Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogrodnik mimo woli 14:46, 25 sie 2012

Do góry
Ale Ci Aniu wszystko buja ! Zakupy boskie
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:41, 25 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

A czy Ty wiesz, że 25 cebulek takiego czosnka nie zostało posadzonych przeze mnie wiosną ? .... Muszę sprawdzić czy jeszcze przeżyły....???? Leżą sobie w skrzynce w grażu... Buuu

Jeśli żyją - tzn nie są popiołem to zamocz je w kaptanie na godzinę, dwie i od razu do ziemi - czosnki już można sadzić.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 14:41, 25 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Limkę popryskaj czymś na robale - mospilan, polysect.

dzięki ... odnotowane ... ...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 14:39, 25 sie 2012

Do góry
Limkę popryskaj czymś na robale - mospilan, polysect.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:35, 25 sie 2012

Do góry
arcobaleno napisał(a)
Danusiu - bardzo Ci do twarzy w tej zieleni! I spotkanie fajne !
Wpatruję się w Twój "ogród" przed domem bo to taka wizytówka domu - też mam w planach zagospodarować jakoś u nas ten pas zieleni przed płotem - jest może na forum taki wątek o takich ogrodowych wizytówkach?

A jest - proszę

https://www.ogrodowisko.pl/watek/273-przedogrodek
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:33, 25 sie 2012

Do góry
Super wyglądacie - spotkanie na pewno było baaardzo udane Życzę też udanego wypoczynku
Ogród Sylwii od początku :) 14:26, 25 sie 2012

Do góry
Syla napisał(a)
dziękuję za ciepłe i mile słowa .... melduję , że lawenda wykopana wcześniej wróciła na miejsce zgodnie ze wskazówkami Sebka ... i wcale mnie aż tak w tym miejscu nie drażni .... Ekipa rodzinna porozstawiana po kątach ogrodowych z wyznaczonymi zadaniami a ja uciekam coś upichcić na obiad .... Syn tyra w kamieniach a M wkopuje z donicami drzewka na przechowanie zimowe ale mam dzisiaj super dzień Życzę takiego samego każdemu

No widzisz jak się jej udało

A dzisiaj też mam dzień ogródkowy i chodzę w kółko i myślę co posadzić na froncie - i czy jeszcze w tym roku czy w przyszłym
Zimozielony ogród przy białym domu 14:09, 25 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Młodzież Krzysio i Paweł

]

Skoro Zdzisław zajęty machaniem do Kasiog to może młodzież będzie machać do innych dziewczyn
I czapeczek nie musisz im Danusiu w Anglii kupować Koszulek też nie muszą nosić, przecież w upał gorąco!!!!
Sebek nie czytaj

Zimozielony ogród przy białym domu 14:05, 25 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Młodzież Krzysio i Paweł

]

Skoro Zdzisław zajęty machaniem do Kasiog to może młodzież będzie machać do innych dziewczyn
I czapeczek nie musisz im Danusiu w Anglii kupować Koszulek też nie muszą nosić, przecież w upał gorąco!!!!
Sebek nie czytaj

Ha, ha, ha,
Podpisuję się pod tym Madżenka obiema rencami
Ogród Sylwii od początku :) 13:50, 25 sie 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Lawenda śliczna - ale gdzie jest ta zeszłoroczna co przesadzałaś wiosną????

Zastanawiam się co z nią zrobić .... bo wszędzie czekają mnie wykopaliska i M dzisiaj poinformował że jeszcze w tym sezonie ..... No i co ja mam z nią począć ???? czekają biedne w taczce ... część posadziłam ale po tej informacji się wstrzymałam .... Może Lenka ją zechce bo mamy się spotkać ....

Sylwia gdybyś dalej nie wiedziała co zrobić z tą lawendą z taczek to ja chętnie się nią zaopiekuję

Nowe nasadzenia super Chociaż mi podobnie jak Tobie troszkę nie pasują te wrzosy w świerkach... Jak zakwitną fajnie będą się wyróżniać ale reszta sezonu tak troszkę nie bardzo... Z begoniami bardzo się mi podobało
Ogród Sylwii od początku :) 13:40, 25 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Jeeeny - gdzie Ty to mieścisz?

Sebku spoko, jak zylwi w parterze zabraknie miejsca, wymyśli I piętro, potem II p..... I tak dojdzie do drapacza chmur

Sylwia u Ciebie jest tak pięknie, źe nie mogę sobie odmówić zagladania do Ciebie nawet gdy nie mam czasu
Wrzosy piękne, kolory właśnie idelane, trzeba troche ogród na jesień uspokoić, zwłaszcza, że za chwilę wszystkie drzewa zaczną nabierać czerweini, żółci i pomarańczowego koloru
Trawa carex buch. cudowna!! W przyszlym roku ją upoluję, bo znakomicie mi do moich bordowych elementów będzie pasowala Ale Ciebie zgapiam ale jesteś moim niedoścignionym wzorem
I jeszcze sdradź proszę co to za hosta (z wąskimi listkami z ciemnozielonymi liśćmi w delikatne baaardzo delikatne kreseczki) u Ciebie rośnie ?

Sylla czy u Kapisasów jakiegoś niedrogiego klona palmowego mam szansę kupić? Takiego ok 1 m??

Co do klona to pewnie coś będą mieć ale nie jeżdżę tam na zakupy dlatego nie znam asortymentu .... Jeśli Ci się nie śpieszy to taki większy okaz powinien być u mnie dostępny w następnym sezonie ... i trochę chyba się zagalapowałam co do ceny bo kupowałam dwa klony ... Szczerze to nie pamiętam ani jednej ani drugiej .... Na resztę odpowiedziałam u Ciebie w wątku ... buziolki
Zimozielony ogród przy białym domu 12:29, 25 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Młodzież Krzysio i Paweł

]

Sebek nie czytaj
Ogród Sylwii od początku :) 11:44, 25 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Jeeeny - gdzie Ty to mieścisz?

Sebku spoko, jak zylwi w parterze zabraknie miejsca, wymyśli I piętro, potem II p..... I tak dojdzie do drapacza chmur

Sylwia u Ciebie jest tak pięknie, źe nie mogę sobie odmówić zagladania do Ciebie nawet gdy nie mam czasu
Wrzosy piękne, kolory właśnie idelane, trzeba troche ogród na jesień uspokoić, zwłaszcza, że za chwilę wszystkie drzewa zaczną nabierać czerweini, żółci i pomarańczowego koloru
Trawa carex buch. cudowna!! W przyszlym roku ją upoluję, bo znakomicie mi do moich bordowych elementów będzie pasowala Ale Ciebie zgapiam ale jesteś moim niedoścignionym wzorem
I jeszcze sdradź proszę co to za hosta (z wąskimi listkami z ciemnozielonymi liśćmi w delikatne baaardzo delikatne kreseczki) u Ciebie rośnie ?

Sylla czy u Kapisasów jakiegoś niedrogiego klona palmowego mam szansę kupić? Takiego ok 1 m??
Ogród Sylwii od początku :) 11:12, 25 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
e no coś Ty - a co było z nią nie tak???

Może po prostu wsadź ją za tymi nowymi - miejsca masz jeszcze hoho

również o tym myślałam .... zobaczymy , zaraz uciekam do pracy .... M obiecał pomóc więc muszę to wykorzystać .... szczególne z noszeniem worków bo to jest najbardziej uciążliwe ....
Ogród Sylwii od początku :) 11:07, 25 sie 2012

Do góry
e no coś Ty - a co było z nią nie tak???

Może po prostu wsadź ją za tymi nowymi - miejsca masz jeszcze hoho
Ogród Sylwii od początku :) 11:06, 25 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Zastanawiam się co z nią zrobić .... bo wszędzie czekają mnie wykopaliska i M dzisiaj poinformował że jeszcze w tym sezonie ..... No i co ja mam z nią począć ???? czekają biedne w taczce ... część posadziłam ale po tej informacji się wstrzymałam .... Może Lenka ją zechce bo mamy się spotkać ....
Ogród Sylwii od początku :) 10:59, 25 sie 2012

Do góry
Ogród Sylwii od początku :) 09:46, 25 sie 2012

Do góry
Do tego co napisał Sebek
A ja wręcz odwrotnie, oglądając tak piękne ogrody jak u Sylwii i Alinki dostaję niezwykłej motywacji.
Jak nic mi się nie chce robić w ogrodzie albo pomysłów brak, wchodzę na Ogrodowisko i dostaję kopa w 4 litery i natychmiast stawiam się do pionu
Zimozielony ogród przy białym domu 09:46, 25 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Wszystko trzeba w swoim ogrodzie zaorać i na nowo zrobić!!! jak tu żyć????

To ja jeszcze Boćka zacytuję

Gdzie tu litość - gdzie miłosierdzie???

Arcobaleno pisze, że rechocze a ja rżę Sebek oplułam monitor, to juź standard ogrodowiskowy

No! I tym sposobem ciastko z makiem wylądowalo na monitorze! Ładnie to tak?
Mój mały raj na ziemi :) 08:14, 25 sie 2012

Do góry
kasik
dziękuję za odwiedziny, pochwały ogrodu i uśmiechu.
Ja też szukałam inspiracji , ale w realizacjach Danusi na stronie Gardenarium (nie wiedziałam o, ale może jeszcze nie było Ogrodowiska). Więc masz szanse na najlepsze podpowiedzi obrazkowe i słowne, aby stworzyć swój ogród !
a ... masz wątek....?

Sebek
, pada u nas !
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies