Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Lawendowy zawrót głowy 13:08, 27 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Poszukiwany poszukiwana. Foty zmieniły trochę kolor niestety. Piszcie proszę jakie macie typy jak nazw będzie więcej może dopasuje w necie )

Niski ma być docelowo ostry róż

Ma już miejscówkę ? stawiam na Orbit Bronze
Ogród z pergolą 13:06, 27 wrz 2016

Do góry
Dziewczyny to jest foto chyba z 3 strony
Do raju daleko - u Ewy 13:06, 27 wrz 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Kasiu, mam sporo białych hortensji, niedawno zakwitły. Mało tego - niektóre są jeszcze w pąkach

U mnie jest podobnie i stale nowe kwiecie, jak dasz nawóz, jeszcze w pełni chyba zdążą zakwitnąć
Brakowało cię nam
Ukojenie 12:44, 27 wrz 2016

Do góry
Winobluszcz pieciolistkowy - wyglada teraz tak
W zeszlym roku nie zdazyl sie przebarwic na czerwono bo zmarzl. Jak bedzie w tym roku?

Ogród z pergolą 12:43, 27 wrz 2016

Do góry
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:30, 27 wrz 2016

Do góry
cedry libańskie rosną fenomenalnie, żadnej pracy nie wymagają, nie śmiecą
tu wielkość jak kupiłam 4 lata temu, w lutym 2017 będzie 5 lat.

a tu aktualnie

no i widać rozgrzebaną rabatę, dosadzam rozplenice i siewki jeżówek, wywaliłam carex szerokolistny, oj ciężko było
jeszcze tu będę modzić, chyba bukszpany pstry sztuk 1 muszę przesunąć
i myslę o niskich intensywnych marcinkach, chcę więcej koloru o tej porze w tym miejscu, bo róże powoli kończą

magnolia tripetala juz duża, pięknie się wybarwia
Ogród z pergolą 12:19, 27 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Ewa tak mniej więcej jest tak

ale błagam..skarpy tez powinnam zmienić..?
mam seslerię heufi coś tam i rozplenice red head.a i gracka. to ewentualnie na to moge wymienic.
a nie pamietasz nazwy tego wątku?

Właścicielka wątku to Ensata.

Ale ponieważ u Ciebie jest jakieś nachylenie, więc te ew. ścieżki z płyt tylko zamącą obraz. Najważniejsze to umieścić zimozielone - strukturę tutaj. Rośliny jakie masz, róże, kocimiętki i miskanty moga zostać. Aniu, zauważ, że masz róże 'Louis Odier' (jeśli dobrze rozszyfrowałam) - to są duże róże parkowe i one potrzebują mocnego towarzystwa.

To zielone, to kostki z cisów. Nie dawałabym jednak niczego co jakoś zbyt mocno tnie, przecina skarpę. Nie wiem też czy te kostki pod oknem się wpasują ale od ich rozmieszczenia trzeba zacząć.

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:17, 27 wrz 2016

Do góry

paulownia i metasekwoja ogromne
czyżby miały mi tak szybko urosnąć, jak te wojsławickie??
bukszpany dalej nie przycięte, niestety

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:12, 27 wrz 2016

Do góry
to już barwy jesieni
choc mam miejsca, gdzie na nowo zaczynają białe i różowe anabelki na nowo kwitnąć

limki mały kwiat od suszy
wiosną cięcie i malowanie dalej płotu, w tej chwili to niemożliwe
a może zetnę je wcześniej??? teraz?

Vanilia Fraise sztywna ale z 2 kwiatami, juz brązowe

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:00, 27 wrz 2016

Do góry
pomiędzy Elaty poszły 3 azalie wielokwiatowe, zabiedzone suszą, muszą tu odżyc

brunery mam 2 odmiany, robią za obwódki w pół cienistych miejscach

również do cienia piękna roślina, zimuje mi również w donicy

a tu trawa, co ja wywalę, ewentualnie przesadzę
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:51, 27 wrz 2016

Do góry
Luki...aktualnie w domu mam tylko Decis, trzeba by kupić, rano chciałam nawóz kupić, zapomniałam też mam nadzieję, ze taki moment będzie, zacumuję koło ciebie

Kasya...dzięki Kasiu rozchodniki kolory maja bardzo różne, odmian mam kilka, jednak kolor wybarwienia zależy tez od ziemi i ilości słońca, takie wnioski mam. Mam takie bardzo czerwone, aktualnie obżarte przez ślimaki, bez jednego liścia.

Tusiala...o jesteś, fajnie i dziękuję. Hakone u mnie spisują się na medal.
Moja top lista traw, wg moich obserwacji u mnie to;

hakonki- nie mam tylko zielonych, choć może warto, miskanaty- Gracilimus, Falmingo, Africa, Cosmopolitan, Dronning Ingrid, Morning Light, miskant Variegatus, Arudno Donax, molinie Variegata, rozplenice Black Beuty, Moudry, Medium Boy, trzcinnik pośredni, Amazon Mist i Frosted Curls oraz carexy brązowe, z tymi nie mam problemów, rosną szybko. Nie wymagają pracy.

A obserwować będę nowe nabytki, miskant Memory, Malepartus, molinie Transparent i Windspiel.
Wywalam miskant cukorwy, pozbywam się trzcinnika FK oraz jeszcze jednej trawy, niestety za diabła nazwy nie mogę sobie przypomnieć i w niektórych miejscach pozbywam się carex szerokolistny. Natomiast uparłam się w tym roku przezimowac rozplenice Samba, nie wiem czy sie uda, z nią 1 próba, z rubrum były 3 nieudane.

Działka prawie w Borach Tucholskich 11:47, 27 wrz 2016

Do góry
Marta

na zdjęciu słabo widać ale palczatka Blue Heaven ma niesamowity odcień zwłaszcza w słońcu
przygarnięcia ciąg dalszy

Green Twist........................................................i szukany od kilku lat The Blues (w bardzo przystępnych cenach -20zł)
Miskant - Miscanthus 11:43, 27 wrz 2016

Do góry
Dreadlocks w kolejnej odsłonie

Działka prawie w Borach Tucholskich 11:33, 27 wrz 2016

Do góry
Ela byłem a tam burza mózgów odwagi Ty decydujesz i zawsze (prawie) możesz przesadzić

coś przygarnąłem zupełnie przypadkiem wystarczyło 15minut w Wojsławicach (urwałem się na chwilkę ze spotkania klasowego pod Ślężą)

miskant Cabaret -tym razem zabezpieczę go na zimę ...............................Rosi

palczatka miotlasta Blue Heaven

Ogródkowe perypetie:) 11:33, 27 wrz 2016

Do góry
A wczoraj znalazłam w KRK na jednym z placów piękny łan jeżówek gigantów, mają ogromne liście i kwiaty Jak u Ani z Rzeszowa. Nie ma nasionek jeszcze

Rododendronowy ogród II. 11:33, 27 wrz 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
U mnie dzis przymrozek, niestety przypomina o sobie zima.

Piękny fiolet marcinkówi jakaś niezawodna róża tam kwitnie
U nas rosa taka siwa była w zeszłym tygodniu
Ja znowu mam koszenie na tapecie w tym tygodniu oczywiście popołudniami tylko jak trawa przeschnie
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 11:31, 27 wrz 2016

Do góry
Mary Rose
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:20, 27 wrz 2016

Do góry
Pola....kochana, po 2 miesiącach obijania, to już powinna się palić, ha ha. Ja robię jeden błąd, zamiast w jednym miejscu zrobić do końca, to nie...lezę gdzieś w inne i tam tez robię i tak po ogrodzie nie widać tej pracy, poza kupkami które wszędzie robiębuziaki, mam nadzieję, że u ciebie wszystko w porządku

Yolka...byłam, podziwiałam, zapasy świetne, wiadomo gdzie na szaber lecieć

Kindzia...może dziś coś podziałam, wczoraj po pracy jechaliśmy na obiad, potem po jedzenie dla syna, potem do niego do szpitala, już po operacji i ok na razie, potem do córki i zrobiła się 22 i tyle z moich działań, a leń mnie opuścił na razie na dobre

lojalna_....i vice versa Jolu

Bogdzia....Bożenko, bardzo dziękuję, to mnie pocieszyłaś, że nie jest jeszcze tak źle...niestety nie dla fantazji, są ogromne problemy, w końcu mam go znowu w domu, bez niego nic mi się nie chciało.

to przerywnik fotkowy

róże Chopin gonią miłorzęby
jedna gałąź sucha, albo od podlewania, albo cóś...

ciut pni, zamiast portretów i zbliżeń
lubię na nie patrzeć, bo są wspomnienia, jak sadziłam takie 20 cm, a teraz takie ogromne

Moje małe królestwo 11:19, 27 wrz 2016

Do góry
Dostałam taki karton pełen dobroci od Ewy-bardzo, bardzo dziękuję

na zdjęciu nie widać dokładnie co tam jest a były : żurawki,hosty, róża Mary Rose posadziłam ją przy tarasie , lilowce, red baron i bodziszki i jeszcze jakieś inne kwiatuchy, których nie znam.Wszystko już posadzone nie wszystko na docelowym miejscu ale w poczekalniku.

Niedzielne
Leonardo

Ascot

Pomponella zachwyca

Ogródkowe perypetie:) 11:19, 27 wrz 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Czesc Abiko ! Czy mi się wydaje czy dojrzałam u Ciebie penstemona Husked Red ? Możesz obfocić go dla mnie i jakie masz doświadczenia z nim ? Będę wdzięczna

Tak mam penstemona, nawet ładnie się wysiewa. Znalazłam jeszcze dwa zdjęcia, w drugim po prawej.

U mnie ładnie przezimował, ale w pierwszym roku okrywałam go na zimę stroiszem.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies