Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:39, 20 paź 2016

Do góry

Zebrałam dopiero trochę Hameln a Moudry dopiero rozgrzewa nasiona
Rododendronowy ogród II. 07:23, 20 paź 2016

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Poza kolorami zachwyca mnie jeszcze pokrój tych drzew, widoczne pnie i konary dopełniają całości

Tak masz racje na pokrój też trzeba zwrócic uwage co dobrze widac na tym zdjęciu.Mnie zachwyca.

Moja codzienność - ogród Oli 06:42, 20 paź 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

Co to za gatunek jej wysokości trawy?
Moja codzienność - ogród Oli 06:40, 20 paź 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

Olu,

możesz mi napisać co tam masz posadzone przed rozplenicami?
Bo tylko bukszpany rozróźniam
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 06:35, 20 paź 2016
Do góry
kasja83 napisał(a)
Ostatni front robót 2016 zamknięty:

Taras:

Before:

patrze na te foty czytam rozważania tarasowe ...i nic mi nie przychodzi do głowy ..jak powiększenie tarasu do końca tego uskoku ściany z okienkami podłużnymi (od klatki schodowej?) zrobienie kolejnego gabionu symetrycznie ...niekoniecznie takiego wysokiego ale szerokiego nawet na 80cm lub wiecej z siedziskiem deskowym bo to dobry pomysł (ale 40cm to wasko jest i bedzie wygladać kuso
obsypanie tarasu z przodu wieksza iloscia ziemi ...czyli krawezniki ułozone w odległości 2x lub nawet 3x wiekszej od tarasu niz sa aktualnie ...wtedy ci sie teren wypłaszczy

a jak juz wrysowałam ten trójkąt wypłaszczajacy..to bym sie tez zastanowiła nad powiekszeniem tarasu równiez w strone schodów do ich końca ...przy takim szerokim wypłaszczeniu moze by i schody takie nie były potrzebne(oczywiscie pion trójkata odpowiednio dalej trzeba przesunąc)
widzisz takie stopnie wytniesz w skarpie(czarne trójkaciki) ...w pionie postawisz kraweżnik przytrzyma ziemie a w poziomie szerokie płyty ...chyba na 60-80 cm

wiem namieszałam ...ale tak bym to widziała ...choc moze ta propozycja mocno osłabic twój budzet ogródkowy dlatego tez chwiolowo bym sie powstrzymała z odsadzaniem skarp i przemyślała temat ....bo potem bedzie za późno.
Ogród niby nowoczesny ale... 05:13, 20 paź 2016
Do góry
Magda70 napisał(a)
Kopytnik

co tam kopytnik ...napisz proszę co to za trawka jest? ...ładny kolor ma
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies