Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W kamiennym kręgu od początku 22:27, 30 paź 2016

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 22:25, 30 paź 2016

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 22:22, 30 paź 2016

Do góry
Dzisiaj wiatr zrywa ostatnie liście, szarość wyziera z każdego kąta, a aster nieustająco lśni

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 22:00, 30 paź 2016

Do góry
Hanuś wycieczka udana tylko ja mam chrypę ale jest oki buziaczki kochana

Rosen Tantau - róże nostalgiczne 21:54, 30 paź 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Iwonko czy Elfie jest bardziej żóltawa czy limonkowa? Jak duza u Ciebie rośnie?[/quote
w cieniu jest bardziej zielona w słońcu robi się białożółta podobna do Chopina
kwiat jest duży na razie zbudowała nie za duży krzaczek

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 21:50, 30 paź 2016

Do góry
Liście z drze trzepią się i brak czasu to pozbierać lotosy schowane dziś padam bo byłem w robocie.
Sam nie wiem za co się złapać ale może czas odpocząć i sobie siąść..?

Beskidzkie marzenie 21:41, 30 paź 2016

Do góry
Jesienna dekoracja....
Troche sie mi nudziło, więc sie pobawiłam

W oflisowym ogrodzie 21:37, 30 paź 2016

Do góry
Dzisiejsze fotki z lasu

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:36, 30 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
I już wiem co w trawie piszczy wszyscy oszaleli na punkcie Twoich klonów i nie ma się co dziwić ... pięknie się przebarwiają Ja mam u siebie jednego zwykłego klona palmowego ... dziwnie się wybarwił jakoś ... dół już czerwony a u góry jeszcze zielony ... i jeszce mam pytanie bo Ty tu widzę expertem jesteś czy takiego klona powinnam ciąć?

Ekspertem to jest Jan, nie ja. Ja robię coś niecoś intuicyjnie i wg tego co Jan podpowie. A jak podpowiadał, żeby przycinać. Może nie wszystkie odmiany czy gatunki powinno się obcinać, ale ja podcinałam. Bardzo wcześnie, gdzieś w lutym, jak już ryzyko wielkich mrozów było za nami, a pąki jeszcze nie do konca napęczniałe były. Jak się za późno zrobi cięcie to one dużo soków tracą. Przyznam się bez bicia, że parę pojedynczych gałązek przyciełam później i klony dały radę.

Jeszcze coś co nie do konca książkowo robię to przyciągam w dół te które naturalnie pną się w górę. Dzięki temu Sango-Kaku mi się pięknie zagęścił.
Tutaj w maju-czerwcu 2014, tuż po posadzeniu. Ledwo go widać. Wiosną 2015 przyciełam odrobinę takie długie baty, więc w 2015 zrobiła mi się palemka. Wiosną 2016 znów przyciełam, również te niższe partie i potem je powyginałam w łuk w dół i dzięki temu się ładnie zagęścił. Innaczej by pewnie poszedł bardzo w górę.

Lecę zobaczyć czy swojego klonika-dziwaka pokazujesz. A nóż Jan powie, że to rarytas hahaha.
W oflisowym ogrodzie 21:32, 30 paź 2016

Do góry
Z oflisowego fotek mam mało w dodatku w aparacie. Wczoraj zgrabiłam liście i to byłoby na tyle, cały czas pogoda jest przeciwko mnie ... Dzisiaj byłam w okolicznym lesie, zrobiłam fotkę trawy, która przypomina mi polecaną tutaj. Sami zobaczcie.
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 21:24, 30 paź 2016

Do góry
Niestety moja piękna złota jesień skończy się we czwartek! Potem w prognozie ochłodzenie i deszcze. brrr

Ogród i co dalej 21:17, 30 paź 2016

Do góry
a teraz efekty pracy przerywane deszczykiem na szczęście po skończeniu jej dopiero się rozpadało
Propozycja Nikity

nasza mała modyfikacja, bo ja zaczęłyśmy mierzyć to pergola co ma być po lewej stronie wchodziła w rabatę

wierzcie mi na słowo na żywo to o niebo lepiej wygląda i linie są symetryczne jaky Magda miała cyrkiel w oku
Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:16, 30 paź 2016

Do góry
mmh , co by tu zbroić

Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:14, 30 paź 2016

Do góry

Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:11, 30 paź 2016

Do góry
Napia napisał(a)
Uwielbiam Twój ogród I zdjęcia

Aga dziekuje
U nas w końcu słoneczko sie pokazało i od razu inaczej sie zrobiło
W weekend wsadziłam resztę wymieszanych cebulek , oj bedzie mieszanka na wiosnę W sumie po zimie każdy kolor w ogrodzie cieszy i tego sie trzymajmy )
Posadziłam też ponad 100 zamówionych tulipanów, podobną ilosć krokusów i masę przeróżnych czosnków . Sama sie zdziwiłam, ze tak sprawnie mi poszło , i .... przydałoby sie drugie tyle

Kilka póżnopażdziernikowych widoczków

Malutki pod lasem 21:09, 30 paź 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Kurcze ledwo żyję, ale wsadzone Udało mi się między kolejnymi ulewami powsadzać je, ciężko było, bo duże są, bryła ziemi wielka, mokra, ciężka, masakra

Za dnia stały dwa prawie trzymetrowe grabiszcza Zaczęłam walkę z trzecim, największym i najcięższym i niestety stało się to czego się obawiałam. Rozlany fundament Ale, że ja się łatwo nie poddaję, to wzięłam młot i rozwaliłam toto Na szczęście w nieszczęściu to było tylko tak wylane na jakieś 10 cm, a pod spodem znowu ziemia. Skończyłam po ciemku i zdążyłam przed kolejną ulewą
W domu rozbierałam się w drzwiach, bo cała byłam mokra i w błocie. Pralka i prysznic był szybko konieczny Ale za to teraz jak wyglądam przez okno, to stoją dumnie

Mała relacja zdjęciowa

no elegancko pracy nie zazdroszczę przy kopaniu,ale warto było się namęczyć dla takiego efektu
Ogród i co dalej 21:08, 30 paź 2016

Do góry
Trochę z opóźnionym zapłonem , ale wczoraj razem z Madzią - Nikitą realizowałam jej projekt linii rabatowej , bardzo jej dziękuję za pomoc !!!!!!!!!!!!!! super babka wszyscy co ją znają to wiedzą a Ci co nie znają muszą uwierzyć ! Karolcia - Popcarol niestety nie dojechała rozchorowała jej się córcia ale....... jak to Karola upiekła przepysznego jabłecznika wielkie dzięki a wyglądał tak

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:02, 30 paź 2016

Do góry
nicol21 napisał(a)
Seyru, jedno drzewo a różne wybarwienie.

Ewelina
- perfekcyjne wykonane ujęcie wybarwiającego się klona tej odmiany, dosłownie tak jak przysłowiowa książka pisze - a ta charakterystyczna rzecz co czyni Seryiu tak spektakularnym klonem o różnym natężeniu kolorów w przebarwianiu na jesień liści - nazywana jest "try color".
No nie ukrywam, że jest to bardzo pożądana cechą wśród ogrodników hodujących klony palmowe i dodam, że nie każdy klon te cechę posiada a jest to uwarunkowane czynnikiem genetycznym danej odmiany klona - ale trzeba przyznać że sam efekt tego zjawiska jest bajeczny.

pozdrawiam
Jan
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:00, 30 paź 2016

Do góry
Syla napisał(a)

Sylwia ogród przecudny. Właśnie weszłam, zobaczyłam zdjęcia i zostaję na dłużej.
I oczywiście mam pytanie. Co to za drzewo tak pięknie na żółto się wybarwił i z czego jest żywopłot z tyłu?

Rododendronowy ogród II. 20:55, 30 paź 2016

Do góry
...

Bardzo ci dziękuję. Pozwól, że skopiuję sobie u siebie twój post coby skorygować jego pielęgnację jak to taka wybredna sztuka.
Ale jaka piękna u ciebie. Osz... Tak cudnie kwitnący to ja go tylko raz miałam. Wrzuciłam u siebie jak mój teraz wygląda. Może znajdziesz chwilę jak oczy już odpoczną kiedyś. Znalazłam jeszcze na pąkach teraz taki delikatny biały meszek, nie wiem czy to naturalne czy już go coś je...
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6603-przerwa-na-kawe?page=112#post_7
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies