Juleczko i Spółka .. Dawno się tak nie uśmiałam płaczę z tego rechotania a zaczęło się od parówy pięknie nazwanej przez Toszkę double condition .. dawno takiej ładnej nazwy na tak prozaiczną " rzecz" nie usłyszałam
A potem była miłość Figulicjana do Luleczki i zatąpienie jej lepszejszym gabarytowo wyborem jesteście niemożliwe
A chcę zapytać o to cudo Juleczko
I jakie gabaryty, stanowisko itepe choć skoro rośnie u Ciebie , to pewnie raczej gigantem nie jest
Ps..jak tam powrót do pracy ?? żyjesz ??
Dzień dobry, przepraszam iż od razu wołam o pomoc jednak nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na mój problem. Od jakiegoś czasu coś zżera moje liście, nie umiem stwierdzić co bo żadne szkodniki z przeglądanych przeze mnie katalogów nie pasują. Nie zauważyłem żadnych robaczków na liściach tylko czarne malutkie kulki widoczne na zdjęciu nr 3 i raz pomarańczową jednak był to odosobniony przypadek. Z góry dziękuję za wszelką pomoc! Pozdrawiam
Jak najbardziej spodobał mi się Twój pomysł z tą rzeką, nie wiem jeszcze czy żurawka, konwalnik, dąbrówka czy ciemna paprotka będzie - ale będzie
Kolor magenta jest wspaniały ale myślę że w japońcu przejdę na purpurę, tym mnie zainspirowałaś - tak by pasowało do klonu japońskiego. Zreszą o magenta myślę przy różowej rabacie... Zwłaszcza że konewka - bajka!
A zaklinałam się wczoraj że skończyłam ogród
Diamant Rouge to jedna z niższych hortensji, raczej należy ja traktować jako taki cukiereczek będący kontrastem dla innych hortensji ( przebarwia się najintensywniej ze wszystkich odmian), Kwiaty mimo wszystko małe, wyjątek stanowi moja rekonwalescentka z warzywniaka - jest to największy kwiatostan Diamant Rouge jaki do tej pory widziałam, jest w cieniu więc jeszcze się nie przebarwia
Co do ostatniego pytania- Vanilka jako całość bardziej spektakularna
Tobie Kasiu rady niepotrzebne bo jesteś doskonała w tym co tworzysz, ale mając na uwadze magentową konewkę, tak jak radziłam w ogrodzie tak tutaj piszę - pomaluj chociaż kawałek ściany na "magenta" i dodaj magentowych żurawek "jako sucha rzeka".
Ależ jestem ciekawa efektu. Tylko co japońskim stylem w tym zakątku? Chyba może być?