Hej, hej nie ma to jak wieczorna sesja ukochanych roślin po ciężkim dniu pracy
Heliotrop z nasion, cudowny ma zapach i rośnie w moim cieniu w przedogródku.
Bratki samosiejki
dzisiaj sprzątałam miejsce pod przyszły kompostownik. nie zrobiłam zdjęć jak to wygladało wczesniej ale byl dramat..chwasty na pół metra i porozrzucane kamienie i reszta kostki. ryłam 3 godziny..teraz jest tak
aktualnie kompostownik wyglada tak
pytanie mam, czy na spód położyć paletę aby była cyrkulacja powietrza? do tej pory rzucaliśmy wszystko jak popadnie, głownie są tam chwasty i zerwana darń. M przerzuci wszystko na nowe miejsce tylko czy jest jakaś wyższa szkoła czy poprostu rzucić i się będzie robić?
Udało mi się z natłoku chciejstw na wszystko, stworzyć naprawdę ładny, kolorowy, kontrastujący ogród. Nic się nie pokrywa, a wejście w kształcie kielicha z bukszpanu, Po prawej podwójnego.
Zdjęcia w dniu ukończenia ogrodu. Tak schodzimy z pracy i pozostawiamy porządek.
Ogród inny niż wszystkie moje ostatnie. Kolorowy, z tujami Danica i Miriam, świerkami 'Edith' i jodłami kaukaskimi. Wiąz 'Camperdownii' ma wodospadzie i kolorowo, dużo żółtych tui. Jest świerk 'Conica' i świderek z tui. Dużo wszystkiego, ale poukładane. Cisy cięte w kielichy i w diament. Wielki staw, w którym można pływać. Są też białe kamyczki, których nie znoszę, ale są.
Hej Kasiu, tak sobie tu przechodziłam przypadkiem i natknęłam się na Twoje pytanie. Myślę, że to nie są dziczki. One mają przeważnie inne listki i są zdecydowanie cieńsze. Twoja New Dawn się rozrasta
wczoraj wieczorem zrobilam jesienny wianek z chmielu. mam tego chyba jeszcze na 50 wiankow i zastanawiam sie co z tym zrobic, za bardzo nie mam czasu na zabwe hmm
Dzis wciachalam trawe spod hortek i uporzadkowalam warzywniak. Dynki laduja w spizarni a jedna w piecu
Na podstawie waszych uwag, zmniejszyłem trawniki, powiększyłem rabaty, dodałem szopę oraz miejsce na "plac zabaw" (huśtawkę / zjeżdżalnie)
Sztuczna trawa mnie nie przekonuje, może to gumowe podłoże na wyznaczonym miejscu by się sprawdziło.
Linie - jesteśmy otwarci na ciekawe propozycje
Ziemię nawoził już deweloper, więc wątpię czy cokolwiek przekopywali.