Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój jesienny ogród 06:11, 16 paź 2016

Do góry
Witam starą Gwardię
Tak jak pisałem pojechałem znów na skoki łososiowe, jak zwykle było świetnie, nakręciłem kilka filmów i sporo świetnych zdjęć. Dziś było bardzo ciepło pojechałem w krótkim rękawku. Teraz jest godzina 23 i na termometrze 18°C, jeśli jest tak ciepło, to na pewno jutro będzie lało i z wycieczki nici. Potem wzdłuż rzeki pojechałem do jeziora na wschód księżyca, dziś pełnia i ładna pogoda, to mówię sobie że chyba warto zobaczyć. Niebo nie było idealnie czyste, ale warto było to zobaczyć.
Bogdziu, wiadomo że na żywca najlepiej się ogląda. Tak Kanada piękna jest, ale jedzenie już nie. Słyszałem że te nasze rządziciele od siedmiu boleści, chcą podpisać tę umowę i pogrzebać Polskę na amen. Ja jestem wrogiem unii, ale może ona tym razem nas wybroni z tego bagna. Zastanawiam się Bogdziu czy wracać, ale normalnie boję się i nie wiem co robić. Nie jest za ciekawie, ostatnio już nawet nie słucham żadnych wiadomości, żeby nie wpadać w depresje. Młody chcę tu przyjechać, to myślę że może poczekam te 2 lata aż skończy studia.
Haniu, dobrze że humor Ci dopisuje, to zawsze jakoś lżej się żyje. Oby zima była lekka, bo te opłaty w Polsce mogą zabić. Planuję jeździć na rowerze do połowy listopada, może i u nas nie będzie zimy. Do pobicia rekordu brakuję mi 300 km, powinienem go pobić ale wszystko zależy od pogody. Ja też nie jestem miłośnikiem zimy, gdy jest ciepło to chce się żyć, tu mi klimat bardziej odpowiada od tego w Polsce. Trza iść spać, jeszcze fotki muszę wybrać. Pozdrawiam serdecznie.

Kamienny ogród patykiem malowany 01:14, 16 paź 2016

Do góry
A to nie moje ale.......tak mam za płotem.

Kamienny ogród patykiem malowany 01:09, 16 paź 2016

Do góry
Jestem, żyję
Segregowałam zdjęcia i trochę tego jest więc się zeszło
Na posty postaram się odpowiedzieć juter, a dziś zostawiam ślad w podziękowaniu, że jesteście.

Takie moje antydepresanty....

Huśtawka w ogrodzie... 00:51, 16 paź 2016

Do góry
starą wyniosłam na duży ogród,a zamiast niej mam teraz taki fotel bujany
Ławka w ogrodzie 00:47, 16 paź 2016

Do góry
To i ja pokażę ławeczki zakupione do bacówki w komplecie ze stołem
Proste pomysły z drewna 00:38, 16 paź 2016

Do góry
Dorzucam jeszcze naszą trzy poziomową donicę ze stempli budowlanych

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:33, 16 paź 2016

Do góry
Jesien przyszła... nie ma na to rady. Tylko dlaczego wszystkie dalie szlag trafił? A były takie ładne..
Dzis był dzien dla ogrodu. Pierwszy raz od 2 miesiecy. Po skoszeniu trawnika i zebrania lisci z okolicy oczka dnia zostało niewiele. Mały dostawczak odpadów zielonych uzbierałam... dzien sie skonczyl i ja tez. Gdzie nie spojrze to pilna robota.... ale sa tacy co ciesza sie... ślimaki..w warzywniku nigdy nie miałam nawet 1/100 tego co mam..

8
Altana w ogrodzie 00:29, 16 paź 2016

Do góry
Ponieważ zaglądający do mnie piszą , że podobnej altany jeszcze nie widzieli to pokazuję ją w wątku o altanach, może Ktoś zrobi lub zamówi sobie podobną
Tu ma być ogród :) 00:18, 16 paź 2016

Do góry
Aggaa napisał(a)

miałam na myśli przed różami jakieś niskien trawy, ale po bokach też będzie super )

przed różami właśnie albo zrobię tą kostkę bukszpanową, albo będą carexy z szałwią i jeżówkami ( tak w tym roku było)

Początak czerwca, gdy szałwia rządziła

A tu koniec lipca, gdy jeżówki kwitły

Tu ma być ogród :) 23:55, 15 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Reni działania popchnęły mnie do tego, żeby jeszcze teraz coś zadziałać u mnie, a nie zostawiać na wiosnę.
A prawda jest taka, że jak tą rabatę robiłam, nie pomyślałam, że kształt obwódek pod drzewami uniemożliwi wiele ruchów.
A już na 27 stronie Asia taki pomysł mi zapodała

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=27

Mnie też Reni zapał zmobilizował. Jutro mam nadzieję posadzić choć same danici
Ta wersja też jest fajna, ale mi jakoś podoba się gdy róża jest czymś podsadzona.
Przerwa na kawę... 23:53, 15 paź 2016

Do góry
U mnie niecierpki zmroziło. Surmia cała opadła. Mariken zrzucił połowę liści. Jesień...

A takie cudo sprawiłam sobie dziś - porządna sadzarka. Z lewej stara, która nagle w trakcie sadzenia się złożyła. Sprężyna wyszła na zewnątrz. Próba naprawy mało skuteczna. Z prawej nowa, tą chyba trudno będzie zgnieść nawet na glinie.
Tu ma być ogród :) 23:35, 15 paź 2016

Do góry
Aggaa napisał(a)
troszkę podobnie jak U Reni, może u niej się zainspirujesz?
Kosteczki na ierwszym rysunku fajnie wyglądają

Reni działania popchnęły mnie do tego, żeby jeszcze teraz coś zadziałać u mnie, a nie zostawiać na wiosnę.
A prawda jest taka, że jak tą rabatę robiłam, nie pomyślałam, że kształt obwódek pod drzewami uniemożliwi wiele ruchów.
A już na 27 stronie Asia taki pomysł mi zapodała

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=27

Lawendowy zawrót głowy 23:17, 15 paź 2016

Do góry
Hihi
Bajkowy ogród Weroniki 23:14, 15 paź 2016

Do góry
Tu ma być ogród :) 23:03, 15 paź 2016

Do góry
Zrobiłam szkic z 2 możliwościami - a może jeszcze ktoś coś innego zaproponuje.

Jedna uwaga - rabatę można poszerzyć o jakieś 20 - 30 cm.

Bajkowy ogród Weroniki 22:56, 15 paź 2016

Do góry
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:56, 15 paź 2016

Do góry
Wiedziałam, że się ze mnie śmiejecie jak tyle wpisów zobaczyłam
Także wpadłam oznajmić, że żyję Rąk, nóg i pleców nie czuję ale ... jestem z siebie dumna ... posadziłam wszystkie bukszpany!!! i jeszcze przesadziłam te od Karoli ... w sumie 100sztuk przez moje rączki przeszło
Łatwo nie było bo oczywiście najpierw trzeba było dobrze wszystko rozmierzyć - zrobić kwatery roślinkom, potem przesadzić róże i miscanty + bergenie ... no i wiadomo, że nie na zasadzie wykopać dołek, roślinka do środka i zasypac tylko wykopać głęboki dołek, nakłaść obornika, wymieszać z ziemią, dopasować roślinę i jeszcze wzbogacić mączką ... następnie w ten sam sposób ze stówką bukszpanów zrobic ... przy czym manewrować jeszcze między rurami od systemu nawadniającego Nie obyło się oczywiście bez problemów ... a mianowicie uszkodziłam jedną linię zasilającą donice przy tarasie ... na szczęście udało się szybko usunąć usterkę Boszsze jaka jestem zmęczona ... nie wiem jakim cudem udało mi się to wszystko wsadzić? ... chyba bardzo chciałam i musiałam (żeby buksiki się nie zmarnowały). Właśnie wzięłam gorącą kąpiel i idę spać
Na posty odpowiem jutro

I jeszcze dwa zdjęcia w trakcie dzisiejszych prac
Tu ma być ogród :) 22:50, 15 paź 2016

Do góry
A tak się rabata zaczyna - pierwsze przęsło przy bramce, tu są już miskanty ML od zeszłego roku to chcę powielać przy każdym przęśle.

Po drugiej stronie bramki też są miskanty (przęsło pomiędzy bramą i bramką)

Tu ma być ogród :) 22:46, 15 paź 2016

Do góry
Jest potrzeba zmian - koła buksowe się nie sprawdziły, za dużo miejsca zabierają nic się przy nich nie da dosadzić i przez to łyso jest przy ogrodzeniu.
Chcę posadzić po 2 miskanty ML na tle przęseł (takie rozwiązanie już jest przy pierwszym przęśle)
To co zostaje nieruszane na tej rabacie to róże i Umbry, a cała reszta może wędrować.
Pytanie główne co zrobić z bukszpanami - kostki, czy żywopłot?
Skłaniam się ku kostkom, ale w którym miejscu mają być?
Przed Umbrami, czy przed różami?

Miłkowo - sezon 2016-2022 22:38, 15 paź 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Asia, wcale nie czyściutko, praktycznie od 2 miesięcy nic nie robię, jakieś drobiazgi, zachwaszczone, igliwia pełno, kantów brak, liści pełno, bukszpany nie docięte itd. ale to nie powinno nas tak martwić, kiedys się zrobi. Teraz te cebulowe trzeba jakoś posadzić, to chyba priorytet.

zobacz ile tu tylko liści

Jakie cudne te Twoje zakątki, a te liscie dodają uroku, chodz u siebie bardzo ich nie lubie, ostatnio wiatry były przychylne i nawiało właścicielom tych drzew Czy te miłorzęby to kupowałaś jako drzewa czy na pniu? Są piękne i ile mają lat. Mam też w planie, ponoć to drzewa szczęcia więc mus je mieć A te o bordowych liściach to NIgra czy coś innego? Wiesz ja teraz na etapie planowania a tylko drzewa tam chce sadzić Pozdrawiam i wszystkiego dobrego dla córci
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies