Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Madzenka 12:01, 25 sie 2012

Anitko akcja bukszpan w ogrodzie fanki ogrodowiska to mus!
Ja trafiłam na ogrodowisko właśnie z powodu mojej miłości do bukszpanów, bo jak obejrzałam ogród Danusi to wpadlam jak śliwka w kompot Dlatego taki a nie inny avatarek mimo, że już lekko nieaktulany
Pokaż proszę zdjęcia z akcji bukszpan, bardzo jestem ciekawa
Madzenka 12:03, 25 sie 2012

Enya73 napisał(a)

Witam Aniu! Dziękuję za miłe odwiedzinki I dzięki za informację na priv. Przesłałam wszystko. Teraz czekam na spotkanie z Wami i już mam motyle w brzuchu
Zdjęcie tego Twojego zamaskowanego wyłazu z szamba no niesamowite. A co robisz z tym miejscem w zimie? Co tam sadzisz, żeby to zamaskować? Ja też mam taki problem na rabacie przed wejściem do domu. Wygląda to paskudnie. Wprawdzie mam tylko jeden właz z przepompowni, ale i tak mnie to irytuje, że akurat w takim miejscu trzeba to było zrobić.

Anita zobaczysz będzie superowo u Kapiasów

A te czosnki jesienne kiedy się sadzi??

Ja oczywiście bardzo się cieszę z tego spotkania To takie pozytywne motyle w brzuchu

A czosnki sadziłam w zeszłym roku wiosną. Teraz jest już ładna kępka. Ale teraz kiedy kwitną, nie bardzo można je podzielić. Trzeba poczekać do wiosny. Oj już widzę, jaka będzie akcja przesadzania i dzielenia

Po obejrzeniu kilku realizacji Pani Danusi doszłam jednak do wniosku, że te moje niektóre rabaty, to żadna tam kompozycja, tylko zbiór różnych roślin. Będą więc zmiany Już dzisiaj chodziłam z notesem po ogrodzie i robiłam notatki.

A czy Ty wiesz, że 25 cebulek takiego czosnka nie zostało posadzonych przeze mnie wiosną ? .... Muszę sprawdzić czy jeszcze przeżyły....???? Leżą sobie w skrzynce w grażu... Buuu
Milka 12:23, 25 sie 2012

śliczne te czosnki
Enya73 14:38, 25 sie 2012

Akcja bukszpan przesunięta na następny weekend, bo dzisiaj jednak była akcja śliwki, jabłka, gruszki i winogrona Czekały na nas i prosiły "weź mnie" Zebrałam w ogrodzie Teściów wielkie kosze dobra wszelakiego i teraz muszę coś z tym zrobić Tak więc wieczorem po rowerach, jak jeszcze wykrzesam z siebie resztki sił, to coś zacznę robić, a jutro dalszy ciąg.

No, ale co się odwlecze to nie uciecze W końcu wirus ogrodowiskowy już w sobie mam Bukszpany być muszą obowiązkowo
Sebek 14:41, 25 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)

A czy Ty wiesz, że 25 cebulek takiego czosnka nie zostało posadzonych przeze mnie wiosną ? .... Muszę sprawdzić czy jeszcze przeżyły....???? Leżą sobie w skrzynce w grażu... Buuu

Jeśli żyją - tzn nie są popiołem to zamocz je w kaptanie na godzinę, dwie i od razu do ziemi - czosnki już można sadzić.
Kondzio 23:10, 26 sie 2012

Ja tez robie akcje bukszpan
Enya73 23:26, 26 sie 2012

Upatrzyłam sobie w pewnym katowickim centrum ogrodniczym nieduże, ale gęste sadzonki, które da się formować w kulki. W czwartek mam więcej czasu, to zajrzę tam i jak ktoś ich jeszcze nie wykupił, to będą moje A w sobotę będę sadzić. Już nie mogę się doczekać!
anna_studio 23:44, 26 sie 2012

...zajrzyj na swojego maila, proszę.....
anna_studio 23:46, 26 sie 2012

Enya73 napisał(a)
Witam Aniu! Dziękuję za miłe odwiedzinki I dzięki za informację na priv. Przesłałam wszystko. Teraz czekam na spotkanie z Wami i już mam motyle w brzuchu
Zdjęcie tego Twojego zamaskowanego wyłazu z szamba no niesamowite. A co robisz z tym miejscem w zimie? Co tam sadzisz, żeby to zamaskować? Ja też mam taki problem na rabacie przed wejściem do domu. Wygląda to paskudnie. Wprawdzie mam tylko jeden właz z przepompowni, ale i tak mnie to irytuje, że akurat w takim miejscu trzeba to było zrobić.

...tam mało co widać nawet bez doniczek....wszystko zasypane żwirkiem, a doniczki zostawiam na zimę z wrzosami...
anna_studio 23:49, 26 sie 2012

...to i ja czekam na akcję BUXYS