Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 18:17, 08 gru 2016

Gosiek, małogabarytowe rękodzieła to już nie moja specjalność. Kiedyś lubiłam takie drobne dłubaninki, teraz brakuje mi cierpliwości.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 18:28, 08 gru 2016

Złotlinu nie mam. Moje nabytki to raczej wypadkowa tego, co można było nabyć w okolicznych szkółkach, aktualnych zasobów finansowych i ewentualnie zbiorczej dostępności u jednego sprzedawcy na allegro. Prawdopodobnie złotlin się nie pojawił ze względu na kolor kwiatów. Coś wcześniej wyczerpało limit na żółcienie.
Teraz zimą podoba mi się struktura krzewów tawuły nippońskiej. Długo trzymała liście. Na 255 stronie jest zdjęcie

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
ryska 18:49, 08 gru 2016

Dziękuję za fotki brzóz i dereni. Ulubiony widok.
Mam takie samo zdanie na temat szopki Renaty, jest cudowna.
Buziaki
Zielona 23:04, 08 gru 2016

Wróciłam sobie do archiwalnych fotek Twojego domu i wnętrz, jakie zamieściłaś w wątku. Lubię, kiedy wszystko tak do siebie pasuje...
Wianki z bazą w groszki - przeurocze!!!
pestka56 23:23, 08 gru 2016

Flavirameę można ciąć i to mocno. Mam wrażenie, że ten dereń to lubi. Pięknie się zagęszcza. Wtedy nijakie liście nie są już takim problemem
Gruszka_na_w... 14:38, 09 gru 2016

Pestka, teoretycznie można ciąć wszystko. Tylko że ja sadziłam te krzewy, żeby mi robiły za przesłonę.

Marta, szczere pole plus skraj wsi nieopodal w jakiś sposób determinują wybory estetyczne. Moim zdaniem wszystko powinno współgrać jako tako- okolica, dom, wnętrza i ogród. Współgranie tych wszystkich elementów nie do końca nam wyszło. Trochę się różnimy od reszty.
Do tego dołożyła się nasza wspólna ( z połową) niechęć do polerowania plus zwierzaki dwa. Wszelkie połyski i gładkości same się wykluczyły.

Białe groszki na granatowym tle w mej głowie ułożyły się w grudniowe niebo.

Ryska, bardzo lubię, kiedy mamy podobne zdanie na jakiś temat.
pestka56 18:03, 09 gru 2016

Przypomnę się z tymi dereniami, jak już wątek będzie działał i odpowiednie zdjęcia wstawię. Zobaczysz jaka z nich mimo corocznego cięcia świetna przesłona, osłona jak gęsty naturalny żywopłot Nie formuję ich, tylko tnę ostro, a one błyskawicznie odrastają i są bardzo gęste.
Zielona 18:29, 09 gru 2016

pestka56 napisał(a)
Przypomnę się z tymi dereniami, jak już wątek będzie działał i odpowiednie zdjęcia wstawię. Zobaczysz jaka z nich mimo corocznego cięcia świetna przesłona, osłona jak gęsty naturalny żywopłot Nie formuję ich, tylko tnę ostro, a one błyskawicznie odrastają i są bardzo gęste.

Kasiu, najpożyteczniejsza od zawsze - miej litość i załóż wątek
Sebek 18:34, 09 gru 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Wiesz co... mamy te same bombki nawet Miedź w tym roku rządzi, zdecydowanie
Gruszka_na_w... 21:59, 09 gru 2016

Sebek napisał(a)

Wiesz co... mamy te same bombki nawet Miedź w tym roku rządzi, zdecydowanie

Też kupowałeś w sklepie "Wszystko za 5 złotych? "
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies