I nie tylko trawa....
Dopiero co skonczyla kwitnca magnolia suzanka to teraz zaczyna alexandrina...Nie jest to normalne...Jeszcze niedawno kwitly mi rododendrony , teraz popis daja magnolie?? Dziwny jest swiat...
Nie jestem w stanie tego narysować.Zrobiłam zdjęcie panoramiczne ale nie wiem czy cos bedzie widac. Załaczam więc mapke. Po lewej jest oczko ale tez do likwidacji bo peka i przecieka. Rosliny sa posadzone bo co daostane to sadze tymczasowo.cała działka jest w ruinie. Dopiero sie udało nam wywiezc "gruzy", nieco zaorac i obsiac trawa zeby błota nie było
nie widziałam wczesniej u Ciebie tej "ścieżki donikąd", jakis nowy twór czy nie pokazywany?
busz niesamowity
narożnik trawiasty pokażesz? masz już jakieś obserwacje jakie trawy najtrwalsze?
No właśnie Aniu, takie zapytanie w stronę sąsiadów to naprawdę niegłupie podejście. Ja tak samo z moimi postąpiłam. Zagadałam sąsiadkę o to jak sie jej świerk serbski sprawuje i czy ladnie jej rośnie. No i wylądowałąm u niej na kawce wcześniej macając jej serba. W rozmowę wplotlam wątek o tym, ze na środku, centralnie przed ich domem wyobrażam sobie 3 serby, które przepięknie mi się będę komponować z ich domem. Ża tujki male, nie wszędzie posadzone i co ona na to. A sąsiadeczka do mnie - Beatko sadź, sadź i to szybko, bo my się z mężem nie możemy doczekać, kiedy u Ciebie żywopłot urośnie i wtedy będziemy mogli z uciążliwego winobluszczu zrezygnować na siatce. A widok a naszych okien na wasze serby będzie przepiekny. No i w ten sposób mam pełną aprobatę sąsiadów co do wysokich drzewek tuż przy granicy z ich działką
Powiedz mi Aniu, kiedy siałaś jeżówki z nasion? Kupiłam jedno opakowanie i jest na nim, że można wiosną, ale że i można teraz. Ty swoje kiedy siałaś, że Ci będzie kwitła?
Powiedz mi Aniu, kiedy siałaś jeżówki z nasion? Kupiłam jedno opakowanie i jest na nim, że można wiosną, ale że i można teraz. Ty swoje kiedy siałaś, że Ci będzie kwitła?