Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

gobasia 10:13, 22 lis 2016

Kindzia napisał(a)
Wieczorem je ścięłam, następnego dnia oberwaliśmy im liście
Mieliśmy też miłą, wieczorną wizytę Figo tylko z daleka obwąchiwał

Tuptuś ..pierwsza klasa ....wiecie co ,ja widziałam jeża tylko jeden raz w życiu... może u nas jest ich mniej?
Kindzia 10:17, 22 lis 2016

Bogdzia napisał(a)
Jeżyk śliczny i ładne zdjecia zrobiłas, trzeba było go nakarmic bo zaraz zima niechby niał zapas tłuszczyku. Żeby o tej porze roku takie róze miec to juz chyba czary uprawiasz.Buziaki.

Nakarmić...cholewcia, nie pomyślałam
I zaraz poszłam czytać co takiemu jeżowi bym mogła...banana miałam, czytam, że kocią karmę...o psiej nie piszą, a tylko taką mam stale na składzie...można spróbować było...będę pamiętać na przyszłość.
Te róże były ścinane na sam koniec października, nie stresuj się Bogdziu, dzisiaj już by takie ładne nie były
Kindzia 10:22, 22 lis 2016

jolanka napisał(a)
Kasiu, oj zaniedbałaś O. ale ogród zdecydowanie nie Piękna była jesień u Ciebie, teraz widzę plany na rok następny i czekanie na wiosnę

Trochę jeszcze koloru jest, żółci tylko ubyło. Na borówkach jeszcze liście są i azalie japońskie też ładne kolory mają. Drzewa, praktycznie za wyjątkiem Nigry, która i tak dużo stosunkowo zrzuciła, gołe jak święty turecki
Do tych planów, mimo, że to nie jakaś wielka rewolucja, podchodzę jak pies do jeża...na razie mi się nie uśmiecha znowu rozkopywać ogrodu, nawet w tak małym zakresie. Ale pocieszam się, że jak to zrobię, to już nic, koniec! Już nie chcę corocznych przemian Mam nadzieję, że zima będzie jak trzeba i zatęsknię za robotą w ogrodzie do wiosny
Kindzia 10:32, 22 lis 2016

kasja83 napisał(a)

Chciałoby się zaśpiewać...Dokąd nocą tupta jeż....

Dobrze, że wróciłaś

Fajny był Widzieliśmy jeszcze małego, przechodził sobie przez naszą drogę, ale zdjęcia nie mam. Wtedy wracaliśmy właśnie do Zabrza.

Ja też się cieszę, znowu się wkręcam
Kindzia 10:34, 22 lis 2016

polinka napisał(a)
Cześć Kasieńko

Pażdziernikowe foty aż tętnią kolorem, przyjemnie nacieszyć oczy.

Cześć Polinko

Teraz właśnie spojrzałam za okno w pracy, rośnie tam sobie wierzba płacząca i zdziwiona jestem, że jeszcze tyle liści ma. Żółtawe są ale i zielonych jeszcze sporo. U mnie w Pszczynie już pusto...
Marta 10:37, 22 lis 2016

Kindzia napisał(a)
U mnie w porządalu wszystko Nie leniłam się, pomijając forum Ogrodowo mam właściwie wszystko zrobione na teraz (oprócz zachwaszczonej skarpy...nie miałam do niej weny). Byliny pociachane, liście na bieżąco sprzątane, róże przygotowane na kopczykowanie, trawy też do zimy przygotowane. Młode magnolie na okrycie jeszcze czekają i tegoroczne wrzosy. Na razie pogoda kwietniowa się zrobiła i być może magnolie za tydzień dopiero do okrycia będą.
Miałam też weekend wnusiowo-Małgosiowy i Małgosiowy Teraz też mi się przyjemny zapowiada : droszkowsko-buczkowicki

Nawet zaczęłam już w jednym domu mycie świąteczne, muszę sobie weekendy rozplanować, nie tylko robotą żyje człowiek

Widzę, że zaległości zdjęciowe października sięgają...
To koniec października najpierw będzie

jpg[/img]

Piękny trawnik i rabata hortensjowa Taki trawnik to moje marzenie. Fajnie, że jeż do Ciebie zagląda, u mnie też się pojawia. Niech się częstują do woli ślimakami
Kindzia 10:39, 22 lis 2016

gobasia napisał(a)

Tuptuś ..pierwsza klasa ....wiecie co ,ja widziałam jeża tylko jeden raz w życiu... może u nas jest ich mniej?

Radochę mieliśmy
Tam drugi raz w ciągu 5 lat jeża spotkaliśmy, ale w Zabrzu, pod blokiem, wieczorami sporo ich chodzi. Rodzinki całe Mam obok plac zabaw przedszkola i tam trochę chaszczy jest, mają miejsce na zimowanie.

Jeden raz tylko? Szkoda. Pamiętam nasz pierwszy obóz sportowy. Tam nam do śpiworów wchodziły Trzeba było uważać jak się spać kładliśmy A to było w lubuskim, blisko Kasi, która teraz do mnie przyjeżdża
Kindzia 10:46, 22 lis 2016

Marta napisał(a)

Trawnikiem zajmuje się eMuś, ja tylko preparaty przez neta zamawiam, bo sklepowo-komputerowo bardziej biegła jestem. Hortensje mi będą latać całą zimę po placu, ale jakoś nie potrafię ich ciachnąć przed zimą dla porządku...
Dziękuję za miłe słowa
U nas jeże to rzadkość, u mnie nie mają warunków do zimowania w ogrodzie, ale za ogrodem i owszem Mam nadzieję, że te zostaną, nawet bym im jakiś liściowo chaszczowy bałagan gdzieś w kącie naszykowała...
BasiaLT 13:58, 22 lis 2016

Witaj Kasiu miło cię widzieć po tak długiej przerwie. Jeże psią suchą karmę bardzo lubią, nieraz przychodziły do nas nocą i się dobierały do miski psa.
Basilikum 14:36, 22 lis 2016

Kocia tez lubia