Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Mala_Mi 23:19, 26 paź 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale ładna

A ja tak w kącie posadziłam
Mala_Mi 23:19, 26 paź 2016

Alicja169 napisał(a)

Ten klon jest przepiękny, jak długo go hodowałaś ?

Od jesieni 2009
Mala_Mi 23:25, 26 paź 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Masz same rarytasiki na topie. Parocja, enkiant etc.

Pochodzą z etapu kupić coś co reklamowane i ładne ... po odkryciu, że na internecie można robić zakupy Niestety trochę tych wynalazków nie przetrwało ... np. judaszowiec i ..ot skleroza.. zapomniałam nazwy.. Ale to co przetrwało cieszy bo trochę inne
Z tego okresu fascynacji zakupami na necie mam kalinę Watanabe co jest inna, Itea, orszeliny, barbule..

I moje drzewka owocowe czyli jabłonki kolumnowe też ślicznie się przebarwiły
Mala_Mi 23:28, 26 paź 2016

Margarete napisał(a)

Parocja piękne ma skrzydła, klonik przed domem bossski i jaki juz wyrosnięty a aleja Konstancji z liścmi na trawie nie do podrobienia.
U mnie też wybarwiają sie powoli rosliny i te w ogrodzie i te w zapożyczonym krajobrazie lasu za płotem.
Enkianty podziwiałam ostatnio w Arboretum w Rogowie - obok klonów są tam kolejną gwiazdą jesli chodzi o wybarwienia jesienne.

Czasu na ogród też mam niewiele albo wcale...cóż, wiosną i latem sobie odbije jak dzien bedzie dłuższy.
Piekny krajobraz Podkarpacia pokazałaś, cudnie tam u Was, u nas gdzie nie spojrzysz to róno jak stól. Fajnie macie
Buziaki!

Małgosiu, Ty jak zawsze wszytko przelecisz uważnie od deski do deski.. podziwiam

Ja nie czytam ..nie łażę.. bo po całym dniu od rana do nocy na kompie, mam wstręt do komputera.. aż łeb trzaska... wiec ograniczam siedzenie.. U siebie piszę by nie odejść w niepamięć ..

Z przebarwień które zachwycają .. to azaloia pontyjska.. najładniej z wszystkich azalii się przebarwia.

Mala_Mi 23:31, 26 paź 2016

Basilikum napisał(a)
Rzeczywiscie jak ptak mm nadzieje, ze nie odleci

Uwiązany

jankosia 23:41, 26 paź 2016

Parocję to już w zeszłym roku u ciebie chwaliłam to w tym sobie daruję żeby nie zapeszyć Sama mam ją na liście zachcianek ale póki co nie było okazji. Natomiast enkiant? Wow. Nigdy nie zwracałam na niego uwagi w szkółkach bo o taki wrzosowate to to, jakieś dzwoneczki, jakieś coś. Ale jak go zobaczyłam ostatnio na żywo to szczena mi opadła. Niesamowite jesienne kolory. No i kto go ma? No oczywiście że Anka Bossski jest
To może jeszcze masz coś co skradło moje serce jesiennymi barwami? O kalinę olcholistną pytam
Mala_Mi 01:09, 27 paź 2016

jankosia napisał(a)
Parocję to już w zeszłym roku u ciebie chwaliłam to w tym sobie daruję żeby nie zapeszyć Sama mam ją na liście zachcianek ale póki co nie było okazji. Natomiast enkiant? Wow. Nigdy nie zwracałam na niego uwagi w szkółkach bo o taki wrzosowate to to, jakieś dzwoneczki, jakieś coś. Ale jak go zobaczyłam ostatnio na żywo to szczena mi opadła. Niesamowite jesienne kolory. No i kto go ma? No oczywiście że Anka Bossski jest
To może jeszcze masz coś co skradło moje serce jesiennymi barwami? O kalinę olcholistną pytam

Kaliny takiej nie mam, ale pięknie przebarwia się orszelina i oczary
Kasya 05:46, 27 paź 2016

Mala_Mi napisał(a)

Dzioba nastawiam do buziaków

I panorama.. najbardziej świeci parocja (w oddali taki ptak z rozłożonymi skrzydłami

Rzeczywiscie fajna ta parocja zaraz odleci
I cały ogród kolorami zachwyca i wcale nie żal ze kwiatów mniej
a nie masz przypadkiem kAliny bodnantskiej ?
Madzenka 06:44, 27 paź 2016

Nie pamiętałam ze masz paprocję. Cudownie się wybarwia jesienią, jak widać to drzewo odlane do małych ogrodu, mus o nim pomysleć

Ale najpiekniejszy klonik przy wjesciu!
Pszczelarnia 10:01, 27 paź 2016

Mala_Mi napisał(a)

Pochodzą z etapu kupić coś co reklamowane i ładne ... po odkryciu, że na internecie można robić zakupy Niestety trochę tych wynalazków nie przetrwało ... np. judaszowiec i ..ot skleroza.. zapomniałam nazwy.. Ale to co przetrwało cieszy bo trochę inne
Z tego okresu fascynacji zakupami na necie mam kalinę Watanabe co jest inna, Itea, orszeliny, barbule..

I moje drzewka owocowe czyli jabłonki kolumnowe też ślicznie się przebarwiły

Dlaczego judaszowiec nie przetrwał (pytam, bo mam 2 sztuki i już drżę)?

Jabłonki mają się dobrze, widzę. Moje oczko w głowie.

Też mam 'Watababe' - śmieszna jest w tej swojej mini wielkości.