Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 17:56, 30 paź 2016

Madzenka napisał(a)
Bogdziu czy buki się już mocno u Ciebie wybarwione? U mnie sączę ciemne a tak czekam na Twoje Indian Summer

Chyba jeszcze za wczesnie na dokarmianie pataków, moga jeszcze buszować w ogrodach i na polach

Wszystko pokazywałam , o ptaszkach pisałam ale dla Ciebie jeszcze raz: Ptaki owszem maja co jesc ale trzeba je przyzwyczajac żeby wiedziały gdzie znajdą pożywienie zima.Zdjecia buków tez pokazywałam ale dla Ciebie dwa porównawcze rózniące sie o jeden dzień,widac ile lisci ubyło.

Pokazuje same robione przez okno bo nie chce mi sie wychodzic do ogrodu , lenistwo mnie ogarnęło.
Bogdzia 17:57, 30 paź 2016

Muszę troche ograniczyc pobyt na Ogrodowisku bo znów dokuczaja mi oczy, wybaczcie ze nie zajrze do Was.
yolka 18:21, 30 paź 2016

A ja dziś widziałam mały brązowy klejnocik w moim ogrodzie, o połowę mniejszy od wróbla, wyglądał jak kuleczka z postawionym pionowo malusim ogonkiem. Wikipedia mi mówi że strzyżyk, tylko do lasu ode mnie daleko, więc nie wiem,buszował w skalniaku, nie zdążyłam zrobić zdjęcia.

Czym pryskasz rh na skoczka?
jankosia 18:36, 30 paź 2016

Bożenko miejsce na kolejne drzewka mi się robi To znaczy zrobi się dopiero ale już małż nie ma nic przeciwko i ze dwadzieścia jabłonek sobie wykarczuję Jak tylko polanę wykoszę Czemu to już tak późno? Listopad zaraz, tyle jeszcze pierdół ogrodowych by się porobiło a tu ni ma, trza zakasać rękawy i do ciężkiej roboty się brać bo w sezonie nie ma na to czasu.
Ja ptakom jeszcze nie sypię do karmnika ale one wiedzą lepiej, pamiętają czy co, i już w nim buszują chociaż pusto. To samo bażanty. Dla nich zrobię inny karmnik dalej od domu bo mój bydlak to ma smaka na nie. Tule już tego upolował... Ale co zrobić? Przecież go nie zamknę. A one same przyłaziły pod karmnik i wybierały z ziemi to co inne ptasiory wyrzuciły w ferworze walki Sarny też już czują zbliżającą się zimę, widać że wydeptywane coraz bardziej przy paśniku chociaż też nic przecież jeszcze nie zanosiliśmy. W ogóle dokarmismy sarny tylko jak spadnie śnieg ale one widocznie pamiętają...

Buczki piękne. To nic że bardziej bure, to przez wodę.
Basilikum 19:01, 30 paź 2016

Bogdzia napisał(a)

Iza nie wprawiaj mnie w zakłopotanie , jaki uczniak? do jakiego profesora?

no jak to do jakiego, do tego z rododendrologii i Ornitologii
inka74 20:55, 30 paź 2016

...

Bardzo ci dziękuję. Pozwól, że skopiuję sobie u siebie twój post coby skorygować jego pielęgnację jak to taka wybredna sztuka.
Ale jaka piękna u ciebie. Osz... Tak cudnie kwitnący to ja go tylko raz miałam. Wrzuciłam u siebie jak mój teraz wygląda. Może znajdziesz chwilę jak oczy już odpoczną kiedyś. Znalazłam jeszcze na pąkach teraz taki delikatny biały meszek, nie wiem czy to naturalne czy już go coś je...
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6603-przerwa-na-kawe?page=112#post_7
Margarete 22:02, 30 paź 2016

Wpadłam tylko na momencik w pogoni za nowymi fotkami złoty h buków i są nowe.Śliczne widoki choć rzeczywiście widać jak im ubywa liści.
Nie musisz odpowiadać Bożenko. Oszczędzaj oczy
Madzenka 06:45, 31 paź 2016

Moje buki zatem całkowicie niejesienne jeszcze.....
Bogdzia 16:07, 31 paź 2016

yolka napisał(a)
A ja dziś widziałam mały brązowy klejnocik w moim ogrodzie, o połowę mniejszy od wróbla, wyglądał jak kuleczka z postawionym pionowo malusim ogonkiem. Wikipedia mi mówi że strzyżyk, tylko do lasu ode mnie daleko, więc nie wiem,buszował w skalniaku, nie zdążyłam zrobić zdjęcia.

Czym pryskasz rh na skoczka?

To na pewno strzyżyk , jest strasznie ruchliwy i zabawny z tym postawionym ogonkiem.Nie jest łatwo zrobic mu zdjęcie , ja mam tylko jedno choc próbowałam wiele razy. Opryskuję dowolnym srodkiem owadobójczym , jaki mam akurat w domu.Jola ale u mnie to tylko na Polarnachcie tak sie dzieje i tylko jego opryskuję, choc raz zdarzyło się i na Novej Zembli ale tylko raz.
Bogdzia 16:11, 31 paź 2016

jankosia napisał(a)
Bożenko miejsce na kolejne drzewka mi się robi To znaczy zrobi się dopiero ale już małż nie ma nic przeciwko i ze dwadzieścia jabłonek sobie wykarczuję Jak tylko polanę wykoszę Czemu to już tak późno? Listopad zaraz, tyle jeszcze pierdół ogrodowych by się porobiło a tu ni ma, trza zakasać rękawy i do ciężkiej roboty się brać bo w sezonie nie ma na to czasu.
Ja ptakom jeszcze nie sypię do karmnika ale one wiedzą lepiej, pamiętają czy co, i już w nim buszują chociaż pusto. To samo bażanty. Dla nich zrobię inny karmnik dalej od domu bo mój bydlak to ma smaka na nie. Tule już tego upolował... Ale co zrobić? Przecież go nie zamknę. A one same przyłaziły pod karmnik i wybierały z ziemi to co inne ptasiory wyrzuciły w ferworze walki Sarny też już czują zbliżającą się zimę, widać że wydeptywane coraz bardziej przy paśniku chociaż też nic przecież jeszcze nie zanosiliśmy. W ogóle dokarmismy sarny tylko jak spadnie śnieg ale one widocznie pamiętają...

Buczki piękne. To nic że bardziej bure, to przez wodę.

Juz widze Twoja zadowoloną minę ze bedziesz mogła posadzic co chcesz. A buki też beda????Podziwiam Ciebie i Krysię że nie boicie sie tak agresywnych psów, ja bym sie bała.A on nie bedzie dalej polował??? Sarenki pilnuj przed tym wszystkożercą.