Oj mnie tez smutno, szczególnie po dzisiejszym obchodzie po ogrodzie w pochmurny dzień .........
mam tyle bylin do wycięcia ....oj szkoda bo to oznaka nieuchronna jesieni .........
Jak klon zrzuca liście to już ewidentnie przyszła jesień
A teraz mi się przypomniało.... cieszyłam się mam derenia ivory halo, do momentu aż u którejś z dziewczyn nie zobaczyłam walki z podagrycznikiem. Jakież było moje zdziwienie jak mój ivory okazał się podagrycznikiem w wersji ozdobnej
Przesadziłam go i na szczęście nie puścił jeszcze pędów
Nie mam pojęcia jakim cudem uschły w taki sposób buksy w żywopłociku, ale czy nie doprowadziłoby to każdego do szału, i to jeszcze w najbardziej widocznym miejscu
Moje Vanilki w tym roku na prawdę wcześnie kwitną, nie ma co
Za to Limki, które wiosną po obmarznięciu narobiły mi stracha kwitną cudnie chociaż też z opóźnieniem, ale wybaczam
przywołałam zdjecie bo latałam po marketach i kupiłam tych tulipanów 40szt ...widok utkwił mi w pamieci do dzis ....moze jeszcze dokupie jak je spotkam ..bo u ciebie to chyba tutaj jest ze 60 albo jeszcze wiecej tak sobie licze same białe "PI RAZY DRZWI"
a u Sylwi temat sadzenia cebul każda w osobnej doniczce ...u mnie nie wykonalne...a u ciebie? ...np tu? wyobrażasz to sobie? ..kazda cebula w osobnej doniczce ?
To co przeżyło z rozplenic nawet ładnie zakwitło, cieszę, się, że nie wymieniałem ich, wiosną podziele to co zostało i odbuduję dziury trawiaste, o ile znów nie padną
Bylinowa już w jesiennej szacie, z niedoborem traw nie zachwyca.
W tym roku od połowy lipca zaczęła brzydnąć sukcesywnie i troszkę byłem zawiedziony, ale problem zdiagnozowany i w przyszłym roku nie mogę do tego dopuścić
Wiem, że conica lubi chorować (będę opryskiwała)- widziałam fajny okaz w szkółce.
nie wiem co posadzić między cisami a tawułami, które są blisko obrzeża, więc przed nimi juz nic nie zmieszczę, ale pomiędzy cisami będzie trochę luzu...