Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Basilikum 19:24, 21 lis 2016

a ja wlasnie sobie uswiadomilam,, ze u mnie bardzo malo bazantow. bardzo czesto mi na droge wybiegal jakis ale cos ostatnio nie
Bogdzia 19:26, 21 lis 2016

Madzenka napisał(a)
Bogdziu u mnie na osiedlu grasują sroki, stada niemal 30 patatów opanowuje ogrody, hałasują. Czy jest szansa na inne ptaki czy sroki przegonią mazurki i sikorki? Nigdy takiej ilosci srok nie widziałam

Sroki to straszne drapiezniki potrafią wypatrzec niemal wszystkie gniazda w okolicy. Małe szanse by przy nich miały szanse małe ptaszki, chyba ze w okolicy nie brakuje innego pokarmu wygrzebywanego np ze smieci.
Bogdzia 19:28, 21 lis 2016

Basilikum napisał(a)
a ja wlasnie sobie uswiadomilam,, ze u mnie bardzo malo bazantow. bardzo czesto mi na droge wybiegal jakis ale cos ostatnio nie

Nie wiem jak u Ciebie ale w Polsce bazanty gina głównie przez koty oczywiscie te dzikie.Poluja na nie i robią spustoszenie w gniazdach bo na ziemi łatwo je znaleźc.
Bogdzia 19:30, 21 lis 2016

Dorota123 napisał(a)
Piękne poletko krokusowe, w takiej ilości nie można od niego oderwać oczu.

Mam takie dwa poletka i nie moge sie ich doczekac. Obydwa sa pod bukami w lesie , byłas u mnie wiec pewnie kojarzysz gdzie a latem nic juz tam nie rośnie bo za duzy cień.
Bogdzia 19:45, 21 lis 2016

pestka56 napisał(a)
A może to jedna z moich sójek U mnie kilka grasuje. Albo jest to sójka-listonosz i lata między naszymi ogrodami

Piękne zdjęcia.

Miałam rogatego gościa w ogrodzie, ale foteczki pokaże dopiero we wątku, HA!

Poza tym, pamiętasz Bogdziu, skarżyłam się na brak rudzików. Są, na obrzeżu lasu. Jeden taki za mną polatywał wczoraj, ale zdjęcie zrobiłam iPhonem tylko.
I znalazłam stare zdjecie stada gili na mojej wierzbie. Więc mam ptaki różne, tylko aparat słaby i takich fotek jak twoje niestety nie mam

Kasiu rudziki cudne ptaszki ale w ciagu lata własciwie niewidoczne , tylko wiosną a najbardziej jesienią mozna je zobaczyc szczególnie jesli sie cos w ogrodzie robi bo wtedy podchodzą. Zdjecia rogasia oczywiscie chętnie bym obejrzała ale cos tego Twojego wątku nie widac.Gili zazdroszczę bo tak naprawde dobrego ich zdjecia nie mam, zawsze mi uciekną, to są najlepsze jakie mam.
samica

i samiec

Bogdzia 19:46, 21 lis 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Byłam. Wnikliwie czytam. Nic nie napiszę, bo nie mam rozeznania.

Miło że zajrzałas. Pozdrówka.
Bogdzia 19:47, 21 lis 2016

eee_taam napisał(a)

tez już nic nie napisze bo jeszcze o sie otrzemy o jakis dziwny flustrujacy temat i wtedy nic tylko watek trzeba będzie natychmiast zamknąć!

Bogdziu szybciutko musisz zamulić temat drażliwy ...i pokazać widoki firmowe

PS. powinnam się powstrzymac przed komentarzem bo to jednak tematy polityczne i nie na o forum ...ale jakos tak wyszło czasem za duzo gadam=pisze

No to juz ani słowa na ten temat.
Bogdzia 19:48, 21 lis 2016

jankosia napisał(a)
Też odpuszczam. Nie chcę denerwować siebie i innych- dosyć nerwów mam po wywiadówkach wrrr... Lepiej skupić się na tym że jeszcze przez trzy dni super pogoda, temperatura dwucyfrowa a już za miesiąc słońca zacznie przybywać

Dzis był piękny dzień ale i tak nie tak piękny jak byle jaki wiosenny.Nie denerwuj sie bo to szkodzi urodzie
Bogdzia 19:49, 21 lis 2016

Basilikum napisał(a)

Czekam na Twoj watek

a moze jak sa chetni na dyskusje o szkole to mozna by zalozyc watek na rozmowach

Melduje, ze zakupilam karmnik, wisi juz na drzewie wiec bede tej zimy fotki ptasie robic

Lepiej zakończyc ten temat bo moze byc mocne starcie.Pójde zobaczyc ten karmnik, mam nadzieje ze zdjecie zrobiłas.
Bogdzia 19:51, 21 lis 2016

rozark napisał(a)
Odkąd widziałam sójkę dziobiącą sikorkę, sójek nie lubię , wstrętny kanibalizm brr

Renia sójki to faktycznie drapiezne ptaki ale zeby ktos kto lubi koty nie lubił sójek za to samo co robia koty to jeszcze nie słyszałam.