Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:50, 16 wrz 2016

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Bardzo sielskie te widoki

Czy w balii nasypałaś pełno ziemi, czy tylko doniczki tam wstawiłaś. Pytam bo sama mam kilka takich wanienek i owalne i okrągłe. Jedna służy jako podręczny przechowalnik, reszta wisi na kołkach

Na spodzie ułożyłam doniczki do góry nogami, na to rzuciłam pocięte gałązki, potem kompost. Koszyczki wiklinowe wyłożyłam workiem foliowym, dno wysypałam perlitem, rośliny rosną w ziemi ogrodowej. Jako nawozu używam pałeczek. Sprawdzają się najlepiej. Jedną dawkę wkładałam w maju, drugą pod koniec lipca. Po roślinach widać było, że skończyły się witaminki.

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 20:42, 16 wrz 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Ok, super, to ja się piszę, tylko nie gwarantuję, że będą dobrą tłumaczką
Gdyby się udało to byłoby super Mogę się rozejrzeć za tanim noclegiem w okolicy, jeśli chcesz.
W przyszłym sezonie chcę się jeszcze wybrać do https://www.landhaus-ettenbuehl.de/
Może też reflektujesz?

Fajnie by było ale to dogramy bliżej wiosny

A tego czegoś nie znam, idę tam pobuszować na ich stronie

zostawiam dla was różę absolotnie bezkolcową, tegoroczny nabytek, bardzo ładnie rośnie, kwitnie obficie i wygląda jak bukiet kwiatów w doniczce

Smooth Buttercup

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:42, 16 wrz 2016

Do góry

Tyle, jutro świeże będą
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:41, 16 wrz 2016

Do góry
Od jutra ma być chłodniej. Aż trudno uwierzyć. Ma padać. Byłoby dobrze. Studnia chłonna zbierająca deszczówkę sucha. Zebrałam pomidory, trawnik skoszony. Innych prac ogrodowych nie planuję. Weekend może być leniwy.

Zakwitł na niebiesko pierwszy tojad. Drugi zakwitnie lada moment.

Zostawiłam na rabacie białe kosmosy, zbiorę nasionka, może same też się wysieją. Różowe i bordowe mocno zredukowałam.

Z okna kuchennego oglądam nadchodzącą jesień.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:41, 16 wrz 2016

Do góry
pierwsze kwitnienie wiosennej siewki trytoma się odrodziła z resztek i teraz postanowiła zaistnieć

ta odmiana zimowitów chyba najbardziej mi odpowiada bo ogromne i ładnie przybywa co roku......żebym ja tylko wiedziała co za one.... a bagienne kwitną w tym roku kiepsko..... albo mają już za dużo cienia, albo za mało wody.....

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:41, 16 wrz 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
[img

Ślicznie trawki świeca To czerwone to berberys Atropurpurea Nana?
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:39, 16 wrz 2016

Do góry

Stipy podarunkowe maja sie dobrze chociaz lekko ze mna nie maja... ciekawe czy przezimuja...

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:38, 16 wrz 2016

Do góry
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:36, 16 wrz 2016

Do góry

Najładniejsze z wszystkich moich hortensji - Silver Dolar

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:34, 16 wrz 2016

Do góry
Z zeszłego tygodnia...
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:30, 16 wrz 2016

Do góry
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:30, 16 wrz 2016

Do góry
O rany - tysiączek, nie mam nowych fot, ale mam z przed kilku dni. To najpierw niespodzianka : To nasze pisklaki (te zielone)

A teraz smutne - samczyk padł z wycieńczenia nad dziećmi... kuriozum normalnie, pod poidełkiem ma grobek, w poidełku kwiaty dla niego... Smutek jest ale dzieci są jego kopią
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:30, 16 wrz 2016

Do góry
podobno będzie padać, a u mnie grzybów jak po deszczu

zastanawiam się nad grzybniami jadalnych odmian bo te nie jadalne świetnie się czują w pobliżu plastrów i trocin
Ogród Loczka 20:28, 16 wrz 2016

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)

Oby krzaczek rósł z nim
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:27, 16 wrz 2016

Do góry
chwastowisko po sąsiedzku zniknęło i ogród od razu lepiej wygląda

nie wiem kiedy, ale jak tylko znajdę kiedyś trochę więcej czasu to nad kształtem tej rabaty muszę jeszcze popracować

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 20:25, 16 wrz 2016

Do góry
rozark napisał(a)

Chyba zapisze się do Polskiego Towarzystwa Różanego . Rozmawiałam wstępnie o wycieczce do Sangerhausen z prezesem Towarzystwa i zasugerował, że wynajmiemy autokar i pojedziemy razem zwiedzać to różane cudo Tylko nie wiem czy będzie tyle chętnych . Ciebie obsadziłam w roli tłumacza hi, hi

Ok, super, to ja się piszę, tylko nie gwarantuję, że będą dobrą tłumaczką
Gdyby się udało to byłoby super Mogę się rozejrzeć za tanim noclegiem w okolicy, jeśli chcesz.
W przyszłym sezonie chcę się jeszcze wybrać do https://www.landhaus-ettenbuehl.de/
Może też reflektujesz?

OGRÓD....niekończąca się opowieść i przygoda. 20:23, 16 wrz 2016

Do góry
I jeszcze za domem przy tarasie
Moja bajka 20:21, 16 wrz 2016

Do góry
Zrobiłam taką deseczkę z nr domu na furtkę. Ze starej dechy rzecz jasna, bo takie najfajniejsze .

dzięki patentowi Ewci z Ogródka Ewy można sobie wydrukować do decoupage co tylko się chce

np. nazwy róż
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:20, 16 wrz 2016

Do góry
Czytałam na różnych wątkach ze kiepskie w tym roku hortensje... no niestety moje również...
ale u mnie podejrzewam brak słońca, świerki rosna i cienia coraz więcej. oczywiście oprócz niedostarecznej ilości wody i nawożenia. Już drugi rok mi się nie chcą przebarwiać, a to vanille fraise - będę przesadzać

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:20, 16 wrz 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Dzięki Kasiulek. Ciekawa byłam co na ten tytuł powiesz. Ciut się nawet bałam, że może się zezłościsz . Ale sformułowania takiego użyłam w opisie i sami tak nazwali moje zgłoszenie. Zobacz co zrobiłam. Chyba jesień zaczynam czuć w kościach bo tak mnie powoli na hand made bierze . Dwustronna deseczka - wizytówka .

deseczka jest jakby nadgryziona zębem czasu, ale takie mają w sobie moim zdaniem to coś

No co Ty zwariowałaś - złości się na CIEBIE ? Chyba żartujesz - ja naprawde sie cieszę Twoim sukcesem Zreszta dziś wymysliłam nowy tytuł dla siebie na kolejne... cos
Deska w deskę ale to juz chyba mój tytuł ?
Ciesze się że niedługo się zobaczymy, u mnie weekendy obstawione do połowy października...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies