Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 22:15, 20 paź 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Violu, a cóż by było warte życie bez zajęcia. Co my róże jesteśmy, że tylko siedzieć i pachnieć? Owszem można 1 dzień popachnieć i posiedzieć, a potem? Nuda!
No to wymyślamy sobie hobby na miarę swych sil i środków i trwamy. Miłego wieczoru!

Haniu - wspaniałe motto dla nas wszystkich. Ja tez jakiś zapach mam, bo Bari mnie znajdzie na końcu Świata.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:15, 20 paź 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Jak chcesz nie poszerzać rabaty, a mieć nadal trawę w tym miejscu to dosadź do środkowego rządka te z krawędzi - w przyszłym roku liście i tak sięgną krawędzi rabaty.

Zobacz - u mnie ID mają gdzieś 35-40 cm do trawnika.

2015

I 2016 - prawie zakryły kostkę - kępy mają już dobre pół metra średnicy. W przyszłym roku pewnie będę je ograniczać od nowa...

Barcelona mówisz? Mam na liście, ale plany wakacyjne 2017 już mam prawie zamknięte... Może w 2018

Sebek najpierw niech sie przyjmą a potem będziemy myśleć dzieki za lekcję poglądową ... ale Ty masz dalekosiężne plany)))
Ogród Pieta Oudolfa w Hummelo 22:14, 20 paź 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
My byliśmy w październiku, było smętnie i ponuro, czerwiec zdecydowanie lepszy. Zauważam metalowe ławki, nie było ich.

Czy są te łuki cisowe czy ich nie ma?

Danusiu nie ma w całym ogrodzie i to jest ta zasadnicza zmiana.
Szukałam tych drzew na moich fotkach żeby znaleźć to samo miejsce ale nie wypatrzyłam gdzie to.

Ławka jest jedna metalowa. Jak byliśmy też było smętnie i ponuro większość zdjęć robiłam spod parasola no ale o był czerwiec. Ja myślę że lepiej by było jechać tam
w połowie lipca.

pozdrawiam
Nasz przydomowy ogródek 22:10, 20 paź 2016

Do góry

W cieniu - zacieniona 22:08, 20 paź 2016

Do góry
bogumila napisał(a)
...tylko ta odmiana nn tak się wybarwiła...

o Matko z córką!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ależ śliczność
RUDA daj orzeszka
niesamowita jest
Nasz przydomowy ogródek 22:07, 20 paź 2016

Do góry

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 22:04, 20 paź 2016

Do góry
Violu, a cóż by było warte życie bez zajęcia. Co my róże jesteśmy, że tylko siedzieć i pachnieć? Owszem można 1 dzień popachnieć i posiedzieć, a potem? Nuda!
No to wymyślamy sobie hobby na miarę swych sil i środków i trwamy. Miłego wieczoru!

Nasz przydomowy ogródek 22:03, 20 paź 2016

Do góry
Były krokusy, hiacynty, tulipany
rododendrony też moc pokazały.
Przyszedł maj, czerwic, lipiec
i zrobił się tumult niemały.

W każdym kącie coś zakwitało
kwiatów było jak gwiazd na niebie.
Kolorów ile dusza zapragnie
a każdy znalazł coś dla siebie.

A teraz? Jesień rozłożyła manele
i bierze się ostro za malowanie.
Października zostało niewiele
na listopad coś Jej zostanie?

Wizytówka-Ogród Freya II- 2016r. 21:52, 20 paź 2016

Do góry
Październik- najpiękniejszy miesiąc w ogrodzie. 2016r.

Ranczo Edy 21:50, 20 paź 2016

Do góry
eda napisał(a)
i pogoda była w miarę fryzura się nie popsuła na pasowaniu

smacznegooo

jedna z najważniejszych chwil w życiu Mamy i córeczki
Gratuluję Wam dziewczynki ,a córci życzę samych sukcesów
Ogród prawie romantyczny 21:49, 20 paź 2016

Do góry
Zdjęcie z oddali, więc słabo go widać. Szukać w samym środku

Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 21:41, 20 paź 2016

Do góry
Pawlus - jeśli Właściciel takiego ogrodu i takiego stawu widzi coś idealnego w moim - to uśmiecham się radośnie i dumnie
Brzoza na razie moknie w deszczu...

Lindsay
- mokry rok ograniczył nasze wydatki na podlewanie, ale zafundował grzybowe plagi. Cóż... życie.
PS Edytko - wciąż pada i nie zrobiłam jeszcze fotki Adagio, ale pamiętam.

Sebek
- mnie też ciekawią. Na każdym lotnisku, podczas każdego wyjazdu... Gromadzę, a potem przeglądam, przeglądam, przeglądam... I nie nudzą mi się. Tematyka wciąż ta sama

Agatko
- jesień bardzo nostalgicznie mnie nastraja.

Matko
- tawułki rosną u mnie w cieniu przez zdecydowaną większość dnia. Fotka zrobiona w zachodzącym słońcu, które zagląda do nich tylko na chwilę. W dodatku rosną w najbardziej wilgotnym miejscu mojego ogrodu i chyba to ma wpływ na ich dobrą kondycję.

Makao
- dynie maluj farbą w sprayu! Połóż jedną obok drugiej /w ogrodzie! bo farba cuchnie / i pryśnij farbą z odległości 50cm. Po godzinie przewróć na druga stronę i powtórz zabieg. Ot, cała filozofia.

Wianek na drzwi? Ja powtórzę pewnie jabłuszkowy, bo jabłonka mojej Mamy znowu ugina się od owoców. Robiłam też wersję z owoców dzikiej róży. Wystarczy najtańszy podkład słomiany, mech i wykałaczki
Efekt był taki:

Ren - tak sobie myślę, że właściwie wszystko mi jedno jakie mam miskanty... Lubię każdą wersję gracków/pseudogracków i nn kupionych jako gracki

nicol - miło, że zajrzałaś Lata świetlne nie byłam u Ciebie - przyznaję bez bicia, ale... pamiętam, że nową rewolucję robiłaś. Muszę koniecznie zajrzeć!
Ogród z koniczynką 21:33, 20 paź 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)
Idąc siłą rozpędu poszerzania rabat, oczywiście z mocherem na głowie, zrobiłam małą zmianę na rabacie borówkowej, poszerzyłam ją, by bukszpany i trawki miały więcej miejsca do rozrastania...w miejscu poszerzenia jest ciemniejsza kora...

...natomiast w rozecie na chodniczku, w nóżkach brzozy penduli, posadziłam uratowaną, przed zjedzeniem przez moją piesię, turzycę Lemon Zest...Jej resztki posadziłam wiosną w doniczce i tym sposobem trawka uszła uwadze piesi, która w ubiegłym sezonie systematycznie ją zjadała...Liczę, że trawka się przyjmie i wraz z wiosną rozrośnie się, bo jest śliczna...

wow!!!!!!!!
i to WIELKIE WOW
Typografia ogrodu 21:32, 20 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

słodkości
W cieniu - zacieniona 21:30, 20 paź 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Co to za rozchodnik?Ja mam Stardust i nie robił się różowy tylko brazowiał.

Twój ma zielone listki,mój z białym środeczkiem...na razie mała sadzonka,bardzo wolno przyrasta...u mnie drugi rok.

Mediovariegata Adama
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:25, 20 paź 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Jak ja lubę ten oddech w Twom ogrodzie Brakuje mi takich otwartych przestrzeni u mnie
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 21:25, 20 paź 2016

Do góry
Ja swoje daliowe karpy trzymam w mojej metrowej piwnicy w kartonach jeden na drugim. Co jakiś czas je przekładam, i czekam do marca, żeby można je było wysadzić choć częściowo do szklarni na nabranie sił. B o zawsze uschną prawie do imentu, Cud ,że potem żyją i kwitną.

Ranczo Edy 21:23, 20 paź 2016

Do góry
dziękujemy spokojnej nocki Hanusia i wszystkim

Moja bajka 21:15, 20 paź 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Klon coraz bardziej się przebarwia, co dzień to ładniejszy

No piekny kadr z tym klonem zrobiłaś - bardzo mi się spodobał

pozdrawiam
Jan
Moja bajka 21:14, 20 paź 2016

Do góry
magnolia zaczyna świecić

ambrowiec uparcie zielony
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies