Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród KasiWB - część II

Ogród KasiWB - część II

BasiaLT 11:17, 03 lis 2016

Kasiu ślicznie u ciebie, tak kolorowo i rośliny już masz takie duże. Z przyjemnością się spaceruje po ogrodzie.
KasiaWB 19:36, 05 lis 2016

jolanka napisał(a)
Kasiu, plany wiosenne juz chyba u wszystkich
Niewyrzucaj tego chorego bukszpana, u mnie tez tak wyglądał a teraz jest juz prawie zabudowany. Tylko ścinalam go krócej, wybierałam wszystkie chore listki.

o tak czekam z utęsknieniem na wiosnę będę przesadzać dużo roślin.
Tak jak napisałam, nie będę wyrzucać chorego bukszpana, bo wiem, że się odbuduje z czasem. Zetnę go ale w czasie do tego odpowiednim, teraz nie.
Pozdrawiam
KasiaWB 19:51, 05 lis 2016

hanka_andrus napisał(a)
Kasiu, tego chorowitego, też bym ścięła jeszcze o połowę. A ogólnie chciałam podziękować za trochę życia z Twego ogrodu. Wybierałam sie dziś do swojego, ale grad i deszcz skutrcznie mnie powstrzymały. TYm bardziej miło u Ciebie oko cieszyć siedząc w ciepełku! Buziam.

Witaj Haniu zetnę go, ale w przyszłym roku, teraz chyba nie jest dobra pora na to.
Dzisiaj spędziłam trochę czasu w ogrodzie, żeby zdążyć przed śniegiem - powiązałam wszystkie miskanty, usunęłam sporo chwastów, usunęłam siewki różnych drzew i krzewów, ale z niektórymi sobie nie poradziłam - trzeba tam łopaty i siły - szczególnie przy wisienkach. Dokończyłam ścinanie piwonii i zeschłych liliowców. Pozbierałam ścięte mrozem liście host. I ogólnie przejrzałam co gdzie jest a czego już nie ma. Odkryłam mnóstwo kopców kreta i dziur po nornicach Wiosną sporo pracy mnie czeka, dalsze porządkowanie rabat. Zamierzam zebrać wszystkie siewki z dotychczasowych rabat i przesadzić je do tymczasowego przedogródka jak leci lepsze to niż mnożące się na potęgę chwasty przywiewane od sąsiada z zachwaszczonej po pachy działki.
Dziękuję, że zaglądasz dużo ciepełka życzę! ściskam!
KasiaWB 20:05, 05 lis 2016

BasiaLT napisał(a)
Kasiu ślicznie u ciebie, tak kolorowo i rośliny już masz takie duże. Z przyjemnością się spaceruje po ogrodzie.

Dziękuje Basiu, miło, że zaglądasz. Rośliny faktycznie w większości bardzo podrosły
W 2011 r. tuje były takie

W 2012 część tujek zastąpiły świerki serbskie

A dzisiaj to miejsce wygląda tak

Serdecznie pozdrawiam
KasiaWB 20:08, 05 lis 2016

Ostatnie kwiatki
róża Louise Odier

róża Abraham Darby (bardzo chorowała w tym roku)

Ostatni kwiat jeżówki - reszta już brązowa

Stipa z werbeną
an_tre 20:17, 05 lis 2016

Widzę Kasiu , że znalazłaś chwilkę żeby coś tu skrobnąć i pokazać jesienny ogród
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
jolanka 20:17, 05 lis 2016

Kasiu zdjęcia porównawcze świetne Az chce się planować i robić kiedy można zobaczyć jakie efekty to przynosi Zrobiłaś świetne nasadzenia

Louis Odier u mnie chorował przez cały sezon, a. Darby odpukać zupełnie nie
KasiaWB 20:38, 05 lis 2016

an_tre napisał(a)
Widzę Kasiu , że znalazłaś chwilkę żeby coś tu skrobnąć i pokazać jesienny ogród

) na przyjemności też musi być czas nie ma co pokazywać specjalnie
wpadam w przerwach na forum, ale bardziej po cichu
KasiaWB 20:49, 05 lis 2016

jolanka napisał(a)
Kasiu zdjęcia porównawcze świetne Az chce się planować i robić kiedy można zobaczyć jakie efekty to przynosi Zrobiłaś świetne nasadzenia

Louis Odier u mnie chorował przez cały sezon, a. Darby odpukać zupełnie nie

) tak na co dzień nie zauważa się tego postępu i wzrostu, ale dobrze, że mam zdjęcia )) po 5-6 latach faktycznie ogród wygląda dojrzalej )
Jak sadziliśmy te serby to musiałam wykopać sporo roślin i wyglądało to tak

Z perspektywy czasu bardzo się cieszę,że posadziłam w porę te serby, bo tuż za nimi wyrosło osiedle szeregowców .... 3,5 metra od siatki....

W tym roku Louise Odier bujał u mnie, że hej, bardzo polecam tą różę jako pnącą, a A. Darby całkiem wyłysiał - chyba na wiosnę zetnę go nisko. W zasadzie to powinnam go nawet przesadzić.
Jolanka - serdecznie pozdrawiam!
KasiaWB 11:28, 06 lis 2016

Dzisiaj pada od rana...

widok na rabatę z Nigrą i sąsiedztwo

ta rabata do remontu w przyszłym roku

hortensje tymczasowo kiedyś posadzone - do eksmisji. Stożki do wysunięcia do przodu lub miskanty bardziej do tyłu.