Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Mala_Mi 22:28, 11 lis 2016

Basilikum napisał(a)
wcale nie pokazujesz ciagle tego samego, ja za kazdym razem inne rosliny widze sosenka np pierwszy raz
a trawki odbijajace sie w wodzie cudo
no i ja tez lbubie jak swietujesz

Nie świętuję.. chwila relaksu tylko była....

m_gocha 22:53, 11 lis 2016

Mala_Mi napisał(a)

Przypomnij się o trawki, siewki piele.. a rośnie dość szybko.. jedna to już moja wyhodowana z siewek.. ale liście ostre jak zyletki.. bez grubych rękawic lepiej nie podchodzić.. Wycinałam z oczka i do dziś mam pokaleczone ręce.. a niby nie dotykałam jej .. Tę z brzegu z powodu wnuków muszę też wywalić,,, szkoda , ale za blisko przejścia rośnie
I zaczyna kwitnąć ..

Dzięki Aniu Jeżeli nie będzie to dla Ciebie zbyt duży kłopot to byłabym bardzo happy . Dziękuję za wizytę u mnie Macham cieplutko
Margerytka40 23:10, 11 lis 2016

Mala_Mi napisał(a)

Jakaś tania i mała Nie pamiętam.. zwykła jak do fontanny, to nie daje dużo wody ani ciśnienia, byle tylko woda wypływała z rurki.. Rozwidlenie też samoróbka.. a w tym roku i bez rozwidlenia.. woda została się tylko na jednym kamieniu i bez fontanny.. nie che mi się czyścic kamieni z glonów .. a niestety tam gdzie woda tam i glony.
Ja kupiłam jakąś taka i w tego typu sklepach.. patrz na wysokość podnoszenia wody.. czyli jak wysokie kamienie, moje są wysokie , koło metra..

przykładowa pompa, a może nawet i taka sama
Edit. widać kamienie i zielone tam gdzie leci woda W tym roku niestety tylko 2 razy by oczyszczone.. i to trzeba "kerczerem" i to dość mocnym..

Dzięki za informacje . Swoją drogą myślałam ,że jakaś lepsza ta pompa musi być .A otwór w kamieniu wierciliście sami,czy oddawaliście do przewiercenia? Interesuje mnie koszt takiej usługi ewentualnie jeśli własnoręcznie to czy to trudne?
Milka 07:14, 12 lis 2016

Mala_Mi napisał(a)
Ola, Madżen - trawiszcza w kałuży są obłędne. Najśmieszniejsze jest to, że rosną i w głębokiej wodzie i w płytkiej wodzie i .. w kamykach bez wody Mam je już 4 lata. Ścinam je wczesną wiosną (do jednej sięgam z brzegu a do drugiej dochodzę po kamieniach)i ruszają błyskawicznie,. Sprawdziłam na fotach, już w marcu są zielne, a w kwietniu pięknie kwitną. Mariusz mi pisał co to może być, ale ja , ja kto ja ..zgubiłam gdzie to pisało

Mam siewki całkiem spore, może jeszcze nie wyciepałam to Wam zostawię.
Nie mogę znaleźć foto lepszego.. to wykadrowane z 2 maja..

Super te trawki,, ciekawe co za one. Zdjec nie dublujesz, podziwiam przekwitle byliny, swoje usuwam, nie chce siania, no i wiosna mniej pracy. Najwiecej teraz to mam lisci i przesadzania, ale nie chce mi się, swietowalam na kanapie
Bogdzia 12:43, 12 lis 2016

Mala_Mi napisał(a)

Ja świetowałam całą gębą bo mój wnuś to Marcin . Były tez oryginalne rogale. Piękne to zdjecie.
gierczusia 18:08, 12 lis 2016

Bogdzia prawdę pisze siedzę i się gapczę na te niby czarne łodygi i dumam co to za cudo powzdychałam też do nn trawek na brzegu oczka są nieziemskie
Buziole Anek
malkul 18:09, 12 lis 2016

Mala_Mi napisał(a)

cytuję bo wspaniałe zdjęcie!
Borbetka 20:30, 12 lis 2016

Mala_Mi napisał(a)
I jakieś tam migawki.. i zmykam..

Świetnie to wygląda ... za tym żywopłocikiem małym. Się zastanawiam czy tak nie zrobić. Po całości iść na mojej długiej rabacie. Podoba mi się bardzo. Do ogrodu mi się chce, a tu tak zimno i czekać trzeba długo. Matko, co z tymi wieczorami robić? Ćwiczyć zaczęłam, a i tak ciemności kryją ziemię i nie ma co począć z tym czasem mrocznym. Zapalam lampiony, świeczki itd. Niektórzy mówią, że późna jesień i zima to czas żeby robić "w środku" tzn. w domu. Ale jak tu robić jak ja nic nie widzę. Kurzu nie widzę, w kuchni mrok. Do bani to.
elzbieta_g 20:57, 12 lis 2016

Mala_Mi napisał(a)
.
Nie mogę znaleźć foto lepszego.. to wykadrowane z 2 maja..

cudne to miejsce...szkoda , że trzeba czekać prawie pół roku na taki widok
buziaki dla babci cudownych modeli
Gosiek33 22:51, 12 lis 2016

właśnie zobaczyłam w rybnym temacie

http://www.webniusy.pl/unikalne-akwarium/

czy tym rybom na pewno tam dobrze?