Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród KasiWB - część II

Ogród KasiWB - część II

KasiaWB 11:32, 06 lis 2016

Widok z góry - liście nie wygrabione, bo ciągle pada...

Miskanty powiązałam i widać jak są cienkie po ostatniej zimie, były równe, a teraz dobrze widać, że te od lewej najbardziej dostały

KasiaWB 11:34, 06 lis 2016

Nowi domownicy ulokowali się w loggii na górze
KasiaWB 11:36, 06 lis 2016

Jeden z serbów ma dwa przewodniki - który wyciąć na wiosnę (na zdjęciu po prawej widać rozgałęzienie)? a może zostawić jak jest?
KasiaWB 11:58, 06 lis 2016

Czy ktoś może podrzucić instrukcję jak samemu ułożyć nawierzchnię ? ścieżkę, mały chodniczek itd. a może już jest taki wątek na Ogrodowisku, a ja nie znalazłam?
Chcę w jednym miejscu ułożyć sobie opaskę przy domu długości jakieś 3 metry, bo jak tego nie zrobię w tym miejscu to nie ruszę z nową rabatą )) Na razie chodzę i się przyglądam ))
wiem, że dałabym radę sama coś małego ułożyć, ale nie wiem jak się do tego zabrać głębiej w tym miejscu jest glina, powyżej obsypane piachem. Wysokość jaka ma być mam ustaloną. Jak powinnam zaplanować prace?

katel 13:36, 06 lis 2016

U tego serba to ja bym ten z lewej dziabnęła na 2 fotce.
Kasiu a z czego tą opaskę chcesz ułożyć, z kostki brukowej i kiedy jeszcze w tym roku?
Tu jest nieźle opisane:
http://www.budujemydom.pl/ogrod/870-ukladamy-kostke-brukowa-poradnik-praktyczny
KasiaWB 22:26, 06 lis 2016

katel napisał(a)
U tego serba to ja bym ten z lewej dziabnęła na 2 fotce.
Kasiu a z czego tą opaskę chcesz ułożyć, z kostki brukowej i kiedy jeszcze w tym roku?
Tu jest nieźle opisane:
http://www.budujemydom.pl/ogrod/870-ukladamy-kostke-brukowa-poradnik-praktyczny

dzięki Kasia prosiłam też o radę w wątku o serbach i Zbyszek też napisał, że lewy
Chcę ułożyć na wiosnę, a z czego to jeszcze nie wiem ) z czegokolwiek stabilnego pod tym dużym oknem, które się nie otwiera, więc muszę mieć stabilny i równy chodniczek (żeby się nie zapadał) o szerokości podstawy drabiny, na którą się wspinam celem umycia z zewnątrz drugi powód - żebym mogła zacząć robić rabatę na szerokości tego okna
Dzięki za poradnik, poczytam i spróbuję zastosować
Buziaki!
BasiaLT 14:25, 07 lis 2016

Kasiu te tuje to faktycznie poszły jak dzikie, niesamowicie szybko ci wyrosły. W sumie to całe szczęście bo to sąsiedztwo szeregowca to zbyt fajne nie jest.
Pszczelarnia 14:38, 07 lis 2016

Liście nie wygrabione ale miskanty już na baczność.

Zbyszek wie, jak układać nawierzchnie, dawał mi swego czasu instrukcje.
Wyciąć świerkowi najbardziej krzywy przewodnik, koniecznie.
katel 12:46, 08 lis 2016

No ja się właśnie od Zbyszka bardzo dużo nauczyłam - to skarbnica wiedzy . Jakoś się w te zimowe miesiące złapiemy to sobie pogadamy o tej ścieżce/opasce .
Mala_Mi 07:51, 09 lis 2016

Kasiu.. nowy wątek od lata.. a ja jeszcze nie byłam... śledziłam i kibicowałam Tobie od początku mojego istnienia na forum.. i się zgubiłam... ślad zostawiam.
Fotki porównawcze zawsze robią wrażenie.
Ścianka ceglana na róże jest super