Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Typografia ogrodu 13:35, 20 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Brakowało mi 20 exoticow i wreszcie mam.
Gdyby ktoś się zastanawiał to sklep z metki który się tu reklamował na górze na prawdę istnieje taki magazyn cebul miec...ech dostalam nawet gratis.co prawda różowy ale milo

Istnieje, istnieje - też kupiłam tam exotiki, ale w gratisie dostałam fioletowe kwiateczki ... nazwy nie pamiętam i też mam problem, gdzie je wsadzić. Szkoda, tylko że już takie pustki w magazynach mają
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 13:35, 20 paź 2016
Do góry
Basilikum napisał(a)
pazdziernikowa rabata pod potem

Rabata wymiata,co za klimat
I te przetwory
Pszczelarnia 13:31, 20 paź 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Pełna nostalgia
Pszczelarnia 13:29, 20 paź 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Jak się zrobi zdjęcie nieostre, to tak wygląda jesień w zielniku.

Jak akwarelą malowane
To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:29, 20 paź 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
W ogrodzie jeszcze jest kolorowo, ale każdego dnia zwiększa się obszar, w którym widać, że to koniec sezonu.

Dla Agatki z Pszenicznej klon ussuryjski. Na drugim zdjęciu kalina koralowa Roseum.

Przebarwiać się zaczęły borówki amerykańskie i brzozy. Lada dzień zaczną fruwać liście.

Wciąż jeszcze kwitną astry i róże.

śliczności wszędzie... Gruszeczko przez Ciebie na prawdę zakochałam sie w tej imperacie jeszcze ten kolor z marcinkami mnie obezwładnił całkowicie
teraz uciekam ale wieczorem zajrzę na spokojnie by nasycić się kolorami u Ciebie
Pokażę nasz ogród 13:19, 20 paź 2016

Do góry
Trawy z kanapy
Pokażę nasz ogród 13:10, 20 paź 2016

Do góry
Jakby się uprzeć to trochę pola do zaorania jest:
Ogród z pergolą 13:09, 20 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

a wiesz że ja tez wczesniej cisów nie chciałam ale im częściej na nie patrzę tym bardziej lubię. poza tym choroby bukszpanów skutecznie mnie z nich wyleczyły, ja idę w cisy

moje hortki dla Ciebie

jest materiał do wyginania
Kondziowy ogrod cz II 13:07, 20 paź 2016

Do góry
Niebieskie plamy - samo sedno. Tak trzymaj a nawet daj ich więcej i rdzawy miskant gdzieś posadź 'Africa" czy coś podobnego. Jesteś mistrzem w tej rabacie ale takie cóś mi się nasunęło

Pszczelarnia 13:07, 20 paź 2016

Do góry
I pytanie: czy ten kształt dla rabatki pod szopą może być, zgra się z tym po lewej?

Pszczelarnia 13:01, 20 paź 2016

Do góry
Dla "pojawionej się" Agniechy, dosadzone Repandens, wersja na świeżo, wiosną drastycznie przytnę:

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:59, 20 paź 2016

Do góry
Ewciu, tę jabłonkę kupowałam jako kulistą, i tak wyglądała a latem jak się puściła, to poszła podwójnie i teraz zwisa.

Poszukam odmiany. Mam

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:55, 20 paź 2016

Do góry

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:53, 20 paź 2016

Do góry
Mentha to takie małe pocieszenie na deszczowe dni

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:50, 20 paź 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Widoki z furtki

Nasz komorowski folklor, pan zbierający złom z wózeczkiem.
Na ulicy rozpoczęły się prace uliczne, to ostatnie takie zdjęcia tej ulicy. Mam nadzieję, że nie będzie wyglądała gorzej niż teraz

W takim otoczeniu bogactwa drzew i zieleni to ten folklor jest nawet, nawet! Jakiś taki bogatszy u Was (pan ma rowerek), wersja biedniejsza to jest: na piechotkę z wózeczkiem złomiarza.

Co ja miałam powiedzieć?

Nie znasz gatunku tej jabłoni berlińskiej?

Piękne kadry ogrodowe a walec i lustro to jak inny świat.

Danusiu, zwiń trawnik na czas remontu, rozłożysz potem, szkoda go bardzo.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:49, 20 paź 2016

Do góry
a za oknem taka sytuacja....pozdrawiam deszczowo

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:48, 20 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ja dzisiaj dosadziłam resztę ID na reksiowej i ulokowałam w ziemi 80szt Exotic Emperor
Może byc?

Już lecę do Ciebie

Kawał dobrej roboty. Wiosną będzie zachwycająco.
Renia przebarwiły Ci się świdośliwy?
Ogród z pergolą 12:46, 20 paź 2016

Do góry

Proszę wstrzymać salwy śmiechu z powodu rysunku
Te na zewnątrz zrobiłabym na stałe w betonie tak daleko jak się da. A nadstawkę skręciła razem ale tak żeby skrajne, najdłuższe słupki wchodziły w przykręcone do betonu kotwy. Miałabyś wtedy pewność, że nic się nie ruszy i nie będzie cię denerwować pochylona płaszczyzna

Te krótkie słupki zrobiłabym na takiej jakby kratownicy żeby mogły być przykręcone i miały styk z dwóch stron, coś jak:

Tylko musisz policzyć jaką długość chcesz żeby miały. Tzn, jak przestamnie padać, musisz wyjśc i powbijać sobie parę patyków i policzyć ile ma znad ziemi wystawać żeby było jakoś tak znośnie w proporcjach. Jak to będziesz wiedziała to szybko policzysz ile te nad szambem muszą mieć żeby się wszystko zgadzało. Zapomnij o łączeniu na sztorc, drewno pracuje, to się pokrzywi. Masz czas, trzeba rozejrzeć się po starych podręcznikach z obróbki drewna, tam na pewno są jakieś fajne bezklejowe i bezkołkowe łączenia. Może twój em coś zaproponuje
Kondziowy ogrod cz II 12:39, 20 paź 2016

Do góry
Kondzio napisał(a)

Piękna jesień, a widoki takie mogłabym mieć za oknem u siebie.
Jeszcze wiele wody upłynie zanim choć w części dopracuję rabaty do takiego poziomu jak u Was... ale czas jest, chęci nie brakuje więc będę się wzorować
Ogród Nety- moje marzenie 12:15, 20 paź 2016

Do góry
bdan napisał(a)

Aneta tak sobie myśle, czy nie podobałaby Ci się tam brzoza np. Doorenbos lub white light (ostatnio jakosia chyba tę white light kupowała) Wkomponowałoby się w otoczenie. Ja mam przy moim placyku wypoczynkowym posadzone 3 szt
tu w pierwszym roku ( były kupowane bardzo malutkie)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4818-moj-skromny-ogrod?page=361
na tej stronie po upływie roku,
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4818-moj-skromny-ogrod?page=391
Przy placyku mam z rozchodnikami a drugi z jeżówkami
My nasze przycinamy, nie wiem jak korzenie, ale kiedyś oglądałam Maję w ogrodzie, gdzie też przy tarasie były posadzone brzozy

chyba w tym odcinku to było
http://majawogrodzie.tvn.pl/251,Nowoczesny-ogrod-%E2%80%93-krok-po-kroku-odc-535,odcinek.html

Edit. może więcej niż jedna posadzić, wychodzi Ci na taras z tej strony jakieś duże okno, z którego mogłabyś sobie podziwiać białe pnie?

Danusiu ciekawy pomysł z brzozami, choć przeraża mnie ich wielkość. U Ciebie placyk jest daleko od domu i wygląda to pięknie. W programie był bardzo duży ogród i taras też chyba na legarach, więc korzenie miały się gdzie rozrastać. U mnie chyba za mało miejsca. Bezpieczniej czułabym się z jednym drzewem Ale oczywiście pomyślę.
A taras i to kółko gdzie ma być drzewo/ krzew wygląda tak:

Od ogrodzenia jestem coraz bliżej decyzji posadzenia 4 Umbr, więc też tak łyso nie będzie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies