Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z koniczynką 06:18, 21 wrz 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)
Ptaszki kąpią się i harcują w poidełku...Rejwach był co niemiara...

Prześliczne poidelko)
Co do rozplenic, czasami zdarza się, że młode zakwitną pojedynczymi kwiatami i dopiero na drugi rok kwitną obficie. Ważne, aby mlode trawy na starcie miały wilgoc, potem juz sobie radzą.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:13, 21 wrz 2016

Do góry
Wczoraj poszłam z aparatem, takie cudne słoneczko było, nałaziłam sie, nacykałam i co sie okazało brak karty pamięci , potem coś sobie w ustawieniach zmieniałam, nawściekałam i się i w rezultacie wróciłam z kilkoma fotami

nadają się tylko dwa

przekwitnięte i już wycięte floksy

i jeden kadr z różowej z pomaranczową w tle

Hortensjada 03:39, 21 wrz 2016

Do góry
bozga napisał(a)

Ja mam jednak troszkę inne doświadczenie z tą trawą, mój pierwszy egzemplarz wymarzł mi po 3 latach, tutaj fotka z drugiego roku po posadzeniu- prezentowała się wspaniale, szkoda, że nie mogę przytoczyć fotki z następnego roku ale zginęla w płomieniach ogniska na działce razem z telefonem, który niepostrzeżenie wypadł mi z kieszeni- a ja nieświadoma cieszyłam się, że z trudem rozpalane ognisko nagle tak dość wybuchowo nabrało blsaku

Nie zauważyłam, żeby się rozłaziła, rosła w zwartej kępie, nie widzę też żeby w donicy miała taką tendencję. Oczywiście w donicy rośnie znacznie skromniej, mam już plan,żeby na wiosnę znowu spróbować z gruntem, zresztą i tak już jej ciasno w donicy i trzeba ja stamtąd wyciągnąć

Bożenko bardzo dziękuję za post o dereniach. Zimą będę coś wybierać.

Z trawą to może spróbuj tak. Skoro się rozrosła to na wiosnę podziel sadzonkę i połowa do gruntu polowa do donicy. Zrobisz eksperyment jak rosną i zimują a ten egzemplarz w doniczce będzie bezpieczny.

Tak się zastanawiałam masz pomysł dlaczego hortensje w tym roku kwitną tak nierówno?

Posyłam bezsenne buziaki
Mój 4 arowy azyl... 00:05, 21 wrz 2016

Do góry
Choć do świąt daleko na mojej działce choinka już stoi.

Moja glebo terapia 23:47, 20 wrz 2016

Do góry

Moja biała hosta odradza się w doniczce po inwazji ślimaków na wiosnę do towarzystwa ma wysiane orliki

Hirutkowy raj:)) 23:47, 20 wrz 2016

Do góry
Krys napisał(a)

rowniutko jak na polu golfowym
a hortki wrecz nieprzyzwoicie dorodne
Moja glebo terapia 23:43, 20 wrz 2016

Do góry

Moja glebo terapia 23:40, 20 wrz 2016

Do góry
Dzisiaj było trochę cieplej i nie padało wyszłam do ogrodu zobaczyć co z tym moim nieszczęsnym kretem i chwilowo spokój jeden mały kopczyk koło liliowców.
Z resztą cały mój trawnik wygląda jak pobojowisko wstyd pokazywać

Za to moje róże pnące powypuszczały takie ogromne baty i nie wiem co z nimi zrobić. Ciąć?? Może ktoś doradzi. Od dołu łyse a w górę pędy pod samo niebo

Mój 4 arowy azyl... 23:32, 20 wrz 2016

Do góry
Miało być słonecznie, a nie było. Ważne, że nie padało i do prac polowych temperatura w sam raz.
M przyciął żywopłot. Szybko mu to poszło, bo przyrosty niewielkie były. Przez cięcie zmieniliśmy wygląd jałowca Skyrocket przez co Rh Album Novum dostał więcej swobody.

Tak było

Tak jest

Ogród, mydło i powidło. 23:15, 20 wrz 2016

Do góry
katel napisał(a)

jeszcze raz bardzo dziekuje juz w tym roku nic poza dobrym przezimowaniem nie bede od nich wymagala
Hortensjada 22:54, 20 wrz 2016

Do góry
To już ostatnie, bo na fotki szkoda trochę marnować czas, ostatnie ciepłe dni- a tu tyle jeszcze do zrobienia

Bardzo dziękuję wszystkim Gościom A ciepłe komentarze sprawiają, że człowiek cieszy się z roboty podwójnie
Ogród, mydło i powidło. 22:52, 20 wrz 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Piękne akcenty i zestawienia kolorystyczne, m. Memory przeprzepiękny, cebulowo zaszalałaś, ale wiosną będzie oszałamiająco

Dzięki! staram się z tymi zestawieniami ale nie wszędzie wychodzi , tam gdzie mi się nie podoba to nie pokazuję . Memory faktycznie cudny szczególnie, że to jego pierwszy rok u mnie.
Mam nadzieję że wiosną będzie ok, cebulek dużo ale trochę się nornic boję bo wyjątkowo szaleją u mnie w tym roku .

rozark napisał(a)
O tak, będzie szał kolorów

Na front domu wybrałam czerwienie i fiolety (plus czarne tulipany z odrobiną bieli) a wgłębi gdzie jest bardziej naturalistycznie królują różowe róże, choć trochę to przypadkiem wyszło bo wolę fiolety i błękity .

Anda napisał(a)

A to dobry patent Też go zastosuję
Piękne trawy masz i róże też jeszcze ślicznie kwitną

W zeszłym roku już to praktykowałam, jedyny problem miałam z tym, że bez bardzo szybko rośnie i sznurki trzeba wciąż przewiązywać bo wrastają - ale właśnie kupiłam sobie taką elastyczną linkę do podwiązywania a wcześniej nigdzie nie mogłam jej dostać.
Traw mam jeszcze niewiele ale będzie więcej a róże kwitną niezmordowanie .

Ja też zimna nie lubię i mam nadzieję, że zdążymy się jesienią nacieszyć .

anbu napisał(a)
Witam się Kasiu

Macham Aniu .

KasYu zdjęcia różyczek:

Tu wstąpiłam po drodze i kupiłam kompost, druciki i linkę do podwiązywania drzewek.

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 22:50, 20 wrz 2016

Do góry
Na zewnątrz niesamowity ziąb (tym bardziej odczuwalny gdy temperatura z dnia na dzień z 30 spadła do 10) a do tego ciągnące się mgły i mżawka.
Dzisiaj po pracy zamierzałam trochę popracować w ogrodzie... ale tylko wyściubiłam nos i zaraz wróciłam do domu
Ciepełko wróóóóć!
Hortensjada 22:46, 20 wrz 2016

Do góry
Choroby i szkodniki choin kanadyjskich, choina kanadyjska - Tsuga canadensis 22:40, 20 wrz 2016

Do góry
Kochani, ja też mam problem ze swoją choiną.
Przesadziliśmy ją na miejsce, gdy miała ok. 1,5 m przed pięcioma laty, zanim zaczął powstawać ogród. Później okazało się, że nie pasuje do koncepcji ogrodu, ale postanowiliśmy ją zostawić, aby zasłaniała okno sąsiadów i dawała trochę cienia latem, gdy taras jest mocno nagrzany. Zamierzamy uformować ją na kształt parasola.
Dziś ma ok. 4 metry, ale jest bardzo rzadka, prawie ażurowa. Ponadto pod koniec sierpnia zaczęły żółkąć i opadać igły od środka drzewa.
Mam dwa pytania:
1. Czy żółknięcie jest efektem choroby? Jeśli tak, to jakiej?
2. Co powinnam zrobić, aby ją zagęścić?

Hortensjada 22:40, 20 wrz 2016

Do góry
Dzisiaj przytaskałam z działki całkiem dorodny egzemplarz trzmieliny o bardzo złocistych liściach bo stwierdziłam, że lepiej będzie się prezentowała z powrotem w ogródku przydomowym. Jak nie uschnie w najbliższych dniach to ją pokażę, raczej jestem dobrej myśli bo właściwie rosła w popiole- dopiero przy takich robotach człowiek uświadamia sobie jak strasznie jest sucho.

A hortensje jeszcze ładne
Zacznę jednak od bluszczu niech i on ma swoje 5 minut

Ogród z uśmiechem 22:35, 20 wrz 2016

Do góry
Szmaragdowy Zakątek 22:34, 20 wrz 2016

Do góry
Nikita napisał(a)

Chwilę później odpoczynek na plaży

...i to jest super odpoczynek a fota sama mówi za wszystkie komentarze
Pozdrawiam fajowe dziewczyny
Ogród z uśmiechem 22:32, 20 wrz 2016

Do góry
I litera W:

William Morris

wyhodowana przez Davida Austina róża krzaczasta. Kolor ni to morelowy ni to leciutko łososiowy, czy też koralowy. Kwiaty ma rozetowe, średnicy około 8 - 10 cm, złożone z ponad 40/ nawet do 120/ bardzo aromatycznych płatków. Płatki zewnętrze kwiatu są wyraźnie większe niż te wewnętrzne i nieco jaśniejsze . Kwitnie przez cały sezon. Wysokość ok. 1 - 1,5 m. Wypuszcza długie pędy. U mnie trochę złapała we wrześniu grzybka ale ten rok jest niestety wyjątkowy w tym wzgledzie

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 22:30, 20 wrz 2016

Do góry
Kolejny zapis dla pamięci - dokupione krokusy: białe, biało-fioletowe i fioletowe (po 20-25 szt.). Czekają na posadzenie ale to dopiero w X-XI

Zdjęcie fatalne ale na szybko zrobione w co.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies