Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 15:13, 08 lis 2016

Agatek napisał(a)
brr zimno ja dzisiaj o 7 szyby w samochodzie skrobałam ...
ale i tak trawy ścięte mrozem pięknie wyglądają

Oby zima była krótka i łagodna
MirellaB 15:14, 08 lis 2016

Iwk4 napisał(a)
Mirelko, poszukam nazwy trawki i postu. Niestety nie zapisałam go.

Iwonka chodzi mi tylko o to czy to była Hameln?
MirellaB 15:20, 08 lis 2016

UrsaMaior napisał(a)

Nie dziwię się, bajkowy! Kiedy ja się takich traw doczekam ehhh... U mnie z kolei dziś piękne słońce, też pognałam foty robić

Doczekasz się bardzo szybko
Największa rozplenica ma 2 lata, średnie były posadzone w zeszłym roku jesienią, a te w przedogródku w tym roku w maju i już są tak duże jak te sadzone w zeszłym sezonie.

Idę do Ciebie zdjęcia zobaczyć
lojalna_ 15:43, 08 lis 2016

Mirelko jak mi czas pozwoli to ja zwiąże bo ten śmietnik wylamanych ździebełek mnie wkurza . Ale jeszcze ładne sa szkoda mi widokow )
UrsaMaior 15:47, 08 lis 2016

MirellaB napisał(a)

Doczekasz się bardzo szybko
Największa rozplenica ma 2 lata, średnie były posadzone w zeszłym roku jesienią, a te w przedogródku w tym roku w maju i już są tak duże jak te sadzone w zeszłym sezonie.

Idę do Ciebie zdjęcia zobaczyć

Moje tegoroczne, no zobaczymy Denerwuje mnie to wieczne czekanie na coś, a najbardziej na mój cholerny grabowy żywopłot:/
MirellaB 17:40, 08 lis 2016

lojalna_ napisał(a)
Mirelko jak mi czas pozwoli to ja zwiąże bo ten śmietnik wylamanych ździebełek mnie wkurza . Ale jeszcze ładne sa szkoda mi widokow )

Jolu czyli z rozplenic przy ich nie związaniu te kłosy się łamią i śmiecą?
W zeszłym roku miałam związane.
MirellaB 17:43, 08 lis 2016

UrsaMaior napisał(a)

Moje tegoroczne, no zobaczymy Denerwuje mnie to wieczne czekanie na coś, a najbardziej na mój cholerny grabowy żywopłot:/

Trawy jak przezimują to szybko się rozrastają.
Ja też czekam na wiele roślin, żeby już były duże. Nie kupuję już małych roślin, bo to czekanie mnie dobijało. Teraz kupuję średnie, żeby było od razu je widać
UrsaMaior 18:06, 08 lis 2016

MirellaB napisał(a)

Trawy jak przezimują to szybko się rozrastają.
Ja też czekam na wiele roślin, żeby już były duże. Nie kupuję już małych roślin, bo to czekanie mnie dobijało. Teraz kupuję średnie, żeby było od razu je widać

Taaa Ja też się staram, szczególnie w przypadku drzew. Przy moich zastanych nowe muszą być przynajmniej 2-metrowe, bo inaczej jest tak, jakby ich nie było wcale. Cisy kupiłam też duże, żeby nie czekać, ale z grabami zrobiliśmy inaczej - małe sadzonki, bo było ich potrzebnych masakrycznie dużo. No i teraz mnie szlag trafia, bo czekam i czekam, a żywopłotu nie widać:/
Filemon24 18:40, 08 lis 2016

Mirellko widziałam, że już tulipanki posadzone szykuje sie kolejna piękna wiosna u Ciebie <3
olga80 20:39, 08 lis 2016

MirellaB napisał(a)
Rano -4. Lubię widok traw w takiej odsłonie.

U mnie też tak bajecznie wyglądało rano.Nie miałam czasu jednak na fotki, gorący okres mnie czeka Janek kontuzjowany, remont w kuchni od czwartku zaczynam jestem dopiero na starcie a już mam dość a i jeszcze dalie muszę wykopać czasu i sił brak