Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Spotkanie u Szmitów 18 sierpnia 2012 22:25, 17 sie 2012

Do góry
Życzę wszystkim udanej zabawy i czekam na tysiące zdjęć stamtąd
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:24, 17 sie 2012

Do góry
Jak chcesz to Cię kopnę
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:22, 17 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Dzisiaj był dzień relaksu. Powolutku cięłam sobie kwiatek po kwiatku w 18 lawendach... Słońce świciło, było cieplutko, lawenda pachniała.... Wypoczęłam

A M kosił i wertykulował trawkę.

A ta rabatka dostała kołnierzyk z miniaturowych host. pewnie za rok będę wykopywać, ale róże łyse po chorobie i mnie drażniło to wolne miejsce pod rózami, trytomami i laurowiśnią

Ja też dzisiaj działałem przy lawendzie, ale trawnika wertykulować latem nigdy nie będę! Raz to zrobiłem i miesiąc się pozbierać nie mógł Twój wygląda jakby nic się nie stało
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:20, 17 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

ja tez bym chciał takie obwódki ale nie wiem gdzie

Kondzio.. masz taki duży ogród, że na pewno znajdziesz miejsce!
Najgorzej ze ja wypalony jestem I nie mam pomysła

A nie jedziesz czasem jutro do Szmitów? U nich byś znalazł duuuużo inspiracji - jak nie to w poniedziałek na pewno ogród Alinki Cię natchnie
Nie jade zadaleko ale bedziemy u Alinki moze mi pomozecie troche
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:17, 17 sie 2012

Do góry
Safoya napisał(a)
Sebek twój ogród pięknieje w oczach. Pamiętam twoje pierwsze wpisy. Aż niewiarygodne jakiego postępu dokonałeś. Kompozycja z żurawkami na żwirku i reszta w tle pięknie wygląda.

Dziękuję - dawno Cię u mnie nie było
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:16, 17 sie 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)

ja tez bym chciał takie obwódki ale nie wiem gdzie

Kondzio.. masz taki duży ogród, że na pewno znajdziesz miejsce!
Najgorzej ze ja wypalony jestem I nie mam pomysła

A nie jedziesz czasem jutro do Szmitów? U nich byś znalazł duuuużo inspiracji - jak nie to w poniedziałek na pewno ogród Alinki Cię natchnie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:16, 17 sie 2012

Do góry
Sebek twój ogród pięknieje w oczach. Pamiętam twoje pierwsze wpisy. Aż niewiarygodne jakiego postępu dokonałeś. Kompozycja z żurawkami na żwirku i reszta w tle pięknie wygląda.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:14, 17 sie 2012

Do góry
Obwódki mam, ale tutaj jak pisałem będą kanciaste Szkoda tylko, że są takie brzydkie, ale kiedyś będą ładne...I tak cud, że większość bukszpanów się przyjęła....

Hortensje będę wyprowadzać wysoko, przywrotniki obiecała mi Alinka (mamy spotkanko w poniedziałek ) - jeszcze potrzebne mi będą kocimiętki - chyba jednak je wybiorę - dzisiaj zrobiłem sadzonki lawendy - jak się przyjmą to najwyżej wymienię

A teraz prośba - może któryś zjazdowicz co jedzie do Kapiasów ma wysoką kocimiętkę i będzie ją dzielić? Mam duuużo do zaoferowania na wymianę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:04, 17 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Oooo - jesteś Czyli teraz Madżenka niech się martwi czy jej będę dziękować czy ją znienawidzę
Tak czy inaczej będę działać - jeszcze w tym roku

No jestem Przecież milczeć nie będę, jak mi znienawidzenie groziło...
Madżence przyjdzie nam dziękować! I to jak!
A skąd tyle bukszpaników weźmiesz.... ?... Może pospołu kupimy?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:58, 17 sie 2012

Do góry
Oooo - jesteś Czyli teraz Madżenka niech się martwi czy jej będę dziękować czy ją znienawidzę
Tak czy inaczej będę działać - jeszcze w tym roku
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:54, 17 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
No i teraz nie wiem Evchen czy Ci dziękować czy Cię nienawidzić za znalezienie tej strony Przyczyniłaś się do kolejnej zmiany frontu... Oto inspiracje

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=209994

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=191049

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=0111850

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=0263196

Do czego zmierzam ? Zostaną hortensje SD, cisy i bukszpany też Żywopłocik bukszpanowy będzie kanciasty (ciekawe za ile lat przy jego obecnym stanie?) Jednak zauroczyły mnie te przywrotniki, lawenda i kocimiętki - no i na pewno pojawią się na froncie przywrotniki przeplatane z - no właśnie czym - lawendą (która u mnie nie za bardzo chce rosnąć) czy pokładającą się kocimiętką, bo dałbym tą wysoką....Proszę doradźcie Skłaniam się bardziej ku kocimiętce, bo zakwita wcześniej i jest mniej wymagająca.

I jeszcze jedno zdjęcie - wyzwanie dla Danusi Dla mnie to niemożliwe stworzyć takie dzieło sztuki

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=248161

No fiesz...?.. mnie znienawidzieć????

To nie moja wina.. wszystkiemu winna Madżenka, to ona Gap-owy wirus rozsiała... z doskonałym skutkiem jak widać... ale ja też wymiękłam po obejrzeniu tych zdjęć....... chociaż jedną taką rabatkę mieć...
Ale inspiracje piękne, prawda?... Ale obwódki bukszpanowe, to już chyba raczej są kultowe u nas?.
Sebciu.. to wpadliśmy chyba oboje w tego Gapa......
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:52, 17 sie 2012

Do góry
butterfly napisał(a)
No tak, tytuł wątku do czegoś zobowiązuje...
Kolejne rewolucje !!!

MNie się podoba i lawenda i kocimietka, ale skoro ta druga się pokłada...

A może zrób tak jak na tym zdjęciu z hortensjami? w połaczeniu z trawami?

No właśnie nie wiem - bo miało być futerkowo, a znów zmieniłem zdanie Może nad tym bym posadził miskanty morning light?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:50, 17 sie 2012

Do góry
Na razie dzisiaj znów próbowałem podłatać moje obwódki bukszpanowe sadzonkami - oby się przyjęły...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:40, 17 sie 2012

Do góry
No i teraz nie wiem Evchen czy Ci dziękować czy Cię nienawidzić za znalezienie tej strony Przyczyniłaś się do kolejnej zmiany frontu... Oto inspiracje

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=209994

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=191049

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=0111850

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=0263196

Do czego zmierzam ? Zostaną hortensje SD, cisy i bukszpany też Żywopłocik bukszpanowy będzie kanciasty (ciekawe za ile lat przy jego obecnym stanie?) Jednak zauroczyły mnie te przywrotniki, lawenda i kocimiętki - no i na pewno pojawią się na froncie przywrotniki przeplatane z - no właśnie czym - lawendą (która u mnie nie za bardzo chce rosnąć) czy pokładającą się kocimiętką, bo dałbym tą wysoką....Proszę doradźcie Skłaniam się bardziej ku kocimiętce, bo zakwita wcześniej i jest mniej wymagająca.

I jeszcze jedno zdjęcie - wyzwanie dla Danusi Dla mnie to niemożliwe stworzyć takie dzieło sztuki

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=248161
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:28, 17 sie 2012

Do góry
Dzisiaj dość długo pracowałem w ogrodzie, ale jest lepiej Przesadziłem słoneczniczka i rozwara - w ich miejsce powędrowały siewki jeżówek, bo rosły obok. Mam nadzieję, że w przyszłym roku doczekam się kwiatów

Tutaj po lewej dosadzę trzy wrzosy - tylko jakie? Takie jak po prawej czy różowe?

Dzisiaj wykulkowałem lawendy - nie wiem czy nie za późno, ale trudno. Dostały od razu piachu

Ogród z lustrem 21:08, 17 sie 2012

Do góry
Ale ten ogród pięknieje z dnia na dzień - za każdym razem wygląda wszystko inaczej
Mój 4 arowy azyl... 20:32, 17 sie 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Kto zna tę roślinę?

A może to tojeść kropkowana?

A wiesz Sebku, że to moze być tojeść!, tyle że nie kropkowana ale pospolita! - też taka istnieje
Liście bardzo podobne, sposób rozmnażania za pomocą rozłogów ten sam, tylko w kwiaty uboższa!
Podobno tojeść kropkowana ma tendencje do dziczenia, więc może to jest TO!

mam tego całą rabatę.. to tojeść.. orzęsiona... bez kwatków też ją rozpoznałam .... ładniesieprzebarwia jesienią..... kwitnie długo... ale mam jej za dużo.. jest odmiana o ciemnych lisciach..... moja jest taka jak twoja
zielonastrefa 20:14, 17 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Magnolia....A ile tam piszą o hortensjach i żurawkach - coraz fajniejsza ta gazeta

nomm, Magnolia , dziś ją od M dostałam, więc tylko pobieżnie zdążyłam obejrzeć, to prawda jest artykuł o hortensjach i o żurawkach

lubię jeszcze Mój Piękny Ogród
Ogrodnik mimo woli 19:58, 17 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

Aniu - pozwalam sobie wklejać Twoje metamorfozy do tego wątku ku pokrzepieniu serc

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1251-metamorfozy-ogrodowe?page=16#post_9

Sebek wielkie dzięki
Też chciałam to zrobić, ale walczę z czasem ,a raczej z jego brakiem

Basiu...... sama nie wiem co jeszcze wymyslę, ale mam sporo miesc któe wymagaja przeróbki.
Na chwilę obecną z pilnych rzeczy do zrobienia..to porawić czyt. zmienić rabatę rpzy północnej scianie..tam gdzie pies sobie kopie.. kopać będzie, ale muszę zmienić ... wygląda brzydko i moi goście , za co im dziękuje, tego szpetnika nie pokazali (wyjatek to Misiek leżacy w tej rabacie)

Miejsce z budleją i naparstnicami, za skalniakiem... mały koszmarek..... do przeróbki cały

Koniec rabaty za sklaniakiem..czyli dziki kacik dla ptakó.. moze i dizki, ale teraz jest paskudny.

Dalsza część wojny z jeżynami w jodłach.... co sieda podścielić matą i nasypać kory, bo już nie ma jak walczyć w tym gąszczu z zielskiem..

Wzdłóz cyprysów.... wyciąć kanscik.. czyli dać obrzeże i wysypać cyprysy korą.. i za nimi też jak przy jodłach...

Mam dwie piękne róze zadołowane we wsiowym... muszę jeszcze jedna rabatę rózana zrobić prostopadle do tej co zrobiłam przyu ognisku i wydrzeć z gąszczu róże... i inne okazy które są tam gdzie nie powinne..

Wsiowy to cały do przemeblowania....

Przesadzić róże spod ogniska.. do projektowanego końća rabaty rózanej..

Przesadzić jabłonkę spod tarasu.... i ją ładnie wyprowadzić.....

Przerobić kompostownik..

Za laejką ulubiona KOnstancji.. koniec rabaty nie skońćzony.. leży góra ziemi...do zagospodarwoania.... i wykończyć przy choinkach, bo trawy tam się nei da kosic......

Przedogródek mi się nei podba...coś z nim zrobię.. nie wiem co...

Zostało mi się jeszcze 7 wielgaśnych kamieni (największe..) zrobię z nich rabatę żwirowa włąnczając w nią wiąz... tzn z tych kamieni zrobię 2 rabaty.... pomiędzy kamienie komponują mi się trawy.... (akceptacja pomysłu przez Danusie bałam sie moich pomysłów)

Basiu to tak w pierwszym momencie co mam zrobić..... życia mi chyba braknie...

O trawniku który przerósł jakaś idiotycznątrawą nie wspominam.... będę wyrywać i dosiewac... moze sieuda bez ponownego robienia całego trawnika.... A teraz mnei skrzycyzcie, ż trawnik śliczny.. wcale nie jest śłiczny... dla mnie jest taki sobie....

W warzywniku musze przesadzić truskawki.. i za warzywnikeim i szklarnia uporzadkować..... bo wszystko sie przewala......

Acha pod wierzbąposadzę mojąrozsadę dąbrówki..... niestety korę pies rozsypuje po całym trawniku. a dąbrówkę może drapać ile wlezie.. jej nic nie bedzie...

Acha i rabatę z wrzosami musze przerobić i to w pierwszej kolejnosći aby posadzić hortensję od Finki....

Częśc obwódek muszę przsunąć, bo roślinki się rozpychają......

Wole nie myśleć ile jeszcze bo głowa boli..........

No, lista obszerna, nie powiem, ale z Twoim tempem to w mig się z tym uporasz i ... zaczniesz od nowa)) Ogrodnicy juz tak mają, że praca nigdy nie przerobiona

zielonastrefa 19:56, 17 sie 2012

Do góry
Magnolia....A ile tam piszą o hortensjach i żurawkach - coraz fajniejsza ta gazeta
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies