Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Odcienie zieleni 2 11:42, 13 paź 2016

Do góry
Efffa napisał(a)
Też przy wejsciu do domu

A można prosić z dalszej perspektywy?
Z Pszenicznej ... 11:40, 13 paź 2016

Do góry
zapomniałam o zdjęciu - kwitnie dalej, trochę go porozsadzałam bo rośnie duży i się pokłada, ale wiem już że można go ciachać... w przyszłym roku będę eksperymentować

Tu ma być ogród :) 11:39, 13 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ale zobacz jak ta trawa wygląda u Eweliny, gdy nie rośnie na otwartym słońcu.
Kupowałam sobie i jej więc wiem, że to ten sam carex.
Nawet w ubiegłym tygodniu byłam u niej i widziałam na żywo, dziwiłam się, że te same trawy w różnych warunkach wyglądają diametralnie różnie.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6891-odcienie-zieleni-2?page=11

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6891-odcienie-zieleni-2?page=32
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6891-odcienie-zieleni-2?page=41

Edytka dziękuje
Ale u mnie też na patelni ... może bliżej tarasu trochę w półcieniu ale 3/4 to pełne słońce ... Ale masz piękne zieloniutkie bukszpany A tam przy berberysie co za zieloniutką trawkę masz?
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 11:34, 13 paź 2016

Do góry
makadamia napisał(a)
Rozrysowałam, ale w pośpiechu nie wyszły mi proporcje, więc ani kształt mi nie pasuje do końca ani rozmieszczenie buksów.

hmm, na szarym tle kółka są wyraźne, a na zielonym - nie....
Ciekawe czemu
właśnie chciałam narysować tr linie która idzie przez wjazd samochodu.ale widzę że już jest.będzie super.brawo
Tu ma być ogród :) 11:33, 13 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ja też czekam i ... tak liczyłam na nie dzisiaj a tu klops

PS Pokazałabyś variegatę z bukszpanami?

Zrobiłam - u mnie Variegaty całkiem limonkowe bo są na zupełnej patelni od rana do wieczora

Ale zobacz jak ta trawa wygląda u Eweliny, gdy nie rośnie na otwartym słońcu.
Kupowałam sobie i jej więc wiem, że to ten sam carex.
Nawet w ubiegłym tygodniu byłam u niej i widziałam na żywo, dziwiłam się, że te same trawy w różnych warunkach wyglądają diametralnie różnie.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6891-odcienie-zieleni-2?page=11

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6891-odcienie-zieleni-2?page=32
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6891-odcienie-zieleni-2?page=41
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 11:24, 13 paź 2016

Do góry
Kamajla napisał(a)

Pieknie masz! Derenie uwielbiam! I nawet mam u siebie taki sam zestaw, o ile tam dalej to cisy są Czy to te cisy? Bardzo mi się podoba!
Wrzosowisko z carexami boskie!
W Gąszczu u Tess 11:23, 13 paź 2016

Do góry
Tess napisał(a)
Kochani, nie mogę obiecać, że będzie mnie tu więcej.
Ale mogę pokazać zaległe zdjęcia
Uwaga! Pokazuję też bałagany, to mój protest wobec dyktatu wymuskania i wychuchania

22 sierpnia. Widok ogólny.

To ja teraz dopiero czuję presję Twojego dyktatu.

Pulchny ten Twój ogród taki poduszkowy i klimatycznie cienisty. I ten dobór gatunków - miodzio.
NewLife w ogrodzie 11:09, 13 paź 2016

Do góry
Witam się u Ciebie w ogrodzie - siły masz jak widzę niespożyte że jeszcze tak z sadzeniem szalejesz w taki ziąb . Wypatrzyłam u Ciebie różyczkę którą i ja mam, wiesz może jak się nazywa i czy Twoja była szczepiona na pniu?
Chodzi mi o tą czerwoną:
LyraBea napisał(a)
Moje "biedronkowe" różyczki pięknie obsypały się kwiatem. Myślę, że to zasługa bananówki, której im nie pożałowałam po pierwszym (słabszym) kwitnieniu.

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 11:06, 13 paź 2016

Do góry
Rozrysowałam, ale w pośpiechu nie wyszły mi proporcje, więc ani kształt mi nie pasuje do końca ani rozmieszczenie buksów.

hmm, na szarym tle kółka są wyraźne, a na zielonym - nie....
Ciekawe czemu
Testowe dodawanie zdjęć 10:46, 13 paź 2016

Do góry
Witam, mały test

W Gąszczu u Tess 10:31, 13 paź 2016

Do góry
Tess napisał(a)

Te przy cisowym żywopłociku - nie mają wcale.

A te pomiędzy kulkami cisowymi też bezpośredniego słońca nie mają.
Tu mam przykład, jak działa na citronelki słońce: po lewej - brak bezpośredniego nasłonecznienia (zasłania pendula), po prawej - popołudniowe słońce dociera.

dokładnie mam to samo. One w sumie w ogóle słońca nie tolerują.

Piękne widoczki zapodałaś nam
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:20, 13 paź 2016

Do góry
makadamia napisał(a)
Aniu, Marta mówi o tym, na co i ja zwracałam Ci kiedyś uwagę

A na szerszych kadrach widać to lepiej:
żwirek ze środkowej rabaty sąsiaduje z buksami z lewej, a buksy ze środkowej rabaty sąsiadują przez podjazd ze żwirkiem (przepraszam, nie pamiętam już jakie są aktualne plany związane z tym fragmentem)

Jeśli chcesz pozostać przy tym projekcie, to odwróciłabym go stronami, w ten sposób:

ten żwirek z oczyszczalni pociągnęłabym aż do kostki i aż za podjazd, na środkową rabatę.
W ten sposób, ścieżką od furtki idzie się pomiędzy buksami, a samochodem wjeżdża się w żwirownię

ha, ha, zapomniałam że po lewej w projkecie ma być wzdłuż całej długości chodnika.
To co proponujesz jest świetnym wyjściem
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:14, 13 paź 2016

Do góry
Aniu, Marta mówi o tym, na co i ja zwracałam Ci kiedyś uwagę

A na szerszych kadrach widać to lepiej:
żwirek ze środkowej rabaty sąsiaduje z buksami z lewej, a buksy ze środkowej rabaty sąsiadują przez podjazd ze żwirkiem (przepraszam, nie pamiętam już jakie są aktualne plany związane z tym fragmentem)

Jeśli chcesz pozostać przy tym projekcie, to odwróciłabym go stronami, w ten sposób:

ten żwirek z oczyszczalni pociągnęłabym aż do kostki i aż za podjazd, na środkową rabatę.
W ten sposób, ścieżką od furtki idzie się pomiędzy buksami, a samochodem wjeżdża się w żwirownię
Lawendowy zawrót głowy 10:03, 13 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Jeszcze raz moja ulubiona dziura i okno )(

Jola co to za kolumnowe drzewo tam rośnie na lewo od trzmielinowych kulek?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:52, 13 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

widać?

Reniu
te rozczochrane graby bardzo mi się podobają!
nie cięłabym drastycznie przy pniu, tylko te pojedyńcze gałązki które odstają od ogólnego zarysu korony
podoba mi się też w nogach rozczochrane
są miskanty, a nasadzenia są rytmiczne, tylko po lewej niedokończone
skarpeta kostka to bardzo dobry pomysł, będziesz miała te swoje kostki i podkreślą jednoczenie rządek grabów, uporządkują rozczochrane grabiszcza
podzielam zdanie Iwonki, że efekt zobaczysz ja buksy podrosną i będą równymi kostkami
co do wypełnienia to najważniejsze by się powtarzało,
oczywiście korony grabów muszą się rozpoczynać na jednakowej wysokości, ale to wiesz

czyli niekoniecznie całkiem sztywne grabowe korony, a za to prościutkie kosteczki, rozczochrane trawy i kwiaty róż dołem
Ogród w remoncie 09:11, 13 paź 2016

Do góry
Drugim miejscem które muszę w miarę szybko zmienić jest mój widok z okna w pokoju który codziennie oglądam -to z czerwoną linią . Całe to miejsce jest b . ważne bo to tam ciągle przebywamy a tu nieciekawy widok na mało ciekawe komórki . Pod jabłonką stoi huśtawka i stół ,to tam pijam kawkę o świcie bo miejsce na altanę tylko wybetonowane i altany niet na razie . Zaraz obok wraz ze skarpą oczko wodne -też muszę coś z nim zrobić .
Ta czerwona linia to tam chciałabym jakoś przesłonić te komórki . Trochę ciasno bo musi zostać miejsce żeby wyjechać z garażu
Mój ogród pod lasem 09:03, 13 paź 2016

Do góry
Gosia musisz się zastanowić co być chciała z tymi Nigrami, jak one mają się układać, bo opcji może być kilka. Spójrz niżej na dwie najprostsze.

Mi się wydaje, że w chwili obecnej, to im tylko lekka korekta by się przydała, a nie mocne cięcie.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 08:48, 13 paź 2016

Do góry
Kamajla napisał(a)
W zeszłym tygodniu zdjęliśmy darń w nowym miejscu, ale przez cały tydzień nie miałam jak obsadzić...

Dzień dobry Kamilko, własnie zauważyłam, że mamy podobny kształt rabaty. Co będziesz tu sadzić?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:44, 13 paź 2016

Do góry
Właśnie tutaj chciałabym coś niedużego o żółtych liściach. Teraz rośnie tam leszczyna aurea ale jest do przesadzenia. Na tle tej kratki, docelowo bedzie też bluszcz, już zaczyna się piąć. Między cyprysikamu kolumnowymi jest ok.2,5m szerokości budynek w tle ma ok.3m. Niżej trzmielina na pniu białozielona. Na dole bukszpany i carexy + pomarańczowe żurawki. Między dwoma cyprysikami po prawej stronie planuję niską tuję złotą na pniu a pod nią kwiatki sezonowe żeby było trochę koloru. Dalej na prawo lustrzane odbicie tak aby rabata była symetryczna. Czy waszym zdaniem ma to sens?
Pozdrawiam Asia

Taki plan...
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 08:43, 13 paź 2016

Do góry
- tu juz zaczęłam nową linie nasadzeń - dobrze, że się wsztrzymałam, bpo faktycznie może lepiej dać szerzej bkusy w trawce a resztę pociągnąć trawnikiem i/lub kamyczkami

Czy te zdjęcia mogą być???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies