu może nie będą się pokładać.
Z hortensji krzewiastych mam jeszcze White Dome. Ma inne kwiaty i brak problemu z pokładaniem.
Na styropian trzeba wkleić siatkę. Przed strukturą. Takie bele się kupuje. Dzięki temu wszystko trzyma się kupy.
Syn określił zamiłowanie już w 6tej klasie podstawówki i zdania nie zmienił.
Jeszcze lepsza jest moja córka. Ona jest w 5tej klasie i na początku roku szkolnego stwierdziła, że chce być cukiernikiem. Na zakończenie roku szkolnego upiekła nauczycielom ciasteczka a na swoje urodziny swój pierwszy tor prawie sama. Ja wstawiłam do piekarnika i podzieliłam biszkopt na warstwy. A wcześniej upiekła babeczki na prezentacje do szkoły.