Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podwórkowa rehabilitacja 17:50, 09 paź 2016

Do góry
bleebla napisał(a)
Cudownie brzozy uchwiciłaś. Każde zdjęcie pieknie, a pozwolę sobie zacytować mój nr 1.

Dziękuję
A tak z ciekawości- które lepsze to co zacytowałaś czy to? ( nie wstawiałam go jeszcze) Różnice niewielkie ale jak tak później oglądałam to chyba to drugie ciekawsze?

Ogród z koniczynką 17:47, 09 paź 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)
Nie mogłam usiedzieć na d...musiałam coś zmienić...Poszerzyłam rabatkę, która powstała na początku lata, była za wąska i ta nieproporcjonalność była wkurzająca...

więc łopatę w dłoń i poszerzyłam..

rosła tu tawuła japońska, maleńkie bukszpaniki, dosadziłam astry niebieskie (marcinki) i jeszcze zostawiłam miejsce na białe wrzosy...

Kawał dobrej roboty ale coś czuję że to nie koniec poszerzania
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:43, 09 paź 2016

Do góry
Podziwiałam go więc dlatego nabyłam. Wielki, ale kolor widoczny z daleka.

Tutaj się nieco wyłożył

Tutaj w mieszance, najbardziej fajne sadzenie

Podwórkowa rehabilitacja 17:39, 09 paź 2016

Do góry
Cudownie brzozy uchwiciłaś. Każde zdjęcie pieknie, a pozwolę sobie zacytować mój nr 1.

ryska napisał(a)
System automatycznego nawadniania 17:37, 09 paź 2016

Do góry
Nie mam za bardzo w czym mam zrobić te łuki ale zaznaczyłem miejsca w których mają być zraszacze. Czy tak powinno być?
Mirkowy ogród (początki) 17:33, 09 paź 2016

Do góry
Dzisiejsze wykopki. Dalie wykopane może za wcześnie ale liście zważone przez mrozek i bałam się o karpy aby mi nie przemarzły.Haniu czy wiosną można je podzielić?

Ogród z koniczynką 17:21, 09 paź 2016

Do góry
Nie mogłam usiedzieć na d...musiałam coś zmienić...Poszerzyłam rabatkę, która powstała na początku lata, była za wąska i ta nieproporcjonalność była wkurzająca...

więc łopatę w dłoń i poszerzyłam..

rosła tu tawuła japońska, maleńkie bukszpaniki, dosadziłam astry niebieskie (marcinki) i jeszcze zostawiłam miejsce na białe wrzosy...
Działka prawie w Borach Tucholskich 17:09, 09 paź 2016

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:01, 09 paź 2016

Do góry
Gruszko chętnie się wymienię, mogę wysłać ułudkę wiosenną i na przykład barwinka teraz już się pięknie rozrósł

byle wiosną nie zapomnieć
Wichrowe wzgórze 16:44, 09 paź 2016

Do góry
i część astrowej kolekcji

Aster novi-anlgliae Alma Potshke

i kolejny fiolecik - tym razem wysoki
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:40, 09 paź 2016

Do góry
z serii co robia koty jak pancia pracuje w ogrodzie
Wichrowe wzgórze 16:39, 09 paź 2016

Do góry
część mojej rozchodnikowej kolekcji

Hub Gray

Star Dust

Matrona

Purple Emperor

Citrus Twist

Carl

Goosberry Fool

African Pearl
Rozpoznawanie traw 16:39, 09 paź 2016

Do góry
jaro422 napisał(a)
Witam,
Nie wiem czy dobrze myślę, ale wydaje mi się, że z przodu mam posadzony Miskant Zebrinus a z tyłu Rozplenica japońska. Czy ktoś mógłby to zweryfikować.

Takich paskowanych miskantów jest kilka i trudno stwierdzić czy to Zebrinus gdy jest jeszcze tak mały a ta rozplenica może być wschodnia a nie japońska.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:37, 09 paź 2016

Do góry

obfocilam z wszystkich stron
czy ja tam moge jeszcze ziemi nasypac? czy jest za gleboko? Tam jest jeszcze miejsce na jakies 4 cm ziemi albo i wiecej, no i ewentualnie moge troche do gory pociagnac
Ogród w remoncie 16:33, 09 paź 2016

Do góry
Chcę pokazać cisa który u mnie rośnie . Nie wiem co to za odmiana . Rósł sobie taki jakoś pokrzywiony . Szczerze to miałam kiedyś ochotę wysłać go do raju bo nieforemne to jakieś i do doopy ale teraz jak zobaczyłam na O.jakie to szczęście mieć sporego cisa , zmieniłam zdanie i muszę coś z nim zrobić . Mam nadzieję że kiedyś go wykorzystam bo cisy mi się podobają i chcę ich więcej . Mam jeszcze kilka które też uformuję w zależności od potrzeb . Wstyd się przyznać ale rosną w krzaczorach i trudno je dojrzeć
Ten na zdjęciu hmm nie wiem jak go ściachać ,może zrobić z tych krzywizn atut i jakiejś bonsai zrobić ?

Nie patrzcie na chwaściory
Wichrowe wzgórze 16:32, 09 paź 2016

Do góry

i jeszcze parę ujęć z jesiennych rabat

zawilec Monte Rose

Whirlwind

Wichrowe wzgórze 16:24, 09 paź 2016

Do góry
Ogród o poranku codziennie zamglony, tajemniczy ...

W dzień wszystko się zmienia

Elinkowy ogród 16:18, 09 paź 2016

Do góry
Ania ale zobacz na ta nieszczesna sciane sasiada ten deren tak dominuje ze hej, i co na takim tle posadzic
Wichrowe wzgórze 16:16, 09 paź 2016

Do góry
Witajcie, drogie Ogrodniczki

To niezwykle miłe, że o mnie pamiętacie, choć bywam tutaj tak rzadko :*
Niestety mój czas jest coraz bardziej ograniczony, co spowodowane jest pracą i opieką nad moim bardzo chorym tatą. Dzisiaj w wolnej chwili postanowiłam uzupełnić swój wątek o kilka aktualnych zdjęć, odwiedzić tez Wasze ogrody, które podczytuję cichaczem w wolnym czasie, żeby być w miarę na bieżąco chociaż u Was

U mnie już zupełnie jesiennie - zarówno w ogrodzie, bliżej domu, jak i w dekoracjach domowych. Zaczynam przesadzanie roślin, ale idzie mi to baaaardzo wolno, bo albo pogoda nie sprzyja albo piękne słońce, a obowiązki nie pozwalają na zajęcie się ogrodem. Czy u Was też zmieniacie nasadzenia na rabatach? Ja - niestety musiałam usunąć część róż. Niedużo, ale było to konieczne. Po pierwsze - rosły zbyt blisko siebie, a po drugie - chciałam więcej bylin. Dosadziłam wiosną dużo jeżówek, rozchodników, astrów bylinowych i teraz cieszę się ich pięknem, ale też robię miejsce dla kolejnych
Kwitną jesienne róże - głównie pnące, bo niższe na rabatach zjadły mi sarny

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies