Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 19:50, 15 paź 2013

Do góry
I jeszcze chcę polecić Trojeść bulwiastą

Nie tylko ładnie kwitnie, ale cały czas zachowuje śliczną kępę liściową. Tak wyglada dzisiaj

Po prawej też niezawodna trawa - Carex Morrowi 'Ice Dance'

I jeszcze żart ogrodowy Snopek z uciętych badylków morwy.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:45, 11 paź 2013

Do góry
Gabisia napisał(a)
Martwię się jednak o umbrelkę
Była kopana w czwartek, a przyjechała do mnie w sobotę dopiero.
Pani w punkcie nie podlewała jej, by nie wypłukać ziemi, i żeby bryła nie była jeszcze cięższa.
Ja podlewam 2x dziennie, ale liście ma nadal padnięte
Myślałam, że może korzeń wysechł (wyschnął?) zbytnio w ciągu tych dni, ale teraz podejrzewam, że to mogą być przymrozki nocne...
Jak myślicie???

Na wiosnę muszę pozbyć się morwy (nie lubię jej) i zamienić na coś bliźniaczego do klona flamingo, żeby piętra się zgadzały.
Trochę średnia ta kompozycja z umbrelką, za dużo pieńków w kupie, ale cóż...., miłość jest ślepa.

Podsadziłam na razie carexami Ice Dance i wsadziłam dużo cebul Angelique.

A moje brzózki już żółte całe...

THE END RELACJI

Cudownie
Ja też podlewam nowo wsadzonego Serba i mam podobne wątpliwości, ale chyba to nie są jeszcze mrozy, które zagroziłyby wkopanym roślinom??? Co??
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:00, 10 paź 2013

Do góry
asc napisał(a)
Nie mam litości, ani nad Wami ani nad Danusią... od rana morduję ją telefanami.... najpierw próbowałam zabić moimi pomysłami..... czyli jak zrobić coś z CHAOSU... a teraz patrzę, myślę i dochodzę do wniosku, że faktycznie rozrabiam jak pijany zając w kapuście...
Danuś wybacz....... ale dla takich jak ja musi być gorąca linia....... zwalę winę na Was.. po mnie ponaglacie
Wnioski z gorącej linii....
- pstrokaty bukszpan w sąsiedztwie zielonych kulek bukszpanowych faktycznie jest głupim pomysłem.. jadę szukać kulek zielonych...
- trawki maja być ładne.... moje Ice Dance są za ciężkie do tej rabaty (to wniosek mojego M).... tu trzeba bardziej zwiewnych trawek..

Już mi głupio dzwonić po raz kolejny.... łapki swędzą ale dam sobie na wstrzymanie... resztki mojej przyzwoitości sie jeszcze odzywają.. ale może zamiast kulek bukszpanowych przy poczochrańcu... dać w kamyk czarna trawkę.... tu jest odśnieżane zimą i trawki będą miały zawsze śniegową pierzynkę..

oj, Aniu, a ja myślałam, że takie teksty są zarezerwowane tylko dla Chmielewskiej, odeszła, ale cenię ją bardzo
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:14, 10 paź 2013

Do góry
Nie mam litości, ani nad Wami ani nad Danusią... od rana morduję ją telefanami.... najpierw próbowałam zabić moimi pomysłami..... czyli jak zrobić coś z CHAOSU... a teraz patrzę, myślę i dochodzę do wniosku, że faktycznie rozrabiam jak pijany zając w kapuście...
Danuś wybacz....... ale dla takich jak ja musi być gorąca linia....... zwalę winę na Was.. po mnie ponaglacie
Wnioski z gorącej linii....
- pstrokaty bukszpan w sąsiedztwie zielonych kulek bukszpanowych faktycznie jest głupim pomysłem.. jadę szukać kulek zielonych...
- trawki maja być ładne.... moje Ice Dance są za ciężkie do tej rabaty (to wniosek mojego M).... tu trzeba bardziej zwiewnych trawek..

Już mi głupio dzwonić po raz kolejny.... łapki swędzą ale dam sobie na wstrzymanie... resztki mojej przyzwoitości sie jeszcze odzywają.. ale może zamiast kulek bukszpanowych przy poczochrańcu... dać w kamyk czarna trawkę.... tu jest odśnieżane zimą i trawki będą miały zawsze śniegową pierzynkę..

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:06, 09 paź 2013

Do góry
Danuś właśnie do Ciebie piszę wiadomosć.. widzę, że nie muszę

Problem jest w tym, że nie mam 4 cisów, ani nie mam wypasionego bonzaja.. by zrobić jeden z projektów.. w rachubę nie wchodzi zakup bo po prostu cisów u nas nie ma... a na jazdę do Warszawy czy gdzieś nie ma szans z powodów przyziemnych Muszę dopasować sie do życia... są gorsze problemy..... raczej wolałabym spożytkować to co mam... czyli mam żurawki , carexa Ice Dance, pstrokaty bukszpan, różne trawy... myślałam o trawie miskant Dronning Ingrid (nie za wysoka i czerwienieje) , mogę powsadzać czosnki białe i jakieś tulipany) (by ożywić trochę i urozmaicić w skali roku, bo znając życie jak będzie zupełnie tak samo cały rok to mnie to będzie drażnić).. to tyle w kwestii oczekiwań Jak na razie wykopałam wszytko i można resztę dowolnie.. I jak na razie będzie kora... obawiam sie, że kamyczki mi pies przekopie.. niestety muszę sie liczyć, że będzie tam czasami wchodził...

To Danuś Twoje projekty...

A to układ wszystkiego obok.. i wymiary

I sąsiedztwo

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:20, 09 paź 2013

Do góry
Debra napisał(a)
Turzyca Morrowa 'Ice dance' jest zimozielona i czasem nieco przemarza. Wiosna wycina się zmarzniete liście. Jesli rośnie w osłonietym miejscu, może nie przemarzać w ogóle.
Imperata wymaga zabezpieczenia, wymarza.

Krysiu dzięki za wiadomości bo muszę się nauczyć nazw Myślałam o Tobie, ale wybacz musimy poczekac, bo jak posłuchasz jak kaszlę to zwiejesz daleko ha ha Moja sosenka jeszcze stoi mieli być wczoraj ale nie przyjechali jak nie przyjadą dzisiaj to jeszcz 2 tygodnie będzie miała .Termin mam do lutego 2014 .
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:13, 08 paź 2013

Do góry
Ustawienie wielkością kulek to wiem.. zostały wrzucone jak popadnie.. to trochę waży i nie tak łatwo manewrować.. już i tak mi kręgosłup wysiada a dzwigaliśmy na raz-dwa -trzy we dwójkę.. Jutro się nie naprostuje z powodu tych cisów..

Buk czy inne drzewo odpada, bo koło klona rośnie klon drummondi.. za duża też konkurencja po sąsiedzku.. no i znów w kuchni mi sie zrobi ciemno.. drumondi urośnie wielki, będzie zachodził koroną, aż nad ten przedogródek.

Zawijasek z kulek do przemyślenia...

Mam trawki (co to nie są trawki) Ice Dance w ilości wielkiej... wiec zamiast hakonechloa będą one.. poza tym hochla zimą jest łysa..

Pomysł z drugim klonem palmowym jest dobry... tylko ... kosztowny.. bo jak posadzę mikruska..to będzie efekt po minimum 5 latach.. a większy, co go widać to już kosztuje.. koło 800zł..... grrrr

Przystawiłam dziś na próbę po doniczce miskanty Dronning Ingrid pomiędzy kulkami.. Przytachałam po donicze Ice Dance, wrzuciłam żurawki Tak już lżej i powiewniej.. tak po mojemu... weselej.... ale to już było po ciemku.... i wygląda już lepiej
Zrobiłam na odchodnym fotkę, ale jakoś fatalna I nawet już zamieniliśmy wielkością kulki Kręgosłup odczuł kolejne przestawienie..
Jutro nie wiem czy będę zdychać z przeziębienia czy z tachania tych donic..
Połowa działki - czyli mam powoli dość 11:28, 08 paź 2013

Do góry
Turzyca Morrowa 'Ice dance' jest zimozielona i czasem nieco przemarza. Wiosna wycina się zmarzniete liście. Jesli rośnie w osłonietym miejscu, może nie przemarzać w ogóle.
Imperata wymaga zabezpieczenia, wymarza.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:49, 08 paź 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
śliczne trawy, środkowa to trzcina laskowa i trzeba okrywać i na zimę uciąc 10 cm nad ziemią, a ta ostatnia, to co? bardzo ładna

Pierwsza to chyba Red Baron druga Gliceria maxima Variegata ,trzecia to Kareks morowi Ice Dance.--jeśli były dobre metki Pozdrawiam Irenko.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 12:32, 07 paź 2013

Do góry
Martwię się jednak o umbrelkę
Była kopana w czwartek, a przyjechała do mnie w sobotę dopiero.
Pani w punkcie nie podlewała jej, by nie wypłukać ziemi, i żeby bryła nie była jeszcze cięższa.
Ja podlewam 2x dziennie, ale liście ma nadal padnięte
Myślałam, że może korzeń wysechł (wyschnął?) zbytnio w ciągu tych dni, ale teraz podejrzewam, że to mogą być przymrozki nocne...
Jak myślicie???

Na wiosnę muszę pozbyć się morwy (nie lubię jej) i zamienić na coś bliźniaczego do klona flamingo, żeby piętra się zgadzały.
Trochę średnia ta kompozycja z umbrelką, za dużo pieńków w kupie, ale cóż...., miłość jest ślepa.

Podsadziłam na razie carexami Ice Dance i wsadziłam dużo cebul Angelique.

A moje brzózki już żółte całe...

THE END RELACJI

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:56, 06 paź 2013

Do góry
Zachwycałam sie widokami z góry.... aż tu nagle łup po głowie... Ice Dance to nie trawy, bo to cerexy, a carexy to nie trawki.... jak czarna trawka... ot.... się dowiedziałam....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:23, 06 paź 2013

Do góry
Aaaaale cudne widoki z góry - ja bym się chyba nigdy z takiego pokoju nie wyniósł
A carex Ice Dance to nie trawka??? Czyli całe życie żyłem w kłamstwie? No foch
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:23, 06 paź 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

molinia ... zauwazyłam choć dopiero teraz wiem, że to molinia ... carex morrowi ice dance jest zimozielona ? ... jooopi mam klika sadzonek "mimo woli" i cieszy mnie, że zimozielona ... serio to nie trawka ? ... ja się kiedyś załamię tym abecadłem trafffkowym ... carex i turzyca ... to jedno ... jak carex tańczy to nie trawka ... Madżen miej litość ))))

potem wykonałam tyle rzutów oka i spojrzeń na absolutnie ukoffffane rabaty, że obiadku już chyba nie muszem ... tak się napasłam ))))

Izuś carex morrowi to nie trawka, odkrylam to rok temu i też była zdziwona zimą cieszy moje oczy więc dobrze trafiłaś mimo woli
Ale czy pozostałe carexy to trawa muszę zgagłebić sie w tajniki wiedzy Ja nizmiennie czekam, aczkolwiek ciepliwie, na Twoje zmiany ogrodowe
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:44, 06 paź 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Hm hm.... nikt nie zobaczył, ze molinia (wysoka) została wczoraj rano wyeksmitowana na tyły
W pierwszym rzędzie to tatarak, największy (pierwszy z prawej) został wczoraj przesadzony do gruntu z donic z surfiniami (widać jak go nawozami do surfini podkarmiłam a w drugim rzędzie to carex morrowi ice dance - zimozielona roślinka nieprawidłowo uważana za trawę

molinia ... zauwazyłam choć dopiero teraz wiem, że to molinia ... carex morrowi ice dance jest zimozielona ? ... jooopi mam klika sadzonek "mimo woli" i cieszy mnie, że zimozielona ... serio to nie trawka ? ... ja się kiedyś załamię tym abecadłem trafffkowym ... carex i turzyca ... to jedno ... jak carex tańczy to nie trawka ... Madżen miej litość ))))

potem wykonałam tyle rzutów oka i spojrzeń na absolutnie ukoffffane rabaty, że obiadku już chyba nie muszem ... tak się napasłam ))))
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:07, 06 paź 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

ta trawa w pierwszym rzędzie jak się nazywuje?

Hm hm.... nikt nie zobaczył, ze molinia (wysoka) została wczoraj rano wyeksmitowana na tyły
W pierwszym rzędzie to tatarak, największy (pierwszy z prawej) został wczoraj przesadzony do gruntu z donic z surfiniami (widać jak go nawozami do surfini podkarmiłam a w drugim rzędzie to carex morrowi ice dance - zimozielona roślinka nieprawidłowo uważana za trawę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:17, 29 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Kindzia, zdecydowanie dobra decyzja, kłosówki nie polecam, już to przerobiłam, carex ok. Pokazywałam sadzenie dwa lata temu w ogr. z lustrem i u siebie.

Wlaśnie dzisiaj kupiłam sporą carex ice dance - do podziału na kilka sztuk uwielbiam te zimozielone carexy!!! A kłosówki.... Hm..... Tylko kłosy mają ładne..... U mnie bedą rosly za bukszpanami.....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:31, 28 wrz 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Madżenko, jak się zowie ten carex odzyskany, co na rabatę pięknościową (kuchenną) trafił?

Tessi to zakup sprzed ery ogrodowiskowej. Wiem tylko że to carex morowi... Wydaje mi się że variegata ale może być ice dance.... Im mniej ma słońca tym ciemniejszy...
Mój 4 arowy azyl... 09:57, 23 wrz 2013

Do góry
Też w tym roku zakupiłam kilka nowych traw m.in. Ice Dance -piekna Danuta ,rozplenice ,miskantaML zobaczymy jak przezimują
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:32, 22 wrz 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Tyle lat uprawiam działkę a trawami dopiero teraz się zainteresowałam. Na razie mam rozplenicę z jednej kępy dzieloną i dlatego marną oraz carex Ice Dance od Ani asc, też podzielony na 'drobne' i bronzitę - sztuk trzy, których jeszcze nie umiejscowiłam
Ech, to Ogrodowisko!

Basiu ja miałam w projekcie trawy ale sceptycznie do nich podchodziłam... Dopiero Danusia i ogrodowisko rozbudziły moje aspiracje trawkowe oj będzie ich jeszcze więcej za rok
Mój 4 arowy azyl... 21:15, 22 wrz 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Wszyscy pokazują trawy, a ja dopiero w tym roku raptem trzy odmiany 'zgromadziłam'. I to nie są żadne wielkie kępy, bo wszystko z podziału, ale za rok, dwa...będzie co pokazać - tak myślę

W innym miejscu trzy, ta poniżej solo

Ice Dance jeszcze w innym miejscu rosną, w sumie mam ich osiem. Oby przetrwały zimę!

A to kiermaszowy nabytek. I tyle mam traw!

Basiu, ja też nie mogę się dorobić traw, gdyż w pobliżu nie mogę ich kupić...czekam na jesienny kiermasz, może coś zdobędę
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies