A wiesz Sebku, że to moze być tojeść!, tyle że nie kropkowana ale pospolita! - też taka istnieje
Liście bardzo podobne, sposób rozmnażania za pomocą rozłogów ten sam, tylko w kwiaty uboższa!
Podobno tojeść kropkowana ma tendencje do dziczenia, więc może to jest TO!
mam tego całą rabatę.. to tojeść.. orzęsiona... bez kwatków też ją rozpoznałam .... ładniesieprzebarwia jesienią..... kwitnie długo... ale mam jej za dużo.. jest odmiana o ciemnych lisciach..... moja jest taka jak twoja
Aniu asc, rozszyfrowana wczoraj tojeść nie rośnie u mnie tylko u mojej siostry w Kanadzie. Tam tego mnóstwo, bo to ich rodzima roślina, tylko siostra nazwy nie znała. A że dociekliwa jest, o pomoc się do mnie zwróciła, a ja ani w ząb - dlatego zdjęcia na forum wstawiłam))
No i wspólnymi siłami...
Aniu asc, rozszyfrowana wczoraj tojeść nie rośnie u mnie tylko u mojej siostry w Kanadzie. Tam tego mnóstwo, bo to ich rodzima roślina, tylko siostra nazwy nie znała. A że dociekliwa jest, o pomoc się do mnie zwróciła, a ja ani w ząb - dlatego zdjęcia na forum wstawiłam))
No i wspólnymi siłami...
No i wspólnymi siłami...
Wraz z M walczyłam dziś z korzeniami pnącej róży, która mi wymarzła. Trzymałam ją tak długo, bo miałam nadzieję, że może..., a nuż... odbije. Przeliczyłam się. Mam miejsce i na razie myślę co tam posadzić
Kwiaty wieczorową porą... osróżka kwitnie ponownie