Co do tego filmu który wkleiłas nie powinnno sie użyc nazwy że dla drozdów ale powinno byc że dla drozdowatych bo drozdy na zime odlatują a wiosna jak wracają to juz jest dosc pokarmu i z karmników nie korzystaja. Jabłka jedza głównie kwiczoły i w mniejszym stopniu kosy. Niestety z moich doswiadczeń wynika że ten karmnik sie nie sprawdzi bo ptaki w takim zagęszczeniu jesc nie bedą , jedne bedą odganiac drugie. Myśle ze lepiej sie sprawdzi wieszanie jabłek na drzewie w wiekszych odległosciach.Z takich jabłek bedą równiez korzystac sikorki i jemiołuszki. Kosy natomiast korzystają z jabłek położonych na ziemi.
W ogrodzie cisza dziś trochę popracowałem w ogrodzie posprzątałem jutro oleandry zwożę pewnie na zimowisko i czekam wiosny aby te dni szare minęły szybko
Z okazji urodzin życzę Ci
słońca w każdy dzień nawet ten deszczowy,
smaku lata, zapachu w codziennym ogrodzie,
ptaków, motyli i chwil radosnych pomiędzy nami,
a w sercu zawsze zielonej wiosny i dni radosnych!
i kwiatuszek odemnie
U mnie też tak bajecznie wyglądało rano.Nie miałam czasu jednak na fotki, gorący okres mnie czeka Janek kontuzjowany, remont w kuchni od czwartku zaczynam jestem dopiero na starcie a już mam dość a i jeszcze dalie muszę wykopać czasu i sił brak
Kupiłam dzisiaj kosodrzewinkę nad strumień, już do wywalenia była ustawiona bo koniec sezonu, więc za dwa zł uratowałam
i jeszcze takie cudo
śnieguliczka magical sweet cudne ma te korale
No, chyba w lutym zeszłego roku nakupilem bombek za 10%ceny
Wianek - kawałek sznurka, mech i beton - a wygląda zjawiskowo Choć świątecznych dekoracji jeszcze nie odwazylbym się wyjąć - co najwyżej w weekend research lampek zrobię, co by sprawdzić czy działają